۲۵ اسفند ۱۳۹۷، ۲۲:۵۲
کد خبر: 83245737
T T
۰ نفر
الحشد الشعبی خواستار احضار سفیر آمریكا شد

بغداد - ایرنا - در پی تكرار اقدامات مداخله جویانه مقامات آمریكایی و توصیف الحشد الشعبی به نیروهای فرقه گرا، یك مقام الحشد خواستار احضار سفیر آمریكا و اعتراض رسمی به او شد.

به گزارش ایرنا، سخنگوی رسمی الحشد الشعبی در محور شمال عراق روز شنبه از 'عادل عبدالمهدی' نخست وزیر این كشور خواست تا دستور دهد سفیر آمریكا در بغداد احضار و یادداشت اعتراض شدیدی به او داده شود.
'رابرت پالادینو' سخنگوی وزارت امور خارجه آمریكا روز شنبه بار دیگر الحشد الشعبی عراق را 'نیروهای فرقه گرا' توصیف كرد.
'علی الحسینی' روز شنبه در گفتگو با خبرگزاری المعلومه با ابراز شگفتی از سكوت دولت در خصوص اقدامات مداخله جویانه آمریكا كه به یك نیروی رسمی نظامی عراق، اتهام فرقه گرایی می زند، خواستار جلوگیری از ادامه این نوع اقدامات شد.
حسینی گفت كه حمله به سازمان الحشد الشعبی كه بخشی از نیروهای رسمی نظامی در عراق بشمار می رود، نقض حاكمیت ملی این كشور است و دولت باید با اتخاذ تصمیمات مناسب جلوی اینگونه دخالت ها را بگیرد.
برخی نمایندگان پارلمان عراق نیز اظهارات سخنگوی رسمی وزارت خارجه آمریكا در مورد الحشد الشعبی را نقض حاكمیت عراق توصیف كرده اند.
آمریكا از زمان پایان نظامی داعش كه الحشد الشعبی نقش عمده ای در آن داشت، حملات مختلف سیاسی را علیه این نیروی عراقی تشدید كرده و ضمن توصیف آن به نیروی فرقه گرا، شبه نظامیان خارجی و .. به بغداد فشار می آورد تا آن را منحل كند.
كنگره و نیز وزارت امور خارجه آمریكا نیز برخی گروههای الحشد الشعبی را در لیست های تحریم و تروریسم خود قرار داده اند.
ناظران مسائل عراق، دلیل دشمنی آمریكا با نیروهای الحشد الشعبی عراق را نقش عمده آنان در شكست داعش و نیز قدرت بازدارندگی این نیروها در برابر مداخلات واشنگتن در عراق و منطقه می دانند.
مقامات و رهبران سیاسی عراق بارها در واكنش به مقامات آمریكایی تاكید كرده اند كه الحشد الشعبی سازمانی است كه با فتوای مرجعیت عالی ایجاد و طبق قانون تحت امر فرماندهی كل نیروهای مسلح است.
شبكه تلویزیونی «العربیه» عربستان سعودی اواخر دیماه گذشته در گزارشی مدعی شد كه آمریكا از دولت عراق خواسته است كه 67 گروه مقاومت اسلامی زیر مجموعه الحشد الشعبی را منحل كرده و آنها را خلع سلاح كند.
این شبكه خبری سعودی، اسامی این گروه ها را نیز منتشر و اعلام كرده بود كه 'مایك پمپئو' وزیر خارجه آمریكا در سفر 19 دیماه گذشته به بغداد این درخواست را به دولت عراق ارائه و بغداد را برای اجرای آن تحت فشار گذاشته است.
در بین فهرست گروه های مقاومت نام های شاخصی مانند «كتائب حزب الله»، «عصائب اهل الحق» (شیخ قیس خزعلی)، «شاخه نظامی سازمان بدر» (هادی العامری)، «سرایا السلام» (مقتدا صدر)، «جنبش النجباء» (شیخ اكرم الكعبی)، «لواء ابوالفضل العباس» (نزدیك به عتبه عباسی (ع)) و «كتائب بابلیون مسیحی» (ریان الكلدانی) دیده می شوند.
اما عبدالمهدی نخست وزیر عراق در همان روز در كنفرانس خبری هفتگی خود، صحت چنین خبری را قویا رد كرد و گفت كه سخن از وجود برنامه برای انحلال الحشد الشعبی نادرست است.
«عادل عبدالمهدی» با هرگونه دخالت خارجی در قضیه الحشد الشعبی مخالفت كرد و افزود كه الحشد الشعبی یك نیروی رسمی و از واحدهای نظامی نیروهای مسلح عراق است و تصمیم گیری درباره آن فقط در حیطه اختیارات دولت عراق است.
خاورم*4*380**