ظرفيت هاي معدني راه اميدبخش در توسعه كهگيلويه و بويراحمد

ياسوج- ايرنا- علي محمد احمدي استاندار كهگيلويه وبويراحمد در سلسله برنامه ها و ديدارهاي هفتگي اش امروز چهارشنبه با خداداد غريب پور معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در تهران در خصوص توسعه و تقويت ظرفيت هاي معدني ديدار و گفت و گو كرد.

مدير كل روابط عمومي استانداري كهگيلويه و بويراحمد در اين زمينه به خبرنگار ايرنا گفت: در ديدار امروز استاندار با معاون وزير صمت بر شناسايي ظرفيت هاي معدني، راه هاي جذب سرمايه گذاري در اين بخش مهم اقتصادي و البته مغفول مانده و ضرورت نقش راهبردي آن در تقويت و توسعه پايدار اين استان تاكيد شد.
سيد محمد تقوي افزود: ايجاد صنايع فرآوري، توسعه فعاليت هاي اكتشافي و ذخائر جديد معادن و ضرورت پهنه بندي مناسب در محدوده هاي مستعد معدني، از ديگر محورهاي مهم در ديدار امروز احمدي استاندار كهگيلويه و بويراحمد با معاون وزير صنعت و رئيس هيات عامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) بود.
وي اظهار داشت: استاندار كهگيلويه وبويراحمد و معاون وزير صنعت همچنين در خصوص روند و حركت پرشتاب و اميدبخش اجراي طرح فسفات چرام به عنوان يكي از طرح هاي مهم توسعه اي و اقتصادي كهگيلويه وبويراحمد نيز تاكيد داشتند.
عمليات اكتشافي معدن فسفات چرام از سال 1349 آغاز و تا سال 1372 به طول كشيد و پس از آن مطالعات امكان سنجي فني و اقتصادي شروع شد.
عمليات اجرايي اين طرح مهم معدني پس از سالها ركود و توقف سرانجام با حمايت ويژه دولت تدبير و اميد و مسئولان و مقامات اجرايي كهگيلويه وبويراحمد عمليات اجرايي آن از حدود مهرماه سال 96 وارد فاز عملياتي شده است.
براساس برآوردها، با بهره برداري اوليه از اين معدن براي 600 نفر در دراز مدت يك هزار و 200 نفر به طور مستقيم شغل ايجاد مي شود.
برآورد ذخيره معدن فسفات چرام 80 ميليون تن با عيار 8.5 تا 9 درصد است.
به گزارش ايرنا، تاكنون 75 فقره پروانه بهره برداري معدني با حجم سرمايه گذاري افزون بر سه هزار و 300 ميليارد ريال در كهگيلويه و بويراحمد صادر شده است.
اين تعداد معدن با اشتغال 754 نفر و داراي بيش از يك ميليارد و 500 ميليون تن ذخيره معدني هستند.
همچنين از اين تعداد هم اينك 47 معدن فعال و در حال بهره برداري هستند.
ميزان استخراج سالانه آن ها نيز حدود 2 ميليون و 400 هزار تُن است.
سيمان، مرمريت، آهك، گچ، سنگ لاشه، مارن، شن، ماسه، فسفات، بوكسيت و سلستين از عمده ترين معادن در كهگيلويه و بويراحمد محسوب مي شوند.
3016/6110