بايزيد حسن پور روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: واكسن مورد استفاده در اين طرح از سوي دولت تامين شده و دامداران فقط هزينه دستمزد تزريق را پرداخت مي كنند.
وي اضافه كرد: پيش بيني مي شود بيش از 250 هزار راس دام سبك شامل گوسفند، بره، بز و بزغاله در قالب اين طرح مايه كوبي شوند.
وي با بيان اينكه در اين طرح تنها دام هاي سبك مايه كوبي مي شود و مايه كوبي دام هاي سنگين در طرح بهمن ماه انجام شده است، افزود: اين بيماري به علت ايجاد سقط جنين در دام، كاهش توليد شير، عقيمي و نازايي دام هاي مبتلا و همچنين به علت ابتلاي انسان به بيماري تب مالت، همواره از 2 بعد اقتصادي و بهداشتي مورد توجه قرار مي گيرد.
مدير شبكه دامپزشكي مهاباد از دامداران خواست براي اجراي موفق اين طرح با گروه هاي مايه كوبي همكاري لازم را داشته باشند تا از ابتلاي دام ها به اين بيماري جلوگيري و در اين مدت از وارد كردن دام تازه به مجموعه دامداري خود خودداري كنند.
حسن پور همچنين از دامداران خواست از هرگونه جا به جايي دام بدون اخذ مجوز بهداشتي و قرنطينه اي و ورود افراد متفرقه به محوطه دامداري خودداري كنند و در صورت مشاهده هرگونه بيماري دامي با شماره تلفن هاي 42442228 و 42442229 شبكه دامپزشكي مهاباد تماس بگيرند.
به گزارش ايرنا بيماري تب برفكي يك بيماري مخصوص دام بوده كه احتمال سرايت آن به انسان بسيار كم است؛ ايجاد تب شديد، آبريزش از چشم، وجود كف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حيوان از علايم بيماري تب برفكي است.
كاهش شير در دام ها، كاهش توليد فرآورده هاي گوشتي، كاهش باروري و بروز تلفات در دام هاي جوان از جمله خسارت هاي اقتصادي ناشي از بيماري تب برفكي است.
واكسيناسيون تب برفكي اهميت زيادي در تغذيه و سيستم ايمني بدن دام ها دارد و تب برفكي يك بيماري عفوني و به شدت واگيردار دامي است كه بايد از شيوع و بروز آن در بين دام ها به وسيله مايه كوبي جلوگيري كرد.
شهرستان مهاباد داراي بيش از 250 هزار راس دام بوده كه از اين تعداد 230 هزار راس دام سبك و 23 هزار راس دام سنگين است.
3020/6185/2093
مهاباد - ايرنا - مدير شبكه دامپزشكي مهاباد گفت: طرح مايه كوبي عليه بيماري تب برفكي دام سبك (گوسفندي) در اين شهرستان با مشاركت چهار مركز واكسيناسيون بخش غيردولتي آغاز شد.