۲۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۷:۴۴
کد خبر: 83246815
T T
۰ نفر
معاون استاندار: معادن شن و ماسه قم نيازمند بازنگري جامع است

قم - ايرنا - معاون عمراني استانداري قم گفت: سامان دهي معادن شن و ماسه در اين استان از اهميت زيادي برخوردار است، از اين رو بايد بازنگري جامعي در اين زمينه صورت گيرد.

به گزارش ايرنا، محسن بهشتي عصر يكشنبه در ششمين جلسه شوراي معادن قم در تالار امام جواد(ع) استانداري اظهار داشت: دفتر فني استانداري به اين موضوع ورود پيدا كرده و اطلاعات خوبي را نيز از وضعيت معادن شن و ماسه استان بدست آورده و بايد كميته اي ويژه در اين زمينه تشكيل شود.
قم داراي 37 معدن شن و ماسه است كه 20 مورد آن فعال مي باشد.
معاون استاندار قم با تاكيد بر اينكه در سال 98 يك جلسه شوراي معادن به مقوله شن و ماسه اختصاص پيدا كند، افزود: بايد محدوده برداشت از اين معادن كه تا 24 هكتار و بيشتر از آن است را كاهش دهيم.
بهشتي با اذعان به اينكه معادن مذكور يك بار براي هميشه تعيين تكليف شود، بيان كرد: اگر يك چارچوب كلي را تصويب كنيم، تصميم گيري ها آسانتر خواهد شد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود موضوع درياچه نمك قم را مورد اشاره قرار داد و گفت: بهره برداري از اين درياچه بايد يكي از محورهاي شوراي معادن استان در سال آينده باشد.
وي با يادآوري اينكه مديريت بهره برداري از اين درياچه به قم واگذار شده است، افزود: به اين موضوع در بسياري از جلسه ها پرداخته شده و به عنوان يكي از طرح هاي اقتصاد مقاومتي نيز به شمار مي آيد.
درياچه نمك قم در ناحيه شرقي استان قم و درحد فاصل سه استان، قم، سمنان و اصفهان قرار گرفته و بزرگترين درياچه فصلي و فراشور كشور است كه حدود 200 هزار هكتار وسعت داشته و يك سوم آن در محدوده جغرافيايي قم قرار گرفته است و داراي ساختار زمين شناختي كم نظير شامل پوسته نمكي و حاشيه باتلاقي است كه در سال هاي اخير به دليل خشكسالي و تخصيص نيافتن حقابه آن به يكي از كانون هاي فعال ريزگردها در منطقه تبديل شده است.
وي اذعان داشت: ظرفيت اين درياچه منحصربه موضوع هاي معدني و اكتشافي نيست، بلكه در ايجاد شهرك صنعتي نمك و فرآوري آن حائز اهميت مي باشد.
وي اذعان كرد: با توجه به نزديكي اين درياچه به دهستان قمرود و بحران موجود در كشاورزي اين منطقه به دليل كمبود آب، ظرفيت هاي گردشگري و معدني درياچه ياد شده مي تواند براي مباحث اقتصادي مناسب باشد.
روستاي قمرود از توابع بخش مركزي استان قم مي باشد كه در 20 كيلومتري شمال شرقي شهر قم قرار گرفته است.
بهشتي تاكيد كرد: موضوع درياچه نمك بايد جزو دستور جلسه هاي اساسي و مهم شوراي معادن قرار گيرد، تا در نيمه نخست سال 98 به يك جمع بندي كامل در مورد آن برسيم.
وي ايجاد راه دسترسي خوب و مطمئن را از نكته هاي مهم براي حداكثر استفاده از درياچه نمك دانست و گفت: بدون احداث راه نمي توانيم از ظرفيت معدني آن استفاده كنيم.
وي بر فراهم شدن زمينه براي ورود سرمايه گذاران واقعي به طرح بهره برداري از درياچه نمك تاكيد كرد.
بهشتي با اشاره به نقش بسزاي معادن در رشد و بالندگي اقتصادي و رفع معضل بيكاري در اين استان گفت: قم جزو نخستين استان هايي بوده كه پس از ابلاغ قانون معادن، شوراي معادن در آن تشكيل شده است.
در استان قم 25 نوع ماده معدني قابل استخراج وجود دارد كه برخي از آن ها همچون ليتيوم، طلا و منگنز جزو عناصر راهبردي و مهم معدني محسوب مي شود.
7403 / 1175