به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، در اغلب روشهای مورد استفاده برای جذب آب از هوا، از یك فرایند چگالش بخار استفاده می شود كه مستلزم صرف انرژی زیادی است اما این فناوری جدید تنها با دریافت انرژی خورشید و با كمترین میزان مصرف انرژی قادر است آب موردنیاز یك منزل مسكونی متوسط را در طول روز تامین كند.
محققان در ساخت این فناوری از هیدروژلهایی استفاده كردند كه به شدت جاذب رطوبت هستند و با دریافت گرمای حاصل از انرژی خورشید، آب آزاد میكنند. در آزمایشات اولیه مشخص شد این سیستم به ازای هر یك كیلوگرم هیدروژل، روزانه 50 لیتر آب آشامیدنی فراهم میكند.
این سیستم منحصربه فرد هم در محیطهای مرطوب و هم در محیطهای خشك به خوبی عمل میكند، به همین علت جایگزین مناسبی برای فناوری به كار رفته در سیستمهای تصفیه آب خورشیدی و سایر روشهای جذب آب از هوا محسوب میشود.
مهمترین كاربردهای این فناوری تامین آب پاك در هنگام وقوع بلایای طبیعی، تهیه آب موردنیاز ساكنان مناطق خشك و دورافتاده و همچنین تامین آب آشامیدنی برای ساكنان كشورهای درحال توسعه است.
محققان این فناوری را به عنوان یك اختراع به ثبت رساندهاند و اكنون در تلاشند تا آن را تجاریسازی كنند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Advanced Materials منتشر شده است.
علمی**9259** 1055
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه تگزاس واقع در آستین آمریكا دستگاه جدیدی را ساختند كه قادر است با استفاده از انرژی خورشیدی، رطوبت موجود در هوا را جذب كرده و آن را به شكل آب آشامیدنی پاك جمعآوری كند.