علیرضا خزائلی مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین روز پنجشنبه با این اعلام خبر در جمع خبرنگاران افزود: در جلسه كمیته تخصصی ثبت میراث طبیعی كشور كه روز گذشته برگزار شد، پرونده ثبتی مجموعه چنارهای روستای فانفین الموت غربی مورد بررسی قرار گرفت كه پس از تائید نهایی توسط كارشناسان، این اثر ارزشمند طبیعی استان در فهرست آثار ملی طبیعی به ثبت رسید.
این مسئول با اشاره به ویژگیهای این اثر طبیعی،اظهار داشت: محوطه موسوم به هفت چنار در فاصله 500 متری خروجی روستای فانفین واقع شده و در مجموع 6 درخت چنار سالم با تاج پوشش شاداب و قدمت 100 تا 200 سال در این مجموعه وجود دارد كه احتمالا یكی از درختان در طی سالیان دور از بین رفته است.
مدیركل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری قزوین گفت: این درختان در فرهنگ عامه دارای تقدس بوده و كسی اجازه بریدن شاخه های آنها را ندارد.
وی تصریح كرد: اثر مذكور ضمن رعایت حقوق مالكانه، تحت نظارت و حمایت سازمان میراث فرهنگی بوده و تعیین عرصه و حریم اثر بر عهده این سازمان بوده و هر گونه دخل و تصرف یا اقدامی كه منجر به تخریب یا تغییر در اصالت آن شود، ممنوع است.
مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین یادآور شد: چهار اثر طبیعی دیگر استان شامل چنار كهنسال روستای نارنده واقع در بخش كوهین، چنار كهنسال روستای پروان واقع در شهرستان آوج، درخت كهنسال گردو روستای زناسوج در الموت غربی و ذخیره گاه جنگلی ارس صمغ آباد در شهرستان آبیك نیز به ثبت رسیدند.
با افزودن آثار یاد شده، تعداد آثار طبیعی ثبت شده استان در فهرست آثار ملی به 42 مورد افزایش یافته است.
3013
قزوین - ایرنا - مجموعه چنارهای روستای فانفین موسوم به هفت چنار واقع در بخش الموت غربی با هدف حفاظت و نگهداری از مواریث ارزشمند طبیعی در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.