به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، نشست سالانه هیئت عمومی سازمان نظام صنفی رایانه ای كشور روز سه شنبه با حضور محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای كشور و مدیران ارشد دولتی این سازمان، مقارن با سالروز تاسیس وزارت ارتباطات برگزار شد.
آذری جهرمی در این مراسم ضمن تبریك سالروز تاسیس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سالروز ابداع وب گفت: هنگامی كه تلفن های ثابت آمدند، شهرها را به هم نزدیك كردند، پس از آن تلفن همراه به نزدیك تر شدن انسانها به یكدیگر كمك كرد.
وی ادامه داد: در آینده فضای دیجیتال، اینترنت اشیا آمد تا اشیا را به هم متصل كند، نمی توان پنج سال قبل را با الان مقایسه كرد زیرا ما با یك تحول مواجه هستیم كه صرفا در حوزه فناوری نیست و تحول فناوری بر فرهنگ، زندگی اجتماعی و سیاسی افراد جامعه تاثیر می گذارد.
وزیر ارتباطات خاطرنشان كرد: در عصر حاضر، هر كسی گفتمانی را تعریف و تلاش می كند از این تحول به سمت گفتمان خودش بهره ببرد، اما موضوع این است كه با صحبت كردن و حرف زدن اتفاقی رخ نمی دهد، باید عمل كرد.
وزیر ارتباطات خاطرنشان كرد: كسانی كه به تغییر و تحولات مسلط هستند در این شرایط وزنكشیها و كششهای خاص خودشان را دارند، هر كسی یك گفتمانی را تعریف میكند و از این تحول به سمت گفتمان خودش بهره ببرد اما موضوع این است كه با صحبت كردن و حرف زدن اتفاقی رخ نمی دهد، باید عمل كرد.
وی ادامه داد: برای این تغییر و تحولات در حوزه تكنولوژی به ابزارها و زیرساختهایی از جمله 5G، اینترنت اشیا، بیگ دیتا و هوش مصنوعی نیاز است، اكنون 43 درصد سرمایهگذاری توسعه فناوری هوش مصنوعی توسط امریكا انجام شده است و با اختلاف فاحشی كشور چین هشت درصد سهم سرمایهگذاری در این حوزه را داراست.
آذری جهرمی با طرح این سوال كه در این شرایط ، وضعیت ایران در این حوزه چگونه است، گفت: كل اعتبار تخصیص یافته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از ابتدای امسال تاكنون (21 اسفندماه) هزار میلیارد تومان بیشتر نبوده كه با همین میزان باید هزاران كار انجام دهیم اما چه میزان از این اعتبار را به توسعه فناوری تخصیص دادهایم؟ با بیرون گود نشستن هیچ چیز درست نمیشود.
وی گفت: برخی حرفها كه از سوی عناصر سیاسی وارد حوزه فناوری میشود این شائبه را به وجود میآورد كه مبادا برخی میخواهند مانع پیشرفت پروژهها شوند، هر چند ممكن است ظاهرحرفهایشان انقلابیپسند باشد اما در باطن، اینگونه نیست و مطمئنا اگر سرمایه و انرژیمان را در این مسیر بگذاریم دستاوردی نخواهیم داشت.
وزیر جوان ارتباطات در ادامه گفت: در عرصه فناوری میتوانیم وارد نبرد متوازنی با كشورهای دیگر شویم، قدرت این را داریم كه بازی را به هم بریزیم و معادله را به سمت خودمان پیش ببریم، نمیتوان از تكنولوژی محروم بود ولی مهم است ایدئولوژی و باید و نبایدهای خودمان را داشته باشیم.
وی با یادآوری اینكه اقتصاد دیجیتال از ابتدای فعالیت دولت دوازدهم در اولویت وزارت ارتباطات بوده است، اظهار داشت: اوایل نمی توانستیم بگوییم اندازه بازارمان در حوزه فناوری چقدر است چون هیچ آماری نداشتیم، حدود 14ماه با مركز آمار كار كردیم و با پایش گسترده توانستیم به اطلاعات لازم و ارزیابی درباره اندازه بازارمان در حوزه فناوری برسیم.
