۲۰ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۵۹
کد خبر: 83239511
T T
۰ نفر
ایران و روسیه برای بازسازی سوریه در اولویت قرار دارند

تهران-ایرنا-كاردار سوریه در ایران گفت: پییشنهاد صفر شدن تعرفه برای مبادلات كالایی میان ایران و سوریه در كمیسیون های اقتصادی مشترك دو كشور در حال بررسی است، درعین حال ایران و روسیه برای بازسازی سوریه در اولویت قرار دارند.

«علی سید احمد» امروز(دوشنبه) در حاشیه دیدار هیات تجاری سوریه با اعضای اتاق تعاون ایران در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهارداشت: شایعه بازسازی سوریه با حضور كشورهایی كه در جنگ علیه این كشور حضور داشتند، مانع از مشاركت بخش خصوصی ایران در بازسازی سوریه شده است.
وی بازسازی این كشور را با حضور كشورهایی كه علیه سوریه جنگیدند، به شدت تكذیب كرد.
این دیپلمات سوری افزود: تجربه جنگ تروریستی علیه سوریه كه قدرتهای بزرگ در آن شریك بودند، موجب شد تا سوریه به لحاظ اقتصادی عقبگرد بزرگی داشته باشد.
كاردار سوریه در تهران با بیان اینكه همكاری های اقتصادی بین ایران و سوریه بسیار مهم است، اما در حد شایسته ای نیست، گفت: برای پایین بودن سطح مبادلات اقتصادی ایران یكسری دلایل منطقی و غیرمنطقی وجود دارد و تجربه شرایط جنگی در سوریه دلیلی منطقی برای پایین بودن سطح مبادلات اقتصادی میان ایران و سوریه است.
وی خاطرنشان كرد: لازم است تا تلاش شود سطح روابط اقتصادی بین دو كشور به سطح روابط سیاسی برسد و اعزام هیاتهای تجاری و بازرگانی میان دو كشور از راهكارهای شناسایی و مقابله با دلایل غیرمنطقی توسعه نیافتن روابط اقتصادی میان ایران وسوریه محسوب می شود.
وی پیرامون صفر شدن تعرفه تجاری بین ایران و سوریه اظهارداشت:برای تحقق این هدف، مذاكرات مستمری در حال انجام است و در قالب كمیسیون های مشترك در دست بررسی قرار دارد.
به گزارش ایرنا، در سال 1389 حجم صادرات ایران به سوریه 516 میلیون دلار بود كه به دلیل وقوع ناآرامی ها و درگیری ها در این كشور به دلیل فعالیت گروه تروریستی - تكفیری داعش، به تدریج از حجم آن كاسته شد به شكلی كه سال 96 ارزش صادرات ایران به سوریه به 172 میلیون دلار تنزل پیدا كرد.
9 ماهه امسال نیز بر اساس آمار سازمان توسعه تجارت ایران، كشورمان 63.9 میلیون دلار صادرات به سوریه داشت و از این كشور 3.1 میلیون دلار واردات داشت.
فعالان اقتصادی ایران و سوریه امیدوارند با توجه به پایان جنگ با داعش در این كشور و بازگشت آرامش، روابط تجاری 2 كشور به سطح مطلوبی برسد.
قتصام**9454** 1559