۲۰ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۲۹
کد خبر: 83239221
T T
۰ نفر
رشد 25 درصدی پوشش های بیمه ای و ضمانتی «صندوق ضمانت صادرات»

تهران- ایرنا- مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با اعلام اینكه تحریم تاثیر منفی بر عملكرد این صندوق نداشته است، گفت: حجم پوشش های بیمه ای و ضمانتی صندوق امسال به 2 میلیارد و 200 میلیون دلار رسید كه نسبت به پارسال 25 درصد رشد دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «افروز بهرام» امروز (دوشنبه) در نشست خبری در محل صندوق ضمانت صادرات، افزودك: میزان پوشش های بیمه ای و ضمانتی این صندوق نسبت به سال 1393 از رشد 207 درصدی آن حكایت دارد.
وی یادآور شد: اهداف اقتصاد مقاومتی ارتقای تاب آوری اقتصاد در مقابل تكانه ای خارجی است و با بیشتر شدن این تكانه ها صادرات نفت و ارز حاصل از آن بیشترین آسیب را می بیند.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات با یادآوری اینكه صادرات كالای غیرنفتی نقش موثری در ارزآوری دارد و پیشران اقتصاد كشور به شمار می آید، اظهار داشت: در دنیا 19 هزار میلیارد دلار صادرات انجام می شود كه تنها 10 درصد آن تحت پوشش موسسات بیمه است؛ این موضوع در ایران با توجه به شرایط منطقه و ریسك بالای صادرات تنها پنج درصد است.
وی هدف این صندوق را افزایش ضریب نفوذ خدمات بیمه ای عنوان كرد و اظهار داشت: امسال حجم عملكرد پوششی در بخش بیمه نامه های اعتبار صادراتی كوتاه مدت 850 میلیون دلار بود كه نسبت به سال گذشته 130 درصد و در مقایسه با سال 1393 برابر 1600 درصد رشد را تجربه كرده است.

** پوشش ریسك بیمه نامه ها به 2 میلیارد و 500 میلیون دلار افزایش می یابد
رئیس هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران درباره برنامه های این صندوق برای سال 98 گفت: در نظر داریم پوشش ریسك بیمه نامه های خود را در سال آینده به 2 میلیارد و 500 میلیون دلار برسانیم و ضریب پوشش صادرات صندوق ضمانت صادرات را افزایش دهیم.
بهرامی افزود: از میزان پیش بینی شده یك میلیارد دلار مربوط به بیمه های اعتباری صادراتی كوتاه مدت جهت ایمن سازی صادرات، 800 میلیون دلار ضمانت نامه اعتباری و مالی صادراتی برای تسهیل دسترسی صادركنندگان به تامین مالی صادرات و شركت در مناقصات خارجی و 700 میلیون دلار بیمه نامه اعتبار صادراتی و سرمایه گذاری پروژه های صادرات خدمات فنی و مهندسی درنظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: انعقاد و اجرایی سازی تفاهم نامه همكاری با صندوق های ضمانت صادرات دنیا برای جایگزینی خدمات بانكی مورد نیاز، كمك به بهبود درجه ریسك كشور در همكاری با سازمان بین المللی مرتبط، تسهیل سیاست پوشش صندوق در قبال كشورهای همسایه از جمله اقداماتی است كه برای افزایش تعاملات بین المللی صندوق ضمانت صادرات برای مقابله با تحریم ها پیش بینی شده است.

** ارز نیمایی مبنای صدور ضمانت نامه ها است
رئیس هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات درباره رتبه ریسك صادرات كشور، گفت: براساس رتبه بندی جهانی ایران در سال های گذشته در رتبه چهارم و پنجم قرار داشت كه پس از خروج آمریكا از برجام در سال 2018 به رتبه 6 تنزل یافت اما با این حال با توجه به وضعیت فعلی اقتصاد كشور چشم اندازی برای بهبود شرایط وجود دارد.
بهرامی همچنین درباره مطالبات صندوق ضمانت صادرات گفت: حدود 900 میلیارد تومان وصول مطالبات در مقابل بیمه نامه ها داریم و با توجه به هدف صندوق برای حمایت از صادرات سعی داریم تا جایی كه امكان دارد مطالبات خود را وصول كنیم و در اختیار صادركنندگان قرار دهیم.
به گفته این مقام مسئول در صندوق ضمانت صادرات، سرمایه ثبت صندوق ضمانت صادرات یك هزار و 100 میلیارد تومان است.
بهرامی اظهار داشت: مراودات صندوق ضمانت صادرات با صادركنندگان و فعالان اقتصادی براساس ارز نیمایی است.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران افزود: عراق و افغانستان اولویت اصلی كشور برای صادرات است و بر این اساس ریسك و بازده نرخ كارمزد حق بیمه پوششی برای صادركنندگان در این كشورها یك درصد در سال كاهش یافته است.
به گفته بهرامی، دولت برای كمك به كارفرمایان ساختمانی كه در عراق فعالیت داشتند، 200 میلیون دلار برای پوشش خسارت این فعالان را ضمانت كرد.
وی تصریح كرد: صندوق ضمانت صادرات همچنین در نظر دارد براساس اعتبار ریسك صادركنندگان، اعتبارسنجی لازم را انجام و فعالیت آن را پوشش دهد.
اقتصام**9132*2025