به گزارش ایرنا، سازمان های مردم نهاد به عنوان واسطه میان دولت و مردم با فعالیت های تاثیر گذار خود می توانند گام های مهمی در راستای امنیت اجتماعی بردارند.
بر اساس نظر كارشناسان دستگاه های اجرایی نمی توانند به تنهایی به بستر سلامت اجتماعی دست پیدا كنند مگر اینكه سازمان های مردم نهاد تخصصی، اثرگذار و مداخله گر در كنارشان قرار گیرد.
به طور كلی می توان سمن ها و تشكل های مردمی و بخش خصوصی را یكی از شاخص های توسعه جامعه و ابزار كمكی مهمی در كنار دولت و مردم برشمرد تا جایی كه تعدد سازمان های مردم نهاد فعال، نشانه ای از حضور آزادانه مردم بدون هیچ دغدغه ای در كنار سیاست های كلان دولت آن منطقه محسوب می شود.
در این راستا نشستی به منظور تعامل و همكاری موثر مجامع و تشكل های مردم نهاد در ارتقای طرح مشاركت های مردمی با هدف توسعه نظم و امنیت عمومی و بستر سازی فرهنگی، اجتماعی و تبیین زمینه های اجرایی این مشاركت در اتاق بازرگانی یاسوج برگزار شد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار كهگیلویه وبویراحمد در این باره گفت: تشكل های مردم نهاد تقویت كننده برنامه های دولت هستند.
محمد كاظم نظری افزود: تقویت واقعی سمن ها و استفاده مطلوب از ظرفیت ها و توانمندی های بالقوه تشكل های مردم نهاد در دولت تدبیر و امید رقم خورد و این مهم همچنان با قوت ادامه می یابد.
وی بیان كرد: در مجموع برقراری و حفظ نظم، امنیت و آرامش پایدار در جامعه بدون عزم و مشاركت همگانی محقق نخواهد شد.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج نیز با تبیین نقش و اهمیت امنیت اجتماعی در رشد و توسعه جوامع بشری، گفت: امنیت اجتماعی ارتباط معناداری با سرمایه داری و سرمایه گذاری دارد و هر جایی كه امنیت برقرار باشد بدون شك رشد و پیشرفت رقم خواهد خورد.
جبار كیانی افزود: سمن ها در تقویت پیوست های اجتماعی و بهبود شاخص های نشاط در جامعه نقش محوری دارند و مشاركت هدفمند آن ها در این زمینه باید تقویت شود.
وی بیان كرد: خدمات حوزه دولتی در تصمیم سازی و اجرای امور به تنهایی كارساز نیست و افزایش سهم مشاركت سمن ها به عنوان نمایندگان مردم در تكمیل حلقه خدمات حوزه اجتماعی ضرورت دارد.
كیانی با اشاره به نقش سازمانهای مردم نهاد در پیشبرد و تقویت طرح ها و برنامه های دولت ، فعالیت های اجتماعی و فرهنگی در چارچوب قانون را برای این سازمانها ضروری دانست.
وی ابراز داشت: تشكل های مردم نهاد پرچمدار حركت های اجتماعی و فرهنگی تاثیر گذار، سازنده و تقویت كننده برنامه های دولت در بخش های مختلف هستند.
9868/6110
یاسوج- ایرنا- بر اساس تجارب كشورهای موفق در زمینه ایجاد نظم و امنیت در آنها، دولت ها به تنهایی قادر به حفظ سلامت اجتماعی جامعه نیستند و حضور موثر سازمان های مردم نهاد (سمن ها) و بخش خصوصی در كنار دولت می تواند نقش موثری در كاهش آسیب های اجتماعی ایفا می كنند.