۱۳ اسفند ۱۳۹۷، ۹:۳۶
کد خبر: 83230287
T T
۰ نفر

كهگیلویه و بویراحمد بر مدار توسعه هدفمند

۱۳ اسفند ۱۳۹۷، ۹:۳۶
کد خبر: 83230287
كهگیلویه و بویراحمد بر مدار توسعه هدفمند

یاسوج -ایرنا- استاندار كهگیلویه و بویراحمد كه حدود یك سال و نیم در این استان مشغول به كار است در گفت و گوی تفصیلی با خبرنگار ایرنا به بیان دستاوردهای دولت در این مدت پرداخته كه گازرسانی به شهر قلعه رئیسی، ساخت نیروگاه و سد چم شیر و ... از جمله این دستاوردها ست.

به گزارش ایرنا، كهگیلویه وبویراحمد استانی كه همواره به دلیل مشكلات عمیق و انباشت شده از گذشته با واژه نامانوس محرومیت عجین بوده اما در سال های اخیر برغم شرایط سخت اقتصادی و در سایه تدبیر و تلاش های محسوس مجموعه دولت و مدیریت اجرایی این استان به مسیر اصلی توسعه هدفمند بازگشته است.
البته باید همواره به این نكته نیز توجه داشت كه در بررسی شاخص ها و ارزیابی ها در زمینه كاركردهای اجرایی نباید وضعیت فعلی را با وضعیت مطلوب، آرمانی و ایده آل ها سنجش كرد.
مشكلات، نارسایی ها و دغدغه ها آنقدر عمیق هستند كه حتی تلاش ها و دستاوردهای قابل ملاحظه بعضا در سایه برخی بی مهری ها و سیاه نمایی ها گم می شوند و یا كمرنگ جلوه می كند، كه همین امر گاه منجر به قضاوت های نابجا و دور از انصاف حتی در فضای رسانه ای و افكار عمومی شده است.
اما با نگاهی عمیق و منصفانه به شاخص های آماری، بودجه ای و عملكردها در حوزه های گوناگون می توان تصویری روشن تر و واقع بینانه تر از اقدام های ارزنده دولتمردان و مدیریت اجرایی این استان را مشاهده كرد.
مسئولان و تیم اجرایی كهگیلویه وبویراحمد با درك عمیق از مشكلات و دغدغه های مردم و البته با كاركرد و رویكردی امیدبخش و كارشناسانه هم راستا با خط مشی، اصول و اولویت های راهبردی دولت تدبیر و امید اقدام به تدوین برنامه ها و تلاش مضاعف برای خروج از محرومیت و پر كردن گودال های عمیق و مشكلات انباشت شده از گذشته كرده اند.
علی محمد احمدی استاندار كهگیلویه وبویراحمد ظرف حدود یك ونیم سال گذشته توانسته فارغ از هیاهوها و با بینشی عمیق و روشن و البته با چاشی تدبیر و امید و رویكردی اعتدالی نقشه راه و آینده ای امیدبخش را در حوزه های گوناگون برای این دیار ترسیم كند.
اصول و برنامه های راهبردی كه آثار و نتایج مثبت و امیدآفرین آن امروز برای مردم قدرشناس این خطه از میهن مان به زیبایی ملموس و نمایان است.
احمدی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به بیان گزارشی از برخی اقدام ها در حوزه زیربنایی و اقتصادی از حدود یك سال و نیم گذشته از دوران حضورش در كهگیلویه و بویراحمد پرداخته است.
استاندار كهگیلویه وبویراحمد معتقد است كه دولت برغم همه تنگناهای اقتصادی ، كمبود منابع و شرایط سخت اقتصادی در خدمتگزاری به مردم از هیچ تلاشی فروگذاری نكرده است.

حوزه انرژی:
** گازرسانی به دیشموك خدمت ماندگار
احمدی طرح گازرسانی به بخش‌های قلعه رئیسی و دیشموك را خدمت ماندگار دولت تدبیر و امید به مردم دانست و گفت: تاكنون بیش از 800 میلیارد ریال برای اجرای این طرح هزینه شده است.
وی یادآور شد: تاكنون و در فاز نخست این طرح علاوه بر گازرسانی به دو شهر قلعه رئیسی و دیشموك حدود 102 روستای پیرامونی نیز از نعمت گاز بهره مند شده اند.
وی یادآور شد: با شتاب بخشی اجرای این طرح 40 درصد باقی مانده روستاها نیز در آینده ای نزدیك گازرسانی خواهند شد.
برخی كارشناسان بارها به دلیل مسافت طولانی، سخت گذر بودن مسیر و هزینه زیاد ، اجرای طرح گازرسانی به قلعه رئیسی و دیشموك را ناممكن می دانستند.
احمدی تصریح كرد: با وجود هزینه بر بودن اجرای این طرح ، دولت تدبیر و امید تصمیم گرفت به بخش های قلعه رئیسی و دیشموك گازرسانی كند و اكنون ساكنان این دو بخش طعم شیرین خدمت رسانی دولت را می چشند.
فاز سوم گازرسانی به بخش‌های قلعه رئیسی و دیشموك كهگیلویه كه شامل اجرای شبكه داخلی شهرها و روستاهای اقماری و علمك گذاری بود با حضور معاون وزیر نفت و مدیرعامل شركت ملی گاز ایران در اواخر سال 95 آغاز شد.
مدیرعامل شركت گاز كهگیلویه و بویراحمد در آیین افتتاح طرح گازرسانی به 2 شهر قلعه رئیسی و دیشموك گفت: طرح گازرسانی به 2 بخش چاروسا و دیشموك در سه فاز اجرا شد.
احمدی تصریح كرد: با بهره برداری از این طرح یكهزار و 688 خانوار شهری و هفت هزار و 716 خانوار روستایی در این استان از نعمت گاز بهره مند خواهند شد.
با تلاش و پیگیری مسئولان و همكاری مردم بعد از گازرسانی به 2 شهر قلعه رئیسی و دشموك ،كار گازرسانی به روستاهای مسیر در دستور كار مسئولان قرار گرفت.
با تلاش جهادی و شبانه روزی مسئولان شركت گاز بعد از اجرای شبكه داخلی شهرهای قلعه رئیسی و دیشموك نصب علمك آغاز شد.
بخش‌های قلعه رئیسی و دیشموك در شهرستان كهگیلویه با یاسوج مركز كهگیلویه و بویراحمد حدود 250 كیلومتر فاصله دارند.
احمدی تأمین سوخت پایدار، جلوگیری از قطع درختان جنگلی، رفع نارضایتی‌های مردم این مناطق، كاهش مصرف بی‌رویه سوخت فسیلی و تسریع در توسعه همه جانبه را از مهمترین فواید گازرسانی به بخش‌های قلعه رئیسی، دیشموك و روستاهای اقماری در شهرستان كهگیلویه عنوان كرد.
وی گفت: با تكمیل این طرح آرزوی دیرینه 732 خانوار در شهر قلعه رئیسی و 978 خانوار در دیشموك برآورده خواهد شد.
وی طول شبكه گازرسانی به قلعه رئیسی را 73 كیلومتر و دیشموك را 90 كیلومتر اعلام كرد و افزود: 110 روستا باقی مانده در حریم 15 كیلومتری این 2 شهر با اولویت بندی طی بازده زمانی مشخص نیز گازرسانی خواهند شد.
احمدی گفت: ساكنان روستاهای در طول مسیر، اداره منابع طبیعی و راه و شهرسازی با رفع معارضان اجتماعی همكاری لازم را برای تسریع در روند اجرایی كار انجام دهند.
این بخش‌ها حدود 50 هزار نفر جمعیت دارند.
بخش‌های قلعه رئیسی و دیشموك با جمعیتی حدود 50 هزار نفر از توابع شهرستان كهگیلویه با یاسوج مركز كهگیلویه و بویراحمد حدود 250 كیلومتر فاصله دارند.
شهرستان كهگیلویه با جمعیتی نزدیك به 132 هزار نفر دارای چهار بخش، چهار شهر، 10 دهستان و 365 روستای بزرگ و كوچك است.
بیش از 98 درصد جمعیت شهری و 40 درصد جمعیت روستایی كهگیلویه و بویراحمد از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند هستند.
وی همچنین گفت كه شهرستان های گچساران و باشت نیز
برخی شهرستان ها گچساران، باشت و بعد از آن بویراحمد شهرستان های پاك در زمینه سوخت فسیلی در دسترسی به نعمت گاز خواهند شد.

** نیروگاه سیكل تركیبی 500 مگاواتی كهگیلویه
استاندار كهگیلویه و بویراحمد نیروگاه سیكل تركیبی 500 مگاواتی در منطقه پادوك كهگیلویه با سرمایه گذاری افزون بر 325 میلیون یورو معادل 15 هزار میلیارد ریال یكی دیگر از طرح های مهم زیربنای در حوزه انرژی در این استان دانست.
احمدی گفت: 30 هكتار زمین برای اجرای این طرح بزرگ اقتصادی از سوی منابع طبیعی و راه شهرسازی در نظر گرفته شده است.
وی مدت اجرای این طرح را سه سال عنوان كرد و گفت: با بهره برداری از این طرح برق طرح‌های صنعتی كهگیلویه از جمله پتروشیمی، سیمان سپو و كارخانه آجر به‌صورت پایدار تأمین خواهد شد.
احمدی اظهار داشت: ساخت این نیروگاه گام مهمی از سوی دولت در راستای تأمین برق پایدار مورد نیاز شهرستان كهگیلویه است.
در سفر رئیس جمهوری به استان در سال 1395 مجوز احداث این نیروگاه اخذ شد.
هم اكنون برق شهرستان 131 هزار نفری كهگیلویه از یك ایستگاه 142 ولتی به طول 350 كیلومتر تأمین می‌شود.

** سد چم شیر
استاندار كهگیلویه و بویراحمد همچنین سد چم شیر در گچساران را نیز از طرح های مهم زیربنایی در حوزه انرژی و منابع آب در استان دانست و با اشاره به برخی مشكلات در زمینه تامین نقدینگی این طرح نیز گفت: با رایزنی های متعدد و توجه ویژه دولت و وزارت نیرو افزون بر چهار هزار میلیارد ریال اعتبار در شورای اقتصاد كشور برای تكمیل سد و نیروگاه چم شیر در سال جاری تصویب شد.
وی میزان پیشرفت فیزیكی این طرح مهم آبی را افزون بر 80 درصد و زمان بهره برداری از آن را نیز نیمه نخست سال آینده ذكر كرد.

** سرمایه گذاری حدود 20 هزار میلیاردی در حوزه انرژی
احمدی همچنین سرمایه گذاری 190 میلیارد ریالی در حوزه برق رسانی به روستاها را از دیگر خدمات ارزشمند دولت ظرف یك سال و نیم گذشته در این استان دانست.
وی گفت: تمامی روستاهای بالای 10 خانوار دارای كد روستایی در این استان از نعمت برق بهره‌مند هستند.
تعداد روستاهای برقدار كهگیلویه و بویراحمد یك هزار و 754 روستا هستند.
استاندار كهگیلویه وبویراحمد گفت: با هماهنگی شركت توزیع نیروی برق و سایر دستگاه های اجرایی تاكنون بیش از 80 روستای این استان از پنل های خورشیدی بهره مند شده اند.

** منابع آب
استاندار كهگیلویه وبویراحمد با بیان اینكه هم اینك 53 طرح مطالعاتی تامین آب آشامیدنی و كشاورزی در مناطق مختلف این استان در دست اجراست، گفت: با تكمیل این طرح‌ها آب آشامیدنی مردم كهگیلویه و بویراحمد تا افق 1405 و 12 هزار هكتار زمین كشاورزی تأمین آب می‌شود.
احمدی یادآور شد: ظرف یك و نیم سال گذشته افزون بر 2 هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی برای طرح‌های تأمین آب كهگیلویه و بویراحمد مصوب شد كه تاكنون یك هزار میلیارد ریال آن جذب شده است.
وی برخی از طرح‌های ملی حوزه امور آب این استان را شامل سد تنگ سرخ،تأمین آب لیكك، ساخت ایستگاه پمپاژ آب منطقه دهدشت غربی، طرح آبرسانی امامزاده جعفر، ساماندهی رودخانه باشت ذكر كرد.

** سرمایه گذاری 1228 میلیارد ریال در حوزه آب وفاضلاب شهری
استاندار كهگیلویه وبویراحمد گفت: ظرف یك سال گذشته افزون بر یكهزار و 228 میلیارد ریال در حوزه طرح های آب و فاضلاب شهری در این استان هزینه و سرمایه گگذاری شده است.
وی تصریح كرد: همچنین بیش از 50 كیلومتر شبكه فاضلاب ظرف یك سال و نیم گذشته در شهرهای مختلف استان را از دیگر دستاوردهای ارزشمند دولت در این استان دانست و
استاندار كهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اكنون 60 طرح توسعه فاضلاب و 45 طرح اصلاح شبكه آب با اعتباری افزون بر 800 میلیارد ریال در این استان در حال اجراست.

** اجرای 650 میلیارد ریال طرح های آبرسانی روستایی
استاندار كهگیلویه وبویراحمد همچنین گفت كه افزون بر 650 میلیارد ریال طرح های آبرسانی روستایی ظرف 2 سال گذشته تاكنون در این استان اجرایی شده است.
احمدی یادآور شد: حدود 473 میلیارد ریال در قالب بیش از 16 مجتمع بزرگ آبرسانی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و مابقی نیز از محل اعتبارات استانی بوده است.

** حوزه راه
استاندار كهگیلویه و بویراحمد گفت كه بیش از 400 طرح مهم راهسازی اعم از بزرگراه ، راه اصلی و روستایی در مناطق مختلف این استان در حال اجراست.
وی چهارخطه یاسوج- سمیرم - بابامیدان، یاسوج - شیراز، گچساران- بهبهان، 30 كیلومتری ورودی شهرهای استان در حوزه بزرگراهی و جاده ملی پاتاوه - دهدشت، باشت- چرام، یاسوج - سی سخت و همچنین توسعه جاده باغچه سادات- سرفاریاب را از مهمترین طرح‌های در حال اجرا در حوزه راه‌های اصلی ذكر كرد.
احمدی با بیان اینكه طرح‌های راهسازی و بزرگراهی در این استان از نظر وزارت راه و شهرسازی نقش شاهراه حیاتی در كشور را دارند، گفت: جاده‌های ارتباطی در این استان از شمال، جنوب، غرب و شرق به راه‌ها و شریان‌های حیاتی كشور متصل شده است.
وی طرح چهار خطه یاسوج - سپیدان و قطعه دوم آن با اعتباری افزون بر 2 هزار و 191 میلیارد ریال، تكمیل پل سوم بشار یاسوج كه یك لاین آن به بهره ربرداری رسیده، پل چهارم بشار ، مطالعه مرحله دوم پل تلگاه و تنگ سریز در محور سمیرم نیز از دیگر طرح های مهم در حال اجرا در حوزه راهسازی است.
وی گفت: برخی از طرح های مهم راهسازی در حوزه كهگیلویه بزرگ شامل اتصال راه فرعی لنده به پاتاوه -دهدشت و مطالعه محور قلعه دختر -قلعه رئیسی و دیشموك، اتصال لنده به تشان - پاتاوه به دهدشت و راه فرعی چرام -باغچه سادات به سرفاریاب و اتصال آن به پاتاوه - دهدشت است.
احمدی یادآور شد: همچنین طرح احداث پل محله لبنان به سادات در شهر دوگنبدان احداث گذرگاه دوگنبدان - چهاربیشه به امام زاده جعفر ، اتصال كمربندی گچساران، اتصال گچساران - چرام از طریق احداث تونل و از همه مهمتر نیز محور گچساران به سمت پل خیرآباد از طرح های مهم حوزه راهسازی در شهرستان گچساران است.
این در حالی است كه استان كهگیلویه و بویراحمد در حوزه اعتبارات راهسازی در سطح كشور در ردیف 15 استان اول كشور است.

** نیمه دوم سال 98/ زمان بهره برداری از جاده ملی پاتاوه - دهدشت
احمدی جاده ملی پاتاوه - دهدشت را یكی از مسیرهای اصلی و طرح‌های ملی راهسازی برای اتصال جنوب به مركز كشور دانست و گفت: با بهره برداری این جاده به طول 137 كیلومتر بیش از 400 روستای محروم در 2 شهرستان بویراحمد و كهگیلویه با جمعیتی افزون بر 100 هزار نفر از نعمت جاده مناسب برخوردار خواهند شد.
وی با بیان اینكه بیش از یك هزار میلیارد ریال از محل‌های مختلف برای شتاب بخشی در اجرای این طرح ملی اختصاص یافته است، گفت: سال گذشته نیز افزون بر 950 میلیارد ریال به این طرح ملی تخصیص یافته بود.
وی با بیان اینكه این میزان اعتبار برای شتاب بخشی و اجرای قطعه سوم به طول 63 كیلومتر تخصیص یافته است، گفت: با توجه به پیش بینی انجام شده، این طرح تا نیمه دوم سال 98 زیر بار ترافیك می‌رود.

** اجرای 500 كیلومتر راه روستایی
احمدی با اشاره به اینكه حدود 500 كیلومتر راه روستایی در این استان در حال ساخت، بهسازی و آسفالت است، گفت: بر اساس برنامه پیش بینی شده هر سال حدود 100 كیلومتر آن به اتمام می‌رسد.
وی تصریح كرد كه ظرف سه سال گذشته و برغم همه فشارها و تحریم ها و كمبود منابع ، همچنین بیش از 400 كیلومتر راه روستایی در سطح استان احداث، بهسازی و آسفالت شده است.
احمدی ادامه داد كه میزان اعتبار هزینه شده برای این میزان آسفالت راه روستایی در استان ظرف سه سال گذشته افزون بر 2 هزار و 150 میلیارد ریال بوده است.
وی با بیان اینكه كهگیلویه وبویراحمد همچنان به لحاظ شاخص آسفالت راه روستایی نسبت به میانگین كشوری هنوز فاصله زیادی دارد، افزود كه بیش از نیمی از مجموع چهار هزار و 500 كیلومتر راه روستایی در این استان خاكی است.
كهگیلویه وبویراحمد حدود 6 هزار كیلومتر راه اعم از بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی دارد كه از این میزان 142 كیلومتر بزرگراه، 505 كیلومتر راه اصلی، یكهزار و 238 كیلومتر راه فرعی و مابقی نیز روستایی است.

** تخصیص 600 میلیارد ریال به جاده لنده - تشان -بهبهان
استاندار كهگیلویه وبویراحمد همچنین یكی از طرح های بزرگ راهسازی در كنار محور ملی پاتاوه - دهدشت را مربوط به جاده لنده- تشان، بهبهان دانست و گفت: با بهره برداری از این طرح ملی، مسافت 100 كیلومتری جاده تشان- بهبهان به لنده با 70 كیلومتر كاهش به 34 كیلومتر می رسد.
وی تصریح كرد: 600 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت فاز نخست جاده لنده به تشان بهبهان در سال جاری اختصاص یافت.
احمدی یادآور شد: همچنین با بهره‌برداری از این طرح ، مسیر خوزستان به شهرستان كهگیلویه و مركز استان با سهولت بهتر و مسافت كمتری صورت می گیرد.
استاندار كهگیلویه و بویراحمد گفت: جاده لنده به تراب، جایزان به لیكك، لیكك به رامهرمز و دیشموك به باغملك از دیگر طرح های مهم راهسازی برای خروج مناطق گرمسیری از بن بست و توسعه و تقویت زیرساخت ها و طرح های زیربنایی در یان مناطق است.

** افتتاح پل سوم بشار مهمترین اقدام
فاز نخست پل سوم بشار یاسوج پس از 15 سال از آغاز عملیات اجرایی آن در حالی با اصرار و تاكید علی محمد احمدی در اردیبهشت امسال به سرانجام رسید و مورد بهره برداری قرار گرفت كه بدون شك یكی از دستاوردهای مهم وی ظرف یك سال و نیم گذشته تاكنون را باید تكمیل و بهره برداری از این نیاز ضروری شهروندان یاسوجی دانست.
احمدی میزان قرارداد اجرای پل سوم بشار را افزون بر 160 میلیارد ریال ذكر كرد و گفت: حدود 200 میلیارد ریال برای تكمیل و بهره‌برداری این پل اختصاص یافت كه بخش عمده‌ای از آن در قالب اسناد خزانه بود.
این پل به طول 130 متر و دارای 2 دهانه 25 متری و 2 دهانه 45 متری است كه 2 باند رفت و برگشت با عرض هركدام 11 متر دارد.
وی افزود: یاسوج مركز سیاسی و اداری كهگیلویه و بویراحمد بوده كه باید مبلمان شهری این شهر و مسیر های رفت و برگشت آن برجسته و متفاوت شود.
پل سوم بشار با هدف كاهش بار ترافیكی در ورودی شهر یاسوج و ارتباط با دشت سررود جنوبی و روستاهای آن در سال 82 كلنگ زنی شد.
نماینده مردم شهرستان های بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی نیز تصریح كرد: این پل از الزامات و خواسته به حق مردم این شهر است.
برای عبور از رودخانه بشار و ارتباط با دشت سررود جنوبی، روستاهای اقماری و مناطق جنوبی كهگیلویه و بویراحمد تنها 2 پل در جنوب شهر یاسوج احداث شده كه یكی به مسیر رفت و دیگری به مسیر برگشت اختصاص دارد و جوابگوی ترافیك این شهر نیست.
شهر یاسوج اكنون بیش از 130 هزار نفر جمعیت دارد و طول آن به بیش از 18 كیلومتر رسیده درحالی‌كه در 30 سال گذشته تنها یك پل بر روی رودخانه بشار احداث شده است.

** سرمایه گذاری 300 میلیارد ریالی در فرودگاه یاسوج
استاندار كهگیلویه وبویراحمد گفت: برای توسعه، بهسازی و تجهیز فرودگاه یاسوج بیش از 300 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
احمدی با تاكید بر اینكه مسیر پرواز های فرودگاه یاسوج ایمن است، تصریح كرد كه آنچه ایمنی را در صنعت هوانوردی به خطر می اندازد نادیده گرفتن مقررات هوانوردی است و چنانچه این قوانین رعایت شود هیچ مسیری ناایمن نخواهد بود.
وی تاكید كرد: وظیفه شركت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایجاد زیرساخت ها ، شرایط ایمن و متناسب برای پروازهای هوایی در این فرودگاه است كه هم اینك تمامی امكانات و شرایط لازم برای انجام پروازهای ایمن در فرودگاه یاسوج فراهم شده است.
وی تاكید می كند كه فرودگاه یاسوج یكی از زیباترین فرودگاه های كشور است و تمامی تجهیزات و امكانات مورد نیاز در آن ایجاد شده است.

** جذب 2070 میلیارد ریال برای زلزله كهگیلویه و بویراحمد
استاندار كهگیلویه وبویراحمد همچنین با اشاره به وقوع زمین لرزه های اردیبهشت امسال در شهرستان های بویراحمد و دنا نیز گفت: مبلغ 2 هزار و 70 میلیارد ریال در قالب تسهیلات و كمك بلاعوض به زلزله زدگان در شهرهای مختلف استان ابلاغ شده است.
احمدی تاكید كرد: یك هزار و 700 میلیارد ریال از این میزان در قالب تسهیلات بانكی و 370میلیارد ریال نیز از طریق كمك های بلاعوض به استان ابلاغ شده است.
وی با بیان اینكه میزان برآورد خسارات ناشی از زلزله های رخ داده در اردیبهشت سال جاری در استان حدود 2 هزار و 500 میلیارد ریال بوده است، گفت: دولت در این راستا توجه ویژه ای به استان داشته و در حد بروز یك زلزله مهیب با قدرت بالا كمك كرده است.
احمدی تصریح كرد: سود تسهیلات پرداختی به خسارت دیدگان در روستاها چهار و در مناطق شهری نیز پنج درصد تعیین شده است.
بر اساس اعلام مدیریت بحران استانداری كهگیلویه وبویراحمد در اثر بروز 43 زمین لرزه در ماه های اردیبهشت و خرداد سال جاری در سطح شهرستان های بویراحمد و دنا 280 نفر نیز مصدوم شدند.
مخابرات:
** ضریب نفوذ اینترنت به 84 درصد رسید
استان كهگیلویه و بویراحمد كه پیش از انقلاب از محروم ترین استان های كشور در زمینه خدمات مخابراتی و ارتباطی بود اكنون دارای زیرساخت های مناسبی است آنچنان كه در برخی شاخص ها در كشور هم ركورددار است.
استاندار كهگیلویه و بویراحمد گفت: ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت از شهریور 1396 تاكنون از 51 درصد به 84 درصد رسیده است.
وی اظهار داشت: طی این مدت ضریب نفوذ تلفن همراه نیز از 93/67 درصد به 96/74 درصد افزایش یافته است.
احمدی تصریح كرد كه تمام شهرهای استان تحت پوشش شبكه های ارتباطی نسل 3 و 4 قرار گرفته اند و امكان اتصال به اینترنت پرسرعت در 232 روستا نیز فراهم شده است.
احمدی با اشاره به برقراری اتصال تلفن همراه در 34 روستای استان در 18 ماه اخیر، بیان كرد: امكان بهره مندی از تلفن ثابت در 264 روستا فراهم شده است.
وی یادآور شد: ارائه تسهیلات از محل منابع داخلی و اشتغال پایدار روستایی و عشایری به میزان 30 هزار و 550 میلیون ریال و با پیش بینی اشتغال 49 نفر از شهریور 96 تاكنون در كهگیلویه و بویراحمد انجام شده است.
استاندار كهگیلویه وبویراحمد گفت: ارائه خدمات پولی و بانكی به روستاها از طریق نصب 37 دستگاه خودپرداز و شروع به كار اپراتور دوم تلفن ثابت و رفع انحصار موجود از جمله اقدامات انجام شده در 18 ماه اخیر در استان است.
كهگیلویه و بویراحمد 723 هزار نفر جمعیت دارد كه كمتر از 50 درصد آن در روستاها زندگی می كنند.
براساس گزارش مركز آمار ایران خانوارهای روستایی كهگیلویه و بویراحمد در سال 1396 پس از استان های بوشهر، مازندران و خوزستان رتبه چهارم استفاده كنندگان از اینترنت را در اختیار داشتند.
براساس همین گزارش در سال 1396 در كل كشور 12.63 درصد از خانوارهای روستایی به طور میانگین از رایانه استفاده كردند این در حالی است كه ساكنان روستایی استان كرمان 3.85 درصد و كهگیلویه و بویراحمد با 29.81 درصد به ترتیب كمترین و بیشترین استفاده كنندگان از رایانه بودند.
براساس این گزارش در سال گذشته 6.97 درصد خانوارهای روستایی كهگیلویه و بویراحمد از تلفن ثابت استفاده می كردند.

** سرمایه گذاری 97 میلیارد ریالی برای زیر ساخت های مخابراتی
استاندار كهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرف یك سال گذشته تاكنون بیش از 97 میلیارد ریال برای زیر ساخت های مخابرات این استان در بخش خصوصی و دولتی هزینه شده است.
وی ابراز داشت: هم اكنون سه طرح در زمینه واگذاری تلفن و اینترنت با سرعت نامحدود با 20 میلیارد ریال اعتبار(FTTH)، تجمیع دیتای استان(IPNA) با هفت میلیارد ریال و سیستم انتقال بین شهری(Otn) با 70 میلیارد اعتبار در دست اجراست.
وی ضریب نفوذ تلفن همراه در این استان 112.87 درصد ذكر كرد و گفت: بر اساس اعلام شركت مخابرات استان تاكنون یك هزار و 651 روستای این استان به انواع ارتباطات مخابراتی مجهز شده اند.

3016/6110