۲۲ اسفند ۱۳۹۷، ۲۳:۱۸
کد خبر: 83242929
T T
۰ نفر
كميسيون فلسطين پارلمان اردن خواستار اخراج سفير رژيم صهيونيستي شد

تهران – ايرنا – «يحيي سعود» رئيس كميسيون امور فلسطين پارلمان اردن روز چهارشنبه در واكنش به اقدامات اخير رژيم صهيونيستي عليه مسجد الاقصي طي بيانيه اي خواستار اخراج سفير رژيم صهيونيستي از امان شد.

به گزارش خبرگزاري آناتولي تركيه، كميسيون امور فلسطين پارلمان اردن، عمر الرزاز نخست وزير اين كشور را مسئول اقدامات رژيم صهيونيستي عليه مسجد الاقصي عنوان كرده است.
در اين بيانيه آمده است: تمام اقدامات برنامه ريزي شده از سوي رژيم صهيونيستي با اهداف انتخاباتي كابينه دشمن صورت گرفته است.
سعود در اين بيانيه از دولت اردن خواسته است تا «امير وايسبرود» سفير رژيم صهيونيستي در امان را اخراج، «غسان المجالي» سفير اين كشور در سرزمين هاي اشغالي را فرا خوانده و قرارداد گاز با اين رژيم را لغو كند.
پيش از اين نيز فعالان اردني و فلسطيني در فضاي مجازي در يك كارزار اينترنتي گسترده خواستار اخراج سفير رژيم صهيونيستي به خاطر نقض گسترده حقوق فلسطينيان وهتك حرمت مسجدالاقصي كه آخرين مورد آن بستن آن و ممنوعيت اذان درآن است به عنوان كمترين واكنش و پاسخ به اين اقدامات شده بودند.
كميسيون امور فلسطين در بخش ديگري از اين بيانيه تاكيد كرده است كه قدس با وجود بي توجهي برخي از كشورهاي عربي و اسلامي در خصوص مساله فلسطين، عربي و اسلامي باقي خواهد ماند.
در اين بيانيه همچنين به فشارهاي برخي حكام به ملت هايشان براي بي توجهي به مسجدالاقصي اشاره شده است.
كميسيون امور فلسطين پارلمان اردن همچنين به معاهده «وادي عربه» ميان اين كشور و رژيم صهيونيستي اشاره كرده و افزوده است: قرارداد وادي عربه بايد به جهنم برود و آن را ننگ آور خوانده است.
دولت اردن در سال 1994 با رژيم صهيونيستي معاهده صلح (وادي عربه) امضا كرد كه با وجود عقب ‌نشيني صهيونيست‌ ها از مناطق مورد منازعه، با گذشت بيست و پنج سال، هنوز حاكميت اردن بر تمامي خاك خود ناقص مانده است.
پس از امضاي معاهده ياد شده، هنوز منطقه الباقوره در شمال اردن تحت سيطره رژيم صهيونيستي باقي مانده و اين رژيم مدعي مالكيت بر اين منطقه و منطقه الغمر واقع در جنوب بحرالميت است.
در اين توافق حق بهره‌ برداري از الغمر با موافقت اردن به مدت 25 سال به رژيم صهيونيستي داده شد كه در صورت اتمام اين مدت، چنانچه هيچ يك از طرفين خواستار اتمام آن نشود، قرارداد به صورت خودكار تمديد خواهد شد.
اردن به عنوان دومين كشور عربي پس از مصر، پس از امضاي معاهده موسوم به وادي عربه با رژيم صهيونيستي، مناسبات سياسي و اقتصادي خود را با اسرائيل آغاز كرد. همچنين در جنگ 1967 بين اردن و اسرائيل، رژيم صهيونيستي اراضي فلسطيني كرانه باختري و قدس شرقي را كه تا آن دوره در اختيار اردن بود، به تصرف خود در آورد.
اردن كه اكثريت جمعيت 9 ميليوني آن را فلسطينيان مهاجر تشكيل مي دهند، طولاني ترين مرز را با سرزمين اشغالي دارد.
شبك**9365**1708