به گزارش خبرنگار ايرنا اين تفاهمنامه امروز شنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتي شهرستان جوين و با هدف توسعه اين شهرستان منعقد شد و نمايندگان مردم شهرستانهاي سبزوار، جوين، جغتاي، داورزن و خوشاب در مجلس شوراي اسلامي، امام جمعه، رئيس دادگستري جوين و مديرعامل هلدينگ اقتصادي پارسيان هم آن را امضا كردند.
بر اساس اين تفاهمنامه كه در راستاي اجراي طرح مثلث توسعه اقتصادي استاندار خراسان رضوي به امضا رسيده است قرار است با مساعدت اين هلدينگ اقتصادي به عنوان معين اقتصادي شهرستان جوين هفت سند همكاري با سرمايه گذاري 40 هزار و 730 ميليارد ريال در حوزه هاي صنعت، كشاورزي و توسعه روستايي شهرستان جوين با اشتغالزايي براي هزار و 18 نفر اجرا شود.
تحقق رويكرد دولت براي دستيابي به عدالت اجتماعي و توازن منطقه اي با توجه به شرايط اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و طبيعي از اهداف انعقاد اين تفاهمنامه براي توسعه شهرستان جوين با الگوبرداري از طرح موفق مشابه در قلعه گنج كرمان عنوان شده است.
عليرضا رزم حسيني استاندار خراسان رضوي با تحليل شرايط روز كشور و استفاده از مفهوم اقتصاد مقاومتي، اولويت و محور تلاشهاي خود را 'توسعه اقتصادي' قرار داده است و براي تحقق اين هدف از يك الگوي موفق تبعيت مي كند و آن تجربه قلعه گنج استان كرمان در دوران استانداري اش در آن استان است.
مطابق اين الگو استان بايد با كمك بخش خصوصي و شركتهاي غيردولتي اش اداره شود و دولت تنها تسهيل كننده امور و ناظر بر حسن اجراي آن باشد و ديوان سالاري و بوروكراسي عريض و طويل دولتي در اين الگو جايي ندارد.
بر اين اساس استاندار خراسان رضوي اين استان را به 12 منطقه اقتصادي تقسيم و براي هر منطقه يك معين اقتصادي از بخش خصوصي يا عمومي غيردولتي تعيين كرد تا در تحقق امر توسعه و اجراي اقتصاد مقاومتي ياريگر اين مناطق باشند.
بر اساس اين طرح، دولت به تنهايي نمي تواند بار توسعه را بر دوش بكشد لذا بايد مثلثي از تمام قوا و نيروهاي موجود در جامعه با كمك يكديگر امر توسعه اقتصادي را محقق كنند مثلثي كه قاعده آن را كارآفرينان و سرمايه گذاران شكل مي دهند، ضلع ديگر آن نمايندگان مجلس هستند و ضلع سومش را ساير اركان حاكميت اعم از دولت و قوه قضائيه تشكيل مي دهند و در درون مساحت اين مثلث نيز جايگاهي براي امامان جمعه استان به عنوان ناظران عالي در نظر گرفته شده است.
در اين طرح براي هر منطقه سه تسهيلگر معرفي مي شود تا پس از دريافت آموزشهاي تخصصي لازم به روستاها اعزام شده و عمليات راه اندازي صندوق توسعه روستايي را با كمك مردم آغاز كنند.
شركتهاي معين اقتصادي در هر منطقه به عنوان حمايتگر تسهيلگران در راه اندازي صندوقهاي توسعه روستايي و پشتوانه اي براي افزايش ظرفيت اين صندوقها خواهند بود و بعد از شش ماه از راه اندازي صندوقي كه با سرمايه هاي خرد مردم پر شده است، مديريت آن به خود مردم واگذار مي شود.
صندوقهاي توسعه روستايي به زنجيره توليد متصل هستند و هر زنجيره توليد بسته به شرايط هر روستا متفاوت است و مردم، گردانندگان اين زنجيره با بهره گيري از سرمايه هاي خردي كه در صندوق جمع آوري شده است خواهند بود.
استاندار خراسان رضوي در سفر امروز خود به شهرستان جوين ضمن بازديد از طرحهاي صنعتي فولاد و اسيد سيتريك اين شهرستان در نشست ستاد اقتصاد مقاومتي هم شركت كرد.
جوين در 310 كيلومتري غرب مشهد قرار دارد.
1922/8145/7495
جوين- ايرنا- استاندار خراسان رضوي و ساير مسئولان مرتبط، تفاهمنامه انتخاب معين اقتصاد مقاومتي شهرستان جوين را امضا كردند.