آذری جهرمی افزود: دومین مسئله این بود كه در كنار توسعه شبكه، تمركز خود را بر لایه خدمات قرار دادیم و در این حوزه، رشد قابل توجهی داشتیم كه امروزه علائم آن را در پویایی كسب و كارهای حوزه خدمات میبینیم و علاوه بر این نشانه فنی و آماری هم داریم.
**خاموش شدن هفتاد گوشی اپل در روز
وی خاطرنشان كرد: سال 1389 اپل، ایران را تحریم كرد اما نه تنها تقاضای گوشیهای اپل در كشور ما كاهش نیافت بلكه بالاتر هم رفت اما طبق گزارش سازمان تنظیم مقررات، تا قبل از تحریم دوباره اپل، روزانه 7هزار گوشی اپل وارد شبكه میشد و روزی كه این اتفاق افتاد، بر اساس آمار 5 روز متوالی نشان میداد نه تنها رشد هفت هزار گوشی را نداشتیم بلكه حدودا روزی هفتاد گوشی اپل در شبكه خاموش شده بود.
وزیر ارتباطات با بیان اینكه شركت اپل در حال از دست دادن بازار تولیدات خود در ایران است، گفت: دلیلش این است كه چسبندگی سرویسهای ایرانی و ارائه خدمات به مردم رونق پیدا كرده است و اینها نشانههای رشد اكوسیستم استارتاپهای داخل كشور است؛ اصل ما در وزارت ارتباطات این است كه هدف داشته باشیم و روی حوزه مورد نظرمان تمركز كنیم.
وی افزود: خدمات، بازار سنتی ارتباطات، سختافزار و بازرگانی، چهار بخش مهم و اساسی است كه در اقتصاد دیجیتال مد نظر قرار دادهایم، طی جلسات متعددی با نظام صنفی، بازار5 سال آینده در ایران را برنامهریزی كردیم و اینكه در كدام عرصهها واردات، تولید محصول یا تولید مشترك داشته باشیم، هم اكنون شركتهای داخلی میتوانند بخش اعظمی از سختافزار حوزه ارتباطات ثابت را تولید كنند، اینها نتیجه تعامل سندیكا با دولت است.
آذری جهرمی تاكید كرد: چندین هدف را در كنار هم دنبال میكنیم؛ پیشرفت در مسیر استقلال كشور، بهبود شرایط فعلی و خروج از بحران، افزایش بهرهوری، حفظ محیط زیست، رشد شفافیت و ارتقای سطح رفاه مردم از جمله این اهداف هستند كه با تحقق آنها اقتصاد ما بزرگ میشود.
وی به این مبحث اشاره كرد كه اكنون اقتصاد ستاره مربعها از اقتصاد استارتآپی كشور سبقت گرفته و این یك وضعیت كاریكاتوری است.
وزیر ارتباطات تصریح كرد: اگر دستاوردی در كشور برای مردم بوده، ناشی از تلاش خستگیناپذیر بخش خصوصی ماست و تلاش كردهام خودم را از آنها جدا نبینم و ارتباط منظمی با آنها داشته باشم و معتقدم همراهی بین این مجموعهها همیشه سودآور بوده است و با وجود مشكلات، پیشبینی میكنم اقتصاد فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال آینده رونق داشته باشد.
علمی ** 9207 ** 1055
آذری جهرمی تاكید كرد :
تمركز ویژه وزارت ارتباطات بر اقتصاد دیجیتال
۲۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۱۵
کد خبر:
83240590
تهران- ایرنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تمركز ویژه بر رونق اقتصاد دیجیتال را از رویكردهای جدی این وزارتخانه در دولت دوازدهم برشمرد.