به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، رضا قرباني روز يكشنبه در حاشيه مراسم رونمايي از همكاري صندوق نوآوري و شكوفايي با صندوقهاي پژوهش و فناوري در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه، صندوقهاي پژوهش و فناوري طبق برنامه سوم توسعه تأسيس شده اند؛ افزود: اين صندوقها وظايفي در حوزه توسعه فناوري دارند، در اساسنامه تأسيس صندوق نوآوري و شكوفايي يكي از اقداماتي كه طبق قانون بايد انجام شود اعطاي تسهيلات به صندوق هاي پژوهش و فناوري است.
وي با اشاره به مزاياي صندوقهاي پژوهش و فناوري گفت: اين صندوقها در جغرافياي كشور پراكنده هستند، ضمن آنكه برخي از آنها صندوق هاي تخصصي هستند اين باعث شده كه امتيازاتي براي شركتهاي دانش بنيان فراهم شود.
قرباني افزود: در مدل همكاري جديد صندوق با صندوقهاي پژوهش و فناوري، يك سري از تسهيلات و خدمات صندوق نوآوري كه به صورت مستقيم به شركتهاي دانش بنيان اعطا مي شود از طريق صندوق هاي پژوهش و فناوري ارائه خواهد شد.
معاون تسهيلات و تجاري سازي صندوق نوآوري و شكوفايي رياست جمهوري در ادامه، از 216 ميليارد تسهيلات مستقيم و 700 ميليارد تومان خط اعتباري براي 12 صندوق پژوهش و فناوري خبر داد و گفت: با اين تسهيلات، صندوقهاي پژوهش و فناوري مي توانند به شركتهاي دانش بنيان و ساير شركت هاي فناور، تسهيلات بدهند.
قرباني با توضيح اينكه اين نوعي برون سپاري به صندوقهاي پژوهش و فناوري است، گفت: در همكاري جديد دو مدل تعريف شد؛ يكي براي برون سپاري در بعد تسهيلات و ديگري ارائه تسهيلات مستقيم به صندوقهاي پژوهش و فناوري است كه از سوي صندوق نوآوري تسهيلات اعطا مي شد؛ اكنون آمار و عملكرد ما در اين مدل جديد كه مصوب و قراردادهاي آن مبادله شد براي ١٢ صندوق پژوهش و فناوري قراردادي برابر با ٢١6ميليارد تومان در اين بخش در نظر گرفته شده است.
وي با اشاره به مدل همكاري ديگري با صندوق هاي پژوهش و فناوري بيان كرد: اعطاي خط اعتباري به اين صندوق ها ديگر مدل همكاري ماست كه در اين مدل خط اعتباري صندوقهاي پژوهش و فناوري عملا عامل صندوق نوآوري و شكوفايي هستند به گونه اي كه طرح ها را بررسي و ارزيابي مي كنند و بعد از انعكاس قرارداد و نظارت تامين مالي از سوي صندوق نوآوري و شكوفايي خواهد بود.
قرباني ادامه داد: در مدل دوم كه خط اعتباري است و صندوقهاي پژوهش و فناوري عامليت آنها برابر با 700 ميليارد تومان مصوب شده است، در مجموع نزديك به يك هزار ميليارد تومان تسهيلات و خط اعتباري به اين 12 صندوق پژوهش و فناوري امروز اختصاص يافت.
قرباني در ادامه اظهار اميدواري كرد با تخصيص اين يك هزار ميليارد تومان بتوان ضمن تمركز زدايي، زمينه اي فراهم كرد تا شركتهاي فناور و دانش بنيان راحت تر به تسهيلات صندوق از طريق صندوقهاي پژوهش و فناوري دسترسي پيدا كنند.
وي بيان داشت: امروز قرارداد همكاري با 9 صندوق پژوهش و فناوري مبادله شد كه ارزش آنها افزون بر 150 ميليارد تومان است و سه قرارداد ديگر تا پايان سال مبادله خواهد شد.
معاون تسهيلات و تجاري سازي صندوق نوآوري رياست جمهوري در ادامه تصريح كرد: تا پايان سال كل صندوقهايي كه تقاضاي خود را ارائه كرده باشند و پرونده در صندوق نوآوري داشته باشند تامين مالي خواهند شد.
** ارائه تسهيلات به استارتاپها و شركت هاي خلاق فناور
قرباني خاطرنشان كرد: صندوق نوآوري و شكوفايي مي تواند تنها به شركتهاي دانش بنيان تسهيلات اعطا كند و تسهيلات ما خاص شركتهاي دانش بنيان است كه مراحلي دارد و اين شركت ها بايستي داراي مجوزهايي از سوي معاونت علمي باشند تا به عنوان شركتهاي دانش بنيان شناخته شوند.
وي افزود: البته فعالان ديگري در حوزه فناوري داريم همچون استارتآپ و شركتهاي خلاق و نوآور و شركتهاي فناوري در پارك ها كه هنوز نتوانستهاند مجوز دانش بنياني خود را دريافت كنند.
قرباني ادامه داد: مزيت تسهيلات مستقيم ما به صندوقهاي پژوهش و فناوري اين است كه صندوق هاي پژوهش و فناوري مانعي براي اعطاي تسهيلات و حمايت از اين شركتها ندارند؛ از اين رو ما به صورت غير مستقيم و از طريق صندوقهاي پژوهش و فناوري مي توانيم از اين شركتهاي فناوري كه داراي ايده نو هستند حمايت كنيم.
به گفته معاون تسهيلات و تجاري سازي صندوق نوآوري و شكوفايي، طبق اساسنامه، صندوقهاي پژوهش و فناوري مي توانند از شركتهاي دانش بنيان و غير دانش بنيان حمايت كنند و خط اعتباري كه صندوق نوآوري و شكوفايي به صندوقهاي پژوهش و فناوري اعطا كرده بايد براي فعاليت شركتهاي دانش بنيان صرف شود.
در اين آيين قرارداد همكاري بين صندوق نوآوري و شكوفايي به 9 صندوق پژوهش و فناوري اعطا شد.
علمي ** 1836 **9340 ** 1055
تهران- ايرنا- معاون تسهيلات و تجاري سازي صندوق نوآوري و شكوفايي رياست جمهوري از تخصيص حدود يك هزار ميليارد تومان اعتبار به صندوقهاي پژوهش و فناوري خبر داد.