۱۳ اسفند ۱۳۹۷، ۲۰:۴۱
کد خبر: 83231368
T T
۰ نفر

چهره‌هاي سال «فرمول يك» چگونه انتخاب شدند

۱۳ اسفند ۱۳۹۷، ۲۰:۴۱
کد خبر: 83231368
چهره‌هاي سال «فرمول يك» چگونه انتخاب شدند

تهران - ايرنا- يكي از اعضاي هيئت انتخاب چهره برتر سال 97 در برنامه «فرمول يك» چگونگي انتخاب نامزدهاي اين انتخاب را تشريح كرد و گفت: يكي از فاكتورهاي تعيين‌كننده براي من اقدامات اين افراد بود و اينكه كداميك از اين اقدامات ضرورت جامعه امروز ايران است.

به گزارش عصر دوشنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا، «عماد افروغ» كانديداي نهايي چهره برتر سال 97 از سوي برنامه «فرمول يك» است كه در انتخاب نفرات نهايي نقش دارد و به 10 گزينه پيشنهادي خود براي انتخاب چهره سال رأي داد.
وي درباره اين طرح و حضورش به عنوان عضوي از داوران گزينش نهايي نفرات، گفت: پس از آنكه با كليت طرح برنامه «فرمول يك» آشنا شدم، ليستي در اختيارم قرار گرفت كه بايد از بين آن‌ها به گزينه‌هايي كه به نظرم شايسته‌تر بودند، رأي مي‌دادم. تمام تلاش من اين بود كه از بين 40 اسمي كه در اختيار داشتم، به گونه‌اي دست به انتخاب بزنم كه نهايت جامع‌نگري را در آن به كار گيرم و صرفاً رويكرد آكادميك، مدرك‌گرا و تجربه محور نداشته باشم.
وي درباره اولويت‌هاي خود در انتخاب‌هايش تاكيد كرد: رويكرد من بيشتر نگاهي مردمي داشت. در واقع به دليل اينكه انتخاب‌ها از دل مردم بودند و كليشه‌هاي قديمي در انتخاب چهره لحاظ نشده بود، بسيار برانگيخته شدم تا حتماً در اين داوري حضور پيدا كرده و در چرخه آزمايش و انتخاب قرار گيرم.
اين استاد جامعه‌شناسي در ادامه اظهار كرد: تلاش من اين بود كه به عملكرد اين نفرات از منظر ميزان مهارت، مردمي بودن، نوع‌دوستي و گذشت نگاه كنم و مقايسه كنم كه چه افرادي توانسته‌اند تمامي اين فاكتورها را در اقدامات خود به كار ببرند و جز به كمك به هم نوع خود انگيزه‌اي در سر نداشته باشند.
افروغ با اشاره به معيارهاي انتخاب افراد بيان كرد: يكي از فاكتورهاي تعيين‌كننده براي من اقدامات اين افراد بود و اينكه كداميك از اين اقدامات ضرورت جامعه امروز ايران است. در واقع من به نوعي دنبال تك درختي در بيابان بودم كه با شرايط خشكسالي بيابان هم بتواند رويش خوبي داشته و مفيد باشد.
نماينده اسبق مجلس شوراي اسلامي درباره اينكه از بين افراد راه‌يافته به جمع 11 نفر برتر، كدام شخص توانست بيشتر او را تحت تأثير قرار دهد، گفت: در بين اين نفرات يك قاضي بود كه به جاي حكم حبس احكام ديگري مي‌داد كه موجب يك اتفاق خوب در جامعه مي‌شود. اين قاضي به شدت مورد تحسين است زيرا به خوبي درك كرده كه حبس به عنوان مجازات به همراه خود عوارض جبران ناپذيري دارد. اين قاضي با بينش عميق خود نشان داد كه كاملاً متوجه است كه جامعه بيشتر به چه چيزي نياز دارد. او مي‌داند كه جرم نه يك پديده فردي كه يك پديده كاملاً اجتماعي است و نياز به نگاه اجتماعي نيز دارد، همين بينش عميق از سوي اين قاضي موجب شد من به او رأي بدهم.
افروغ پررنگ كردن افراد معمولي اما تأثيرگذار در جامعه موجب بروز اتفاقات خوب خواهد شد، عنوان كرد: وقتي فردي با اقدامي پسنديده مورد تأييد جامعه قرار مي‌گيرد و علاوه بر تأييد، تشويق نيز مي‌شود يعني مردم ايران همچنان به خوبي، نيكي، بشردوستي و كمك به هم نوع بيش از هر چيزي بها مي‌دهند و كاملاً آمادگي اين را دارند كه افراد شريف و تأثيرگذار و خير كشورشان را بشناسند.

**انتخاب چهره برتر 97در يك نگاه

برنامه «فرمول يك» امسال بعد از ماه مبارك رمضان با اين هدف شروع شد كه قهرمانان ملي را براي مردم معرفي كند، قهرماناني كه چهره‌هاي مردمي هستند.
فضل الله شريعت‌پناهي پش از اين در اين باره گفته بود: ما هر چه جلوتر رفتيم مشاهده كرديم كه اين ايده هم با اقبال بينندگان مواجه شده و هم سوژه‌هاي مردمي زيادي هر روز به ما معرفي مي‌شود. بنابراين برنامه سازان فرمول يك و گروه اجتماعي شبكه يك به اين نتيجه رسيدند كه در روزهاي پاياني سال 97، چهره‌هاي مردمي سال را ،كه بخشي از اين افراد قبلا به برنامه «فرمول يك» آمده بودند، به بينندگان معرفي كنيم.
ابتدا از ليست 500 نفره، 200 نفر انتخاب شدند و سپس از اين تعداد 40 نفر گلچين شده و براي راي دهي در اختيار هيات انتخاب قرار گرفتند.
هيات انتخاب منتخبي از كارشناسان شبكه يك، گروه برنامه‌ساز، خبرگزاري‌ها، هنرمندان، ورزشكاران، بازيگران سينما و تلويزيون، نويسندگان، سياستمداران، روانشناسان، جامعه‌شناسان و فعالان اجتماعي هستند.
اين هيأت در نهايت پس از بررسي‌هاي طولاني و تخصصي 10 نفر را از بين اين افراد برگزيده و به شبكه معرفي كردند.
10نفر برگزيده به انتخاب آراي مردمي‌ گذاشته شدند تا در ويژه برنامه تحويل سال از شبكه يك معرفي شوند.
در سال آينده از اين منتخبين استفاده مي‌ شود، آنها در اقصي نقاط كشور فعاليت‌هاي عام المنفعه و خيرخواهانه انجام دهند و سيما از اين فعاليت‌ها تصوير برداري كرده و به روي آنتن خواهند برد.
الگوسازي چهره‌هاي خير كشور، قدرداني و سپاس از افرادي كه فعاليت‌هاي عام المنفعه مي‌دهند، از اهداف اصلي اين ايده است. به طور كلي نوع دوستي، وطن دوستي، ايثار، شجاعت و مهرباني از شاخصه‌هايي بود كه مسئولان در انتخاب چهره برتر مردمي سال مدنظر داشتند.
از آنجا كه از مدال آوران ورزشي، نفرات اول كنكور، المپيادها و جشنواره‌ها در جاي خود و به مرور از سوي مسئولان قدرداني مي‌شود اين منتخبين از قهرمانان ورزشي و چهره‌هاي هنري انتخاب نشدند. در حوزه اجتماعي، افرادي كه فعاليت‌هاي عام المنفعه و خيرخواهانه انجام مي‌دهند،كمتر به چشم رسانه‌ها مي‌آيند و ديده نمي‌شوند به همين خاطر از ميان اين افراد چهره هاي برتر انتخاب شدند.
سيما فارغ از نگاه‌هاي مرسوم برنامه‌هاي نوروزي امسال اعلام كرد كه بهتر است در ويژه برنامه چهره مردمي سال داشته باشيم و بهترين حالت اين بود كه خود مردم چهره سال را از بين خودشان انتخاب كنند. در اين ميان بيلبوردهاي شهري، اين 10 برگزيده به همراه كدهاي راي گيري، در سطح شهر نصب شد.
مردم تهران همچنين با مراجعه به فرهنگسراهاي ملل، خاوران، بهمن، اشراق، ارسباران، خاتم، گلستان و فردوس، براي انتخاب برترين چهره مردمي سال 97 به طور حضوري راي دادند.
فراهنگ ** 9210 ** 1355 **