به گزارش شامگاه سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال اكسپرس، محققان با بررسی بیش از 200 بیمار دریافتند معاینه چشم میتواند روشی برای تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر باشد. در افرادی كه مغز سالمی دارند، شبكه متراكم میكروسكوپی مویرگی در بخش پشت چشم و در شبكیه دیده میشود اما در افراد مبتلا به آلزایمر، این شبكه مویرگی تراكم كمتری نسبت به افراد سالم دارد.
در این مطالعه آمده است كه برای مشاهده شبكه مویرگی نیاز به استفاده از یك فناوری غیر تهاجمی با وضوح بسیار بالاست. این فناوری OCTA نام دارد و با استفاده از امواج نوری كه كاملا بی ضرر و غیر تهاجمی هستند، جریان خون در مویرگهای تمام لایههای شكبه را نشان میدهد.
از آنجا كه تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر، سرعت پیشرفت بیماری را كند میكند، روشهای درمان و تشخیص سریع همواره مورد توجه پزشكان بوده است.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است كه باعث اختلال در حافظه، تفكر و رفتار فرد میشود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر كاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز میكند و به این ترتیب انتقال پیامهای عصبی مختل میشود. بر اساس آمار مركز بین المللی آلزایمر، اكنون 46.8 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال 2050 میلادی، به 131.5 میلیون نفر به ویژه در كشورهای در حال توسعه میرسد.
نتایج این مطالعه در نشریه Ophthalmology Retina منتشر شده است.
علمی**9259** 1055
تهران- ایرنا- مطالعات محققان مركز چشم پزشكی دانشگاه دوك در آمریكا نشان میدهد از دست دادن عروق خونی شبكیه میتواند از مهمترین علائم بروز آلزایمر باشد كه با معاینه چشم قابل تشخیص است.