۱۴ اسفند ۱۳۹۷، ۱۹:۰۸
کد خبر: 83232639
T T
۰ نفر

ضرورت به روز رساني ميان رشته هاي باستان‌شناسي

۱۴ اسفند ۱۳۹۷، ۱۹:۰۸
کد خبر: 83232639
ضرورت به روز رساني ميان رشته هاي باستان‌شناسي

تهران - ايرنا - رئيس پژوهشكده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي كشور از ضرورت به روزرساني آموزش رشته هاي ميان رشته اي باستان شناسي خبر داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا روح الله شيرازي عصر سه شنبه در شانزدهمين همايش سالانه باستان شناسي كه تالار همايش موزه ملي برگزار شد، با اشاره به اين كه باستان شناسي در مقايسه با ساير علوم بومي در ايران دانشي جوان و نونهال است، گفت: در شرايط كنوني پيشرفت خوبي را داشتيم.
وي با تاكيد بر اين كه علم باستان شناسي درختي تناور و پرثمري شده است، افزود: باستان‌شناسان ايراني گام هايي زيادي را در اين وادي پر فراز نشيب برداشته اند و همواره دغدغه آنها اين بوده كه بخش هايي از تمدن طولاني جوامع انسان اين مرز و بوم را از دل خاك دربياورند و در معرض ديد و قضاوت پژوهشگران قرار دهند.
شيرازي گفت: در اين ميان نشست هاي علمي و تخصصي باستان‌شناسي فرصتي بوده كه زمينه‌هاي تضارب انديشه ها را در ميان پژوهشگران باستان‌شناس فراهم كند و منجربه شكوفاتر شدن انديشه ها و شكوفايي رهيافت‌هاي نوين باستان‌شناسي مي‌شود.
وي اضافه كرد: واقعيت اين است كه آشنايي با روش ها و كاربرد روش هاي جديد باستان شناساني كه از قضا در اين روزگار توسعه و تكامل آن هم آهنگي پرشتاب داشته باعث مي‌شود تا فرآوردهاي حوزه باستان‌شناسي پر بار تر و قوي تر شود.
وي با اعلام اينكه نخستين گردهمايي باستان شناسي ايران در سال 51 برگزارشد، گفت: پژوهشكده باستان شناسي در سال جاري هفدهمين همايش سالانه برگزار مي كند .
شيرازي افزود: پژوهشكده باستان شناسي به عنوان ركن اصلي باستان شناسي كشور در تلاش است تا براي دستيابي به افق روشن و اميدبخش در قلمرو باستان‌شناسي چالش‌هاي پيش‌رو را برطرف كند.
وي با اشاره به اين كه مهمترين چالش باستان شناسي را مي توان در سه حوزه آموزش و پژوهش و مطالعات اضطرابي دسته بندي كرد، گفت: غلبه بر چالش هاي آموزشي باستان‌شناسي بي ترديد با همكاري و همراهي مراكز دانشگاهي امكان پذير است.
وي اضافه كرد: به رغم سابقه نزديك به 80 ساله امر آموزش باستان شناسي در ايران گفت: گروه هاي آموزشي باستان‌شناسي دانشگاهي در سراسر كشور حضور داند اما بايد رهيافت‌هاي نويني در باستان شناسي ايران بكار گرفته شود كه اكنون در اختيار نداريم.
وي گفت: خوشبختانه از حدود دو دهه پيش گام هاي قابل ستايشي در ايران در اين زمينه برداشته شده اما واقعيت اين است كه تا رسيدن به جايگاه شايسته و بايسته فاصله زيادي وجود دارد؛ ورود دانش هاي ميان رشته اي در مباحث آموزشي و سرفصل هاي درس دانشجويان آشنا كردن آنان با رهيافت هاي نظري نوين باستان شناسي، آموزش ابزار هاي به روز و به روز و كارآمد از جمله گام‌هايي است كه مي‌تواند به بروز رساني و برطرف كرد اينگونه چالش‌ها در باستان شناسي ياري كند.
شيرازي با اشاره به اين ايران داراي تاريخي چند هزار ساله است و همواره عمليات عمراني زيادي در آن در حال روي دادن است، گفت: همواره انجام پروژه هاي عمراني بايد با ملاحظات فرهنگي همراه باشد.
وي افزود: در اين راستا الزام دستگاه‌هاي اجرايي براي تهيه پيوست فرهنگي در هر پروژه گام موثري در اين زمينه است و بايد آن را به فال نيك گرفت.
به گفته شيرازي انجام كاوش هاي باستان شناسي اضطراري در برخي از محوطه ها، داده هاي ارزشمندي را درباره روند طولاني فرهنگ در بخش‌هاي مختلف كشور فراهم آورده است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، شانزدهمين گردهمايي سالانه باستان شناسي ايران با حضور 9 كشور خارجي در تالار همايش موزه ملي تهران در حال برگزاري است.
در اين گردهمايي سالانه باستان شناسي ايران باستان شناساني ايراني و خارجي از كشورهاي ژاپن، دانمارك، ايتاليا، آلمان، اتريش، فرانسه، چين، گرجستان و كانادا حضور دارند.
فراهنگ ** 3377 ** 1355 **