۲۲ اسفند ۱۳۹۷، ۱۵:۴۹
کد خبر: 83242440
T T
۰ نفر

افزايش 13 درصدي صيد كيلكا در درياي خزر

۲۲ اسفند ۱۳۹۷، ۱۵:۴۹
کد خبر: 83242440
افزايش 13 درصدي صيد كيلكا در درياي خزر

تهران- ايرنا- مدير كل دفتر صيد و صيادي سازمان شيلات ايران، گفت: در 10 ماهه امسال بيش از 21 هزار تن ماهي كيلكا از درياي خزر صيد شده كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 13 درصد افزايش داشته است.

به گزارش چهارشنبه ايرنا از وزارت جهاد كشاورزي، «مختار آخوندي» با اشاره به اين كه سال گذشته 18 هزار و 630 تن ماهي كيلكا از خزر صيد شده بود افزود: اين ميزان صيد توسط 74 فروند شناور در استان هاي گيلان و مازندران انجام شد كه 44 فروند آن مربوط به استان مازندران و 30 فروند استان گيلان بوده است.
وي، ميزان صيد كيلكا در استان مازندران را 15 هزار و 880 تن عنوان كرد و اظهارداشت: اين ميزان صيد نسبت به مدت مشابه سال 96 حدود 22 درصد رشد نشان مي دهد.
آخوندي با بيان اين كه در مدت ياد شده در استان گيلان پنج هزار و 138 تن كيلكا صيد شد، تصريح كرد: اين ميزان صيد نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9 درصد كاهش داشته است.
وي درباره قيمت ماهي كيلكا گفت: امسال قيمت هر كيلوگرم ماهي كيلكا به صورت عمده فروشي براي مصارف انساني بين 2500 تا 3 هزار تومان و براي مصارف پودر ماهي بين 1600 تا 1800 تومان است.
مدير كل دفتر صيد و صيادي سازمان شيلات با بيان اين كه در حوزه درياي خزر برنامه توسعه صيادي نداريم، اظهارداشت: هدف سازمان شيلات در درياي خزر حفظ اشتغال موجود، ثبات بهره برداري از ذخاير و همچنين صيد اقتصادي توسط صيادان است.
وي با اشاره به اين كه صيد كيلكا تا اواخر اسفندماه ادامه دارد افزود: صيد ماهي كيلكا در دو مقطع سال در اوايل ارديبهشت و پاييز به علت فصل تخم ريزي متوقف مي شود.
به گزارش ايرنا، درياي خزر داراي يكي از ارزشمندترين ذخاير ماهيان گران بها در دنياست؛ در سواحل جنوبي درياي خزر و رودخانه هاي منتهي به اين سواحل بيش از 78 گونه و 48 زيرگونه از 17 خانواده شناسايي شده كه ماهيان خاوياري اين درياچه از شهرت جهاني برخوردارند و 90 درصد خاويار دنيا از اين دريا استخراج مي شود.
ماهيان استخواني اين دريا شامل سفيد، آزاد، كفال، كپور، سيم، سوف، اردك ماهي، اوزون برون، كولمه، كولي و كيلكا است.
از ابتداي فصل صيد تا 20 بهمن ماه امسال، 3 هزار و 675 تن ماهيان استخواني درياي خزر صيد شد كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 65 درصد رشد يافته است.
نسل ماهيان كيلكا از سال 91 به دليل وجود گروه شانه دار مهاجم (ژله فيش) در درياي خزر و كاهش پلانكتون هاي جانوري در معرض انقراض قرار گرفت.
از آن جا كه پلانكتون هاي جانوري، غذاي اصلي ماهي كيلكا و تمامي بچه ماهي ها است، شمار كيلكاها و انواع ماهي هم كاهش چشمگيري داشته است و به اين دليل كه كيلكا مهمترين غذاي ماهيان خاوياري، ماهي آزاد و فك درياي خزر است، به جمعيت اين گونه ها هم آسيب رسيده است. به اين ترتيب كل زنجيره غذايي درياي خزر با ورود مهاجم شانه دار با اختلال مواجه شده است.
در سال 1378، بيش از 95 هزارتن ماهي كليكا از درياي خزر صيد مي شد، در حالي كه با افزايش مهاجم شانه دار در دريا، در سال 1379 ميزان برداشت كيلكا به 78 هزار تن رسيد كه 15 هزار تن كاهش را نشان مي داد و به رغم اقدام هايي در مقابله با آبزيان مهاجم شانه دار، ميزان برداشت ماهي كيلكا در سال 1389 به 27 هزار تن و در سال 1390 به 21 هزار تن كاهش يافت.
اقتصام**9186**9189