به گزارش ايرنا رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران ملاير در اين آيين اظهار داