محمد فرزانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قیمت مواد اولیه برای تولید شیرینی مانند شكر، روغن، انواع مغزها، نارگیل و مواد مشابه نسبت به پارسال به میزان 100 تا 300 درصد بیشتر شده و همچنین هزینه های آب، برق، گاز و دستمزد كارگران نسبت رشد قابل ملاحظه ای داشته است.
وی گفت: با این حال قیمت شیرینی برای مصرف كننده در بازار این شهر نسبت به پارسال 50 درصد افزایش یافته و به همان نسبت میزان فروش كاهش قابل ملاحظه ای یافته لذا هم اینك هزینه و درآمد قنادان همخوانی ندارد.
رئیس اتحادیه صنف شیرینی سازان، شیرینی فروشان، كافه و قنادی مشهد افزود: صنف شیرینی ساز در بین سایر اصناف تولیدی مرتبط با تولید مواد غذایی بیشترین اشتغالزایی را دارد و تعداد كارگران در قنادی ها از 10 تا 300 نفر است لذا شیرینی سازان تلاش می كنند اشتغال موجود را در این حوزه حفظ كنند؛ در شرایط فعلی شیرینی سازان تلاش می كنند چراغ مغازه هایشان را روشن نگه دارند و كارگران بیكار نشوند.
فرزانی ادامه داد: بعضا مشاهده می شود در حاشیه شهر مشهد برخی سوپرماركت ها و نانوایی ها شیرینی را با قیمت پایین می فروشند كه به هیچ وجه سلامت آنها تضمین شده نیست. كارگاه های زیرپله ای اقدام به تولید شیرینی و فروش آن در سطح نانوایی ها و سوپرماركت ها می كنند اما چنین محصولی سالم نیست لذا اتحادیه صنف شیرینی سازان، شیرینی فروشان، كافه و قنادی مشهد تاكنون نسبت به پلمب چندین كارگاه در سطح مشهد اقدام كرده است.
616 واحد صنفی زیرپوشش اتحادیه صنف شیرینی سازان، شیرینی فروشان، كافه و قنادی در كلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد فعالیت دارند.
7489/1858
مشهد - ایرنا - رئیس اتحادیه صنف شیرینی سازان، شیرینی فروشان، كافه و قنادی مشهد گفت: شیرینی فروشان و قنادان به دلیل افزایش قیمت تمام شده تولید و كاهش فروش نسبت به پارسال، به سود كم قناعت كرده و شیرینی را پایین تر از سود متعارف به خریداران عرضه می كنند.