به گزارش خبرنگار ايرنا، بهمن مرادنيا عصر شنبه در نشست كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كردستان اظهار داشت: مصوبه اي در شوراي تامين استان در اين رابطه تصويب شد كه دير به دستگاه ها ابلاغ شده است.
وي اضافه كرد: در اين راستا پرونده هايي كه توسط نيروي انتظامي تشكيل شده و راي نخورده مورد رسيدگي قرار نگيرد.
مرادنيا با بيان اينكه نمي توانيم مردم را متهم به قاچاق كنيم افزود: برخي عملكردها توجيهي ندارد و اين همه فشار بر دامدار و كشاورزي كه همه سرمايه او دام هايش است قابل قبول نيست.
استاندار كردستان يادآور شد: قيمت گوشت در استان تابعي از قيمت كشور است و حبس دام در استان نمي تواند موجب كنترل قيمت شود.
مرادنيا اظهار داشت: در مورد تامين مواد اوليه برخي رستوران ها و نحوه تامين مواد غذايي شك و شبهه و نگراني هاي عمومي وجود دارد، بنابراين در اين روزها افزايش بازرسي ها ضروري است.
وي تاكيد كرد: دامن زدن به برخي امور موجب افزايش قيمت مي شود و مديريت بايد در اين عرصه ها صورت گيرد.
استاندار كردستان با اشاره به اينكه عده اي از هم اكنون به فكر خريد گندم با قيمت بالا از كشاورزان هستند، گفت: دستگاه هاي متولي بايد مراقب باشند، چرا كه اگر كسي با قيمت خاصي گندم را مي خرد، هدفش تهديد تغذيه مردم است و بايد با اين افراد برخورد شود.
مديركل تعزيرات حكومتي كردستان نيز اظهار داشت: اجازه داده نشود كالاهاي اساسي به نام كالاي همراه مسافر خارج شود.
سيد نجيب حسيني اضافه كرد: امسال 10 هزار و 800 پرونده تشكيل شده كه سه هزار و 262 فقره قاچاق بوده و سه هزار و 217 فقره آن منجر به راي شده است.
وي ميزان محكوميت اين پرونده ها را 396 ميليارد و 148 ميليون و 447 هزار ريال اعلام كرد و افزود: 126 فقره از پرونده هاي قاچاق مربوط به دام بوده كه در اين راستا 20 هزار و 900 راس دام كشف و ضبط شده است.
حسيني گفت: در اين مدت هفت ميليون و 200 هزار ليتر قاچاق سوخت كشف شده است كه در قالب 952 فقره پرونده رسيدگي شده است.
رييس سازمان جهاد كشاورزي كردستان هم با اينكه ميزان مجوز بهداشتي براي جابجايي دام در استان افزايش يافته است، اظهار داشت: اين به معني افزايش جابجايي نيست چون سختگيري هاي كنوني در گذشته وجود نداشت.
خالد جعفري اضافه كرد: سه ميليون جمعيت دامي در كردستان وجود دارد و سالانه يك ميليون واحد دامي مازاد به كشتارگاه ها منتقل مي شود.
وي يادآور شد: تاكيد وزارت جهاد كشاورزي بر اين بوده كه از جابجايي دام به استان هاي مركزي جلوگيري نشود چون موجب افزايش قيمت مي شود.
رييس پليس آگاهي كردستان هم در اين نشست گفت: بر اساس مصوبه شوراي تامين تنها دامي كه به سمت شهرستان هاي مرزي سقز، بانه و مريوان مي رود و آنچه ظن قاچاق مي رود توقيف مي شود.
سرهنگ جمال سلماني اظهار داشت: بعد از اين مصوبه تعداد پرونده هاي با نام قاچاق دام كاهش يافته است.
به گزارش ايرنا، استان كردستان يكي از استان هاي مرزي كشور است كه حدود 230 كيلومتر مرز با كشور عراق دارد و اكنون داراي سه بازارچه مرزي سيرانبند بانه، خانم شيخان مريوان و مله خورد در سروآباد است.
6108 / 3034
سنندج - ايرنا - استاندار كردستان با بيان اينكه جابجايي دام به سمت شهرهاي مرزي به قصد قاچاق است، گفت: نيروي انتظامي به جز موارد مشكوك از جابجايي دام در ديگر نقاط استان جلوگيري نكند.