به گزارش ايرنا ، نادر فلاحي روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: شهرستان گرمي به لحاظ تاريخي يكي از مناطق حائز اهميت در حوزه باستان شناسي مي باشد كه نيازمند توجه بيشتر به اين موضوع است.
او تشريح كرد: با راه اندازي موزه باستان شناسي در شهر گرمي مي توان اشياي حاصل از كاوش هاي اخير در منطقه يل سويي و آلاجوق را در اين مكان براي بازديد مسافران ، گردشگران و علاقه مندان در معرض ديد عموم قرار داد.
فلاحي ادامه داد: امسال 2 عمليات كاوش در منطقه يل سويي و آلاجوق شهرستان در قالب عمليات نجات بخشي صورت گرفته و بيش از 180 شي تاريخي در اين منطقه كشف شد.
او بيان كرد: موزه گرمي مغان در طبقه فوقاني نمايشگاه دايمي صنايع دستي شهرستان گرمي راه اندازي خواهد شد.
شهرستان گرمي مغان در شمال اردبيل واقع شده و يادگار ايران باستان و بجاي مانده از دوران كهن تيموري و اشكاني است كه ميراث فرهنگي نقش بسته در لابلاي صفحات سرگذشتش اهميت تاريخي اين منطقه را فرياد مي زند.
بر اساس اعلام اداره كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل ، گرمي با ثبت بيش از 220 اثر بيشترين آثار تاريخي ثبت شده در استان را دارد.
به گفته كارشناسان ، آثار تاريخي گرمي بيشتر در درون تپه ها و قلعه هاي باستاني در خاك مدفون بوده و اين ويژگي در پاسداري از ميراث فرهنگي اين منطقه در رهگذر زمان نقش مهمي ايفا كرده است.
قلعه هاي تاريخي آنزر ، يئل سويي و برزند در بخش انگوت ، تپه هاي باستاني آغامعلي در بخش مركزي ، تپه سلاله در روستاي سلاله و خرمن تپه سي در روستاي شيخ لر بخش موران و شاه تپه سي كه محل تاجگذاري نادر شاه افشار بوده از تاريخ پرفراز و نشيب و قابل تامل گرمي حكايت دارد.
از ديگر جاذبه هاي تاريخي گرمي قبور خمره اي و صندوقي شكل روي تپه هاي طبيعي كوچك در بخش موران است كه در بين مردم به نام (دوه بويني) يعني گردن شتر شهرت دارد.
بر اساس تحقيقات باستان شناسان، شهر گرمي در قديم الايام يكي از مراكز عمده استقرار اشكانيان بوده و آثاري از دوره اشكاني در روستاهاي رمضانلو ، دريامان و پرمهر اين شهرستان كشف شده است.
6018/
اردبيل - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گرشگري استان اردبيل گفت: با توجه به ظرفيت هاي گرمي مغان و سابقه تاريخي و باستاني ، اين شهرستان در آينده نزديك صاحب موزه مي شود.