۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۹:۴۱
کد خبر: 83233062
T T
۰ نفر
سرما 7730 میلیارد ریال خسارت به باغ های همدان وارد كرد

همدان- ایرنا- رییس اداره بحران و مخاطرات سازمان جهاد كشاورزی همدان گفت: كاهش دما هفت هزار و 730 میلیارد ریال خسارت در سال جاری به باغ ها و كشاورزی این استان وارد كرد.

احد ظفری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینكه بیشترین خسارت به باغ ها مربوط به شهرستان های همدان، كبودراهنگ و رزن بوده افزود: به دلیل برودت هوا و كاهش دما به 26هزار و532 هكتار از باغ ها و 335 هزار و 830 هكتار از زمین های زراعی این استان خسارت وارد شد.
وی با بیان اینكه خسارت‌های امسال در بخش كشاورزی به 362 هزار و 350 هكتار وارد شده است اظهار داشت: بیشترین خسارت در بخش باغی مربوط به باغ های گردو، هلو، سیب، آلو و انگور بوده است.
رییس اداره بحران و مخاطرات سازمان جهاد كشاورزی همدان ادامه داد: در بخش زراعی نیز بیشترین خسارت ها به مزارع گندم دیم و آبی، كلزا، چغندر قند، سیب زمینی، جو و یونجه وارد شده است.
ظفری با بیان اینكه استقبال كشاورزی از بیمه بسیار پایین است افزود: بسیاری از كشاورزان و باغداران برای بیمه اقدام نكرده اند و در سال زراعی جاری در بخش زراعی 197 هزار و 39 هكتار و در بخش باغی نیز 2هزار و 23 هكتار بیمه شده اند.
وی ادامه داد: همچنین بیمه تنه درختان به میزان 855 هكتار، دام سنگین به میزان 34 هزار و 815 راس و طیور به تعداد 11 میلیون و 500 قطعه بیمه شده اند.
رییس اداره بحران و مخاطرات سازمان جهاد كشاورزی همدان اظهار داشت: این میزان خسارت در مقایسه با خسارت های سال 96 كه در كل 930 میلیارد ریال بود بسیار افزایش داشته كه دلیل آن خسارت‌های شدید فصل بهار به باغ ها و زراعت همدان بود.
ظفری با بیان اینكه سالانه پنج میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی در این استان تولید می شود گفت: این میزان 9 درصد تولیدات كشور را شامل می شود.
به گفته وی میزان تولیدات زراعی استان سالانه سه میلیون و 684 هزار تن است كه رتبه ششم را در محصولات زراعی دارد.
ظفری ،میزان تولید محصولات دامی استان همدان را 666 هزار تن اعلام كرد و افزود: این استان 22 درصد تولیدات دامی و رتبه نهم را در تولید این محصولات در كشور به خود اختصاص داده است.
رییس اداره بحران و مخاطرات سازمان جهاد كشاورزی همدان اظهار داشت: میزان تولیدات باغی این استان 650 هزار تن است و همدان رتبه 13 را در كشور در این زمینه دارد.
ظفری اضافه كرد: سیب زمینی، گندم، جو، سیر، بادام، گردو و انگور از مهمترین محصولات كشاورزی هستند كه در استان همدان تولید می شوند.
استان همدان یك هزار و 950 هكتار وسعت دارد كه 46 درصد آن منابع طبیعی ، 33 درصد اراضی زراعی ، 3.7 درصد باغ ها و حدود 13.1 درصد آن نیز آیش است.
استان همدان در بخش كشاورزی 117 هزار بهره بردار دارد كه با داشتن 26 درصد اشتغال استان، 29 درصد ارزش افزوده ، سالانه حدود 4.55 میلیون تن محصول كشاورزی را تولید می كند.
7523/2087