۱۹ اسفند ۱۳۹۷، ۱۸:۴۵
کد خبر: 83238510
T T
۰ نفر
همايش بررسي تاريخ خاندان گرجي ها در دزفول برگزار شد

دزفول - ايرنا - همايش بررسي تاريخ خاندان گرجي تبار پاراتاشوپلي در ايران عصر يكشنبه با حضور پروفسور هيروتاكه مائدا استاد دانشگاه توكيو ژاپن در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي دزفول برگزار شد.

به گزارش ايرنا پروفسور هيروتاكه مائدا در اين همايش گفت: پاراتاشوپلي به معناي فرزندان باراتا است كه در چهاردهم ميلادي زندگي مي كردند، بعد از ايشان نام خاندان به باراتا معروف شد كه در گرجستان بسيار مشهور است.
وي با اشاره به رابطه اين خاندان با ايراني ها افزود: خاندان هيروتاكه ميراث تاريخي منحصربفردي در ايران و خوزستان داشتند كه اكنون خوشحالم اين ميراث را در اينجا مي بينم.
وي برگزاري اين همايش را فرصتي براي تاريخ شناسي دزفول دانست و اظهار داشت: دزفول تاريخي طولاني در ارتباط با ساير كشورها دارد.
عليرضا قادرپناه مسئول انجمن هاي دوستي ايران با ساير كشورها در دزفول نيز نيز با ارائه گزارشي از عملكرد اين انجمن از همكاري خيرين و فرهنگيان دزفول با اين انجمن تقدير كرد و گفت: اميد است جوانان ادامه دهنده فعاليت اين انجمن باشند.
يك محقق و نويسنده گرجي پژوه نيز در اين همايش اظهار داشت: تاريخ از خانواده پاراتاشوپلي به نيكي ياد كرده كه در كتاب هاي تذكره دزفول و برخي منابع ديگر آمده است.
امين قزلباشان با بيان اينكه منابع حضور گرجي ها در خوزستان موجود است، افزود: براي نخستين بار در سال 2014 در يكي از دانشگاه هاي تفليس گرجستان وجود گرجي ها در استان خوزستان را به دنيا اعلام كرديم.
وي درخصوص ارتباط خاندان پاراتاشوپلي با دزفول گفت: دزفول و شوشتر همواره مهد پذيرش افراد بزرگ و خانواده هاي بزرگ بوده و بعدها سرمنشا خانواده هاي معتبر شده اند.
اين محقق و نويسنده گرجي پژوه افزود: خاندان پاراتاشوپلي از سال 1342 هجري قمري به حكومت شوشتر منصوب شدند و بعد از آن در شهرهاي دزفول و شوشتر به طور ويژه خدمات زيادي ارائه كردند.
وي اظهار داشت: افرادي از اين خاندان در منطقه صحرابدر مغربي دزفول مستقر شدند و خانواده هايي كه از اين دودمان در شهرستان ساكن هستند شامل خانواده هاي طهماسبي، چنگيزي، قزلباش، قزلباشان، نصرتي، بهرامي و بهجتي مي باشند كه بعد از سالها به ديگر مناطق از جمله اهواز مهاجرت كردند.
قزلباشان افزود: اين خاندان حدود 200 سال در محله صحرابدر مغربي دزفول ساكن بودند و به خاطر موقعيت اجتماعي خود با بزرگ زاده هايي در ساير محله هاي دزفول ارتباط برقرار كردند.
7278/3022