به گزارش ايرنا، گودرز قياسوند روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بيان اينكه 450 هزار اصله از نهال هاي توزيع شده از نوع صنوبر است، اظهار داشت: از مجموع آمار ياد شده 300 هزار اصله نهال به خارج از استان و 200 هزار اصله در داخل استان همدان توزيع شد.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري ملاير ادامه داد: 50 هزار اصله نهال نيز در سطح شهرستان ملاير به صورت رايگان در حال توزيع است.
وي افزود: همزمان با آغاز هفته منابع طبيعي و روز درختكاري در 15 اسفند 500 اصله نهال روز چهارشنبه با حضور مسئولان استاني و شهرستاني در جاده سلامت ملاير كاشته مي شود.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري ملاير با بيان اينكه اين شهرستان 60 درصد از اراضي ملي استان را به خود اختصاص داده است، حفظ منابع طبيعي را يكي از اولويت هاي مهم برشمرد و بيان كرد: امسال حتي يك مورد آتش سوزي در سطح اراضي منابع طبيعي اين شهرستان نداشتيم.
قياسوند ادامه داد: اين در حاليست كه سال 95 حدود 48 فقره و سال گذشته 9 فقره آتش سوزي در سطح اراضي منابع طبيعي و جنگل هاي ملاير رخ داد.
وي افزود: در بخش مميزي براي يكهزار و 159 هكتار از اراضي منابع طبيعي اين شهرستان به نام دولت سند صادر و به 320 فقره استعلام پاسخ داده و طرح كاداستر در 10 هزار هكتار از اراضي ملاير اجرا شد.
قياسوند با اشاره به عملكرد اين اداره در بخش مرتع گفت: امسال علاوه بر كنترل چرا در 138 هكتار از اراضي منابع طبيعي ملاير، در يكهزار و 200 هكتار از اراضي اجازه چرا داده نشد و نظارت بر اجراي طرح مرتع داري نيز در سطح 10 هزار هكتار اجرا شد.
وي به تشكيل 85 پرونده براي 80 هكتار از اراضي منابع طبيعي كه توسط افراد دخل و تصرف شده بود، اشاره و بيان كرد: در همين رابطه 28 پرونده به وسعت 14 هكتار رفع تصرف شد.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري ملاير گفت: در بخش حفاظت از منابع طبيعي امسال 30 فقره اجراي احكام و چهار فقره قلع و قمع بنا با راي دادگاه داشتيم.
قياسوند با بيان اينكه امسال 95 فقره راي به نفع اداره منابع طبيعي ملاير و سه فقره عليه اداره صادر شد ادامه داد: همچنين 68 مورد اجراييه و 62 فقره اثبات مالكيت داشتيم.
وي با اشاره به اجراي 2 طرح در بخش آبخيزداري در روستاي «طجرعلوي» و سد كلان ملاير اظهار داشت: در روستاي ياد شده هفت ميليارد و 450 ميليون ريال و در سد كلان هشت ميليارد و 520 ميليون ريال براي اجراي طرح هاي آبخيزداري هزينه شد.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري ملاير افزود: در سد كلان ملاير 150 هكتار كپه كاري، 10 فقره چشمه مرمت و 25 هكتار جنگل كاري اجرا و 10 هزار اصله نهال جنگلي در حوزه سد كلان كاشته شد.
قياسوند با بيان اينكه متقاضيان زيادي براي اجراي طرح هاي نيروگاه خورشيدي داريم بيان كرد: براي اجراي نيروگاه خورشيدي در دشت شوشاب، اسلامشهر آق گل و اوچ تپه تقاضاهاي زيادي داريم كه 2 طرح درخواست شده، اما هنوز اقدامي در اين زمينه صورت نگرفته است.
وي ادامه داد: امسال از اراضي منابع طبيعي اين شهرستان 300 هكتار زمين براي احداث باغ در اراضي شيب دار اين شهرستان زمين واگذار شد كه حداقل براي 30 تن شغل دائم ايجاد مي كند.
قياسوند همچنين ديدار با امام جمعه ملاير، آيين روز درختكاري، برگزاري كلاس هاي آموزشي و ترويجي در روستاها و مدارس، بازديد مسئولان استاني و شهرستاني و رسانه ها در حوزه آبخيز روستاي طجر و جنگل كاري در ارتفاع هاي كوه گرمه با حضور تشكل هاي مردمي را از جمله برنامه هاي هفته منابع طبيعي در ملاير برشمرد.
به گزارش ايرنا، شهرستان ملاير داراي 171 هزار هكتار اراضي منابع طبيعي است كه از اين ميزان چهار هزار و 883 هكتار آن جنگلي و 667 هكتار جنگل دست كاشت است و 167 هكتار هم ذخيره گاه جنگلي دارد.
از 15 تا 22 اسفندماه به نام هفته منابع طبيعي نامگذاري شده است.
7528/2090
همدان- ايرنا- رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري ملاير گفت: امسال همزمان با هفته منابع طبيعي 500 هزار اصله نهال از نهالستان قدس اين شهرستان توليد و در داخل و خارج از استان همدان توزيع شد.