۱۴ اسفند ۱۳۹۷، ۱۵:۵۰
کد خبر: 83232389
T T
۰ نفر

دولتي شدن، آسيب احتمالي باشگاه هاي كتابخواني

۱۴ اسفند ۱۳۹۷، ۱۵:۵۰
کد خبر: 83232389
دولتي شدن، آسيب احتمالي باشگاه هاي كتابخواني

تهران ايرنا- مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور برنامه ريزي گفت: هميشه اين وسوسه وجود دارد كه در قالب و چارچوب دولتي فعاليت كنيم كه با نفس تشكيل جام باشگاه‌هاي كتابخواني منافات دارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا علي اصغر سيدآبادي روز سه شنبه در اختتاميه جام باشگاه هاي كتابخواني گفت: تشكيل 15هزار باشگاه كتابخواني به اين معناست كه 15هزار نفر آمادگي خود را براي مشاركت داوطلبانه در امر كتاب و كتابخواني اعلام كردند.
او به تاثير اجتماعي اين فعاليت اشاره كرد و افزود: اين مشاركت داوطلبانه در حوزه كتابخواني علاوه بر ارزش فرهنگي، ارزش اجتماعي هم دارد، 200هزار نفري كه در جام باشگاه‌هاي كتابخواني مشاركت داشتند نه به يك اندازه اما همه درباره كتاب گفت‌وگو كردند و همه ما خوب مي‌دانيم كه جامعه ما تا چه ميزان به گفت‌وگو نقادانه و فعاليت‌هاي اجتماعي نياز دارد.
سيدآبادي گفت: جام باشگاه‌هاي كتابخواني به نظر من فقط يك فعاليت در حيطه كتابخواني نيست، پاسخ به اين پرسش است كه چگونه مي‌توان فعاليت دولتي كرد اما دولتي نشد. اين رويداد از بالا برنامه‌ريزي نمي‌شود و در برگزاري باشگاه‌هاي كتابخواني قرار است زمينه‌اي فراهم شود تا اعضا با كمك تسهيل‌گران برنامه‌ريزي و تصميم‌گيري كنند و دولت دخالتي نكند.
اين مروج كتابخواني با تاكيد بر جلوگيري از آسيب‌هاي احتمالي كه جام باشگاه‌هاي كتابخواني را تهديد مي كند، ادامه داد: كنش اين جام مبتني بر فعاليت مشاركتي جمعي، غيردولتي بودن و مطالعه گروهي است. بنابراين فعاليت جام باشگاه‌ها نبايد به فعاليت‌هاي نمايشي تقليل پيدا كند، كتاب بايد اولويت اين برنامه ها باقي بماند و كارهاي آئيني در اين موضوع زماني ارزش پيدا مي‌كنند كه در راستاي كتابخواني باشند.
وي بيان كرد: آسيب احتمالي ديگري كه وجود دارد، دولتي شدن جام باشگاه‌هاست. باشگاه‌ها بايد موقعيت غيردولتي خود را حفظ كنند. هميشه اين وسوسه در ما وجود دارد كه در قالب و چارچوب دولتي فعاليت كنيم كه با نفس تشكيل جام باشگاه‌هاي كتابخواني منافات دارد. يكي ديگر از آسيب‌هاي اجتماعي كاهش مشاركت بچه‌ها و توجه بيشتر به تصميمات بزرگسال و تصويرگران است.
سيدآبادي طرح دوشنبه‌هاي كتابخواني در مهدكودك‌هاي عضو را تشريح كرد و گفت: در اين طرح قرار است يك روز از هفته همه فعاليت‌هاي مهدهاي كودك به كتابخواني اختصاص پيدا كند.
سومين دوره جام باشگاه‌هاي كتابخواني با هدف نهادينه‌سازي كتابخواني در گروه‌هاي سني كودك و نوجوان و مشاركت 1746 شهر و روستا در چهار بخش «باشگاه برگزيده»، «بهترين فيلم موبايلي»، «بهترين نامه به نويسنده» و «بهترين كتاب به انتخاب كودكان و نوجوان‌ها» برگزار و در اين راستا 15هزار باشگاه كتابخواني كودك و نوجوان با 200هزار عضو در سراسر كشور تشكيل و امروز برگزيدگان تجليل شدند.
فراهنگ**9211**3009