۱۴ اسفند ۱۳۹۷، ۲۰:۵۷
کد خبر: 83232749
T T
۰ نفر
خام فروشی، به نادیده گرفتن نیروی انسانی می انجامد

شیراز- ایرنا- معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: خام فروشی یك فرهنگ با خود می آورد كه نابود كننده است و آن نادیده گرفتن نیروی انسانی است.

به گزارش ایرنا، سورنا ستاری، شامگاه سه شنبه در جلسه شورای اداری فارس در شیراز افزود: قطعا كشور را نمی شود با توجه به جمعیت و سطح رفاه مد نظر با نفت و خام فروشی اداره كرد.
او گفت: رانتی كه از این اقتصاد نفتی در اقتصاد ایجاد می شود تمام زیرساخت های فكری و فرهنگی ما را نابود می كند.
وی ادامه داد: انسانی كه به مُفت خوری عادت كند هیچگاه كار نمی كند و این طبیعت تمام اقتصادهایی است كه از درآمدها و ثروت های زیرزمینی بادآورده ای بهره مند هستند كه برای به دست آوردن آن هیچ زحمتی نكشیده اند.
او اظهار داشت: آنچه كه اقتصاد دانش بنیان را درست می كند، پول نیست بلكه محیط و فرهنگ است، چرا كه اگر قرار بود با پول، اقتصاد دانش بنیان درست شود كشورهای عربی منطقه كه ثروت های بسیاری در اختیار دارند دانش بنیان ترین اقتصاد دنیا را داشتند.
وی بیان كرد: در اقتصاد دانش بنیان آنچه كه باعث خلق ثروت می شود، خلاقیت و نوآوری و نیروی انسانی است كه این خلاقیت ها و نوآوری ها را می توانند ایجاد كنند و این آدم ها با پول ساخته نمی شوند، هرچند پول می تواند نقش داشته باشد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: هیچ حكومتی در تاریخ كشورمان به اندازه حكومت جمهوری اسلامی در زمینه آموزش سرمایه گذاری نكرده است اما چرا رازی و فارابی و ابن سینا و خوارزمی نداریم؟ چون آن محیط و اكوسیستم را نداریم و آن را با پول نفت نابود كرده ایم، فرهنگ كارآفرینی را نابود كرده ایم.
ستاری ادامه داد: بچه های ما به جایی رسیده اند كه استخدام را به كارآفرینی ترجیح می دهند، استخدام یكی از بزرگترین خیانت هایی است كه ما به فرزندان خود می كنیم.
او افزود: سقف آرزوهای ما دولتی ها كه از دولت حقوق دریافت می كنیم مشخص است، سقف آرزوها، نوآوری و پرش دانشگاه، پژوهشكده و صنعتی كه با پول دولت درست می شود مشخص است.
وی گفت: آنچه كه اقتصاد دانش بنیان را درست می كند این است كه ما چگونه بخش خصوصی را به پژوهش وارد كنیم.
ستاری ادامه داد: ما اگر می خواهیم به اقتصاد دانش بینان برسیم باید دانشگاهی داشته باشیم كه عدد قابل توجهی از درآمد خود را از مردم درآورد نه از دولت، در دانشگاه های موفق دنیا عددی كه دولت به عنوان بودجه می گذارد بین 15 تا 20 درصد است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: بنابراین اگر می خواهیم دانشگاه های نسل سه و چهار داشته باشیم پایه آن این تفكر است كه بخش خصوصی باید هزینه های دانشگاه را بدهد و بخش خصوصی هم وقتی وارد چنین سرمایه گذاری می شود كه بداند پولی كه به این كار می آورد سود بیشتر از بازار ارز، سكه، مِلك و ماشین دارد.
وی بیان كرد: جوانان ما می توانند اقتصاد نفتی ما را تغییر دهند و این فرهنگ غلط را در جامعه عوض كنند، فرهنگی كه مردم به جیب افراد نگاه می كنند نه آنچه كه در سر دارند، این تفاوت اقتصاد دانش بنیان با اقتصاد منبع محور است.
او افزود: هیچ اقتصاد برتری در دنیا بر پایه منابع زیرزمینی به موفقیت نرسیده بلكه نوآوری، ابتكار و دانش داشته و به كارآفرین ارزش داده است.
وی گفت: امروز در حالی كه یك كارآفرین در حال خلق ارزش است به راحتی مانع ادامه فعالیت او می شویم، پایین كشیدن كركره فعالیت یك كارآفرین خیانت به كشور است.
ستاری اظهار داشت: آنچه كه ما در فضای اقتصاد دانش بنیان سعی كرده ایم ایجاد كنیم یك محیط جدید تنفس است كه در حال اتفاق افتادن است.
وی، با اشاره به مصوبات سفر خود به استان فارس گفت: یكی از تقاضاهایی كه در این سفر مطرح شد بحث تقویت پارك علم و فناوری فارس بود كه سال آینده پارك علوم و فناوری این استان 70 درصد افزایش بودجه خواهد داشت.
او افزود: امروز در تهران به جایی رسیده ایم كه بخش خصوصی اقدام به ایجاد پارك كند و این اتفاق مهمی است كه بخش خصوصی به این كار اقدام كند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اضافه كرد: اگر بخش خصوصی ما به این نكته برسد كه با سرمایه گذاری بر روی جوانان و نیروی انسانی درآمد بیشتری كسب خواهد كرد، آن زمان اتفاق بزرگی خواهد افتاد.
او ادامه داد: نسل جدید كارآفرینی كه در حال وارد شدن هستند نیاز به تاسیسات فیزیكی و كارخانه های بزرگ و ماشین آلات آنچنانی ندارند، بلكه با دانش می توانند ایجاد ثروت و اشتغال كنند.
ستاری افزود: ما در برخی از معیارهای نیروی انسانی در دنیا رتبه 2 و سه را داریم، یك چنین نیروی انسانی مستعدی برای سرمایه گذاری هست كه باید توسط بخش خصوصی بر روی آن سرمایه گذاری شود.
او گفت: مصوباتی كه برای سرمایه گذاری در دانشگاه های علوم پزشكی و دانشگاه شیراز به عنوان دانشگاه های پرمایه و پرمغز كشور و همچنین سرمایه گذاری در پارك علم و فناوری فارس داشتیم با جدیت دنبال خواهیم كرد.
6122 / 1876
۰ نفر