۲۰ اسفند ۱۳۹۷، ۲۰:۰۴
کد خبر: 83239966
T T
۰ نفر
با اصلاح نژاد و چند قلوزایی، پرورش دام سبك اقتصادی می شود

تهران- ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی استان تهران گفت: یكی از مشكلات تولید دام سبك استان تهران سنتی بودن و تك قلوزا بودن دام است كه با اصلاح نژاد و چند قلو زایی، پرورش دام سبك اقتصادی می شود.

به گزارش ایرنا، عباس اكبری روز دوشنبه در جلسه آموزشی ترویج دام سبك كه در محل مركز تحقیقات كشاورزی استان تهران برگزار شد اظهار داشت: یكی از مشكلات تولید دام سبك در این استان، غیر اقتصادی بودن آن به دلیل تك قلوزایی دام های مولد است كه در این كارگاه آموزشی تلاش می شود تا با بیان مزایای چند قلوزائی با تركیب نژاد 'رومانف'، كشاورزان را به اصلاح نژاد ترغیب كرد.
وی افزود: در حال حاضر سه مركز تولید دام ژنی كشور در استان تهران مستقر است و فعالیت های تكنولوژی تلقیح مصنوعی به منظور حركت به سمت چندقلوزایی دام سبك در این مراكز انجام می شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی استان تهران تصریح كرد: امروز با پیشرفت های علمی صورت گرفته در كشور، تكنولوژی لقاح مصنوعی و تركیب نژادی در دام سبك، به صورت بومی انجام می شود و با این روش، محدودیت های مربوط به تولید دام سبك از بین رود.
اكبری با بیان این كه یك میلیون رأس دام سبك مولد در استان تهران وجود دارد اظهار داشت: پرورش سنتی دام سبك و كوچرو بودن دامداران این استان باعث شده تا این استان نسبت به سایر مناطق كشور در اصلاح نژاد و چند قلوزایی از جایگاه مناسبی برخوردار نباشد.
وی گفت: حركت به سمت اصلاح نژاد باعث می شود كه مشكل كمبود گوشتی كه امروز با آن مواجه هستیم برطرف شود و با تأمین نیاز داخلی، حركت به سمت صادرات گوشت آغاز شود.
تهرام/7254//1348