به گزارش ایرنا، 'دونالد ترامپ'امروز(یكشنبه) با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: فرانسه با توافق محیط زیستی پاریس در چه حال است؟ پس از 18 هفته از شورش جلیقه زردها، حدس می زنم كه حال و روز خوشی ندارد!
وی ادامه داد: این در حالی است كه ایالات متحده آمریكا در زمینه محیط زیست در صدر همه فهرست ها قرار دارد (بهترین عملكرد را نسبت به دیگران داشته است) '.
امانوئل مكرون رئیس جمهوری فرانسه اوایل اردیبهشت سال جاری در سخنرانی خود در كنگره آمریكا ضمن دفاع از چندجانبه گرایی و توافق های جهانی مانند توافق آب و هوایی پاریس گفت: اطمینان دارم كه آمریكا روزی باز می گردد و در توافق پاریس عضو خواهد شد.
توافق پاریس در دسامبر 2015 بین 196 كشور عضو چهارچوب كنوانسیون آب و هوایی سازمان ملل به دست آمد و هدف از آن محدود كردن میزان افزایش دمای كره زمین پایین تر از 2 درجه سانتیگراد و انجام تلاش هایی برای محدود كردن افزایش دما در حد 1.5 درجه بالاتر از سطح دوره قبل از صنعتی شدن است.
در پنجم اكتبر 2016 حدنصاب كشورهای تصویب كننده برای اجرایی شدن این توافق به دست آمد و توافق پاریس از چهارم نوامبر 2016 برابر با 14 آبان 1395 اجرایی شد.
ترامپ كه در منشاء انسانی تغییرات اقلیمی ابراز تردید كرده، در ژوئن 2017 خروج آمریكا از این توافق آب و هوایی را اعلام كرد.
در همین حال، 'كلی نایت كرفت' فرد پیشنهادی ترامپ برای نمایندگی آمریكا در سازمان ملل متحد، پس از تصدی سفارت آمریكا در كانادا در گفت وگو با شبكه 'سی بی سی' كانادا با بیان اینكه به هر دو طرف مباحثات مربوط به تغییرات آب و هوایی اعتقاد دارد، خبرساز شد.
وی گفت: اعتقاد دارم بنا بر اصول علمی هر دو طرف درست می گویند. هر دو طرف نتایج خود را حاصل از مطالعات خود دارند و من هر دو طرف علم را تمجید می كنم.
این اظهارات با انتقاد و تعجب كارشناسان محیط زیستی روبرو شد.
این در حالیست كه تغییرات آب وهوایی از موضوعات مهم مورد بحث در سازمان ملل متحد است و توافق 2015 آب وهوایی پاریس با حمایت سازمان ملل متحد به دست آمد كه ترامپ از آن انتقاد كرده است.
به گزارش ایرنا، ادعای ترامپ در ارتباط اعتراضات فرانسه با توافق پاریس در حالیست كه روز گذشته(شنبه) حدود 30 هزار نفر از حامیان محیط زیست در پاریس تظاهرات مسالمت آمیز برگزار كردند.
در همین حال پلیس فرانسه اعلام كرد كه در جریان تظاهرات روز گذشته «جلیقه زردها» 192 نفر را در پاریس پایتخت این كشور بازداشت كرده است.
پجنبش جلیقه زردها از 17 نوامبر سال میلادی گذشته شكل گرفت و جمعیت عظیم 228 هزار نفری را شامل می شد.
اعتراض های جلیقه زردها ابتدا در واكنش به سیاست های اقتصادی مكرون بویژه در حوزه سوخت و مالیات آغاز شد، اما به سرعت جنبه سیاسی پیدا كرد. دولت این كشور در هفتههای گذشته با عقب نشینی از برخی سیاستهای خود و اختصاص بودجه بیشتر به كارگران و بازنشسته ها، سعی در مدیریت این اعتراضات داشته است.
اروپام ** 1078 ** 1071
تهران - ایرنا - رئیس جمهوری آمریكا تظاهرات معترضان 'جلیقه زرد' در فرانسه را به موضوع توافق آب و هوایی پاریس مرتبط كرد و مدعی شد كه این توافق برای فرانسه عاقبت خوشی نداشته است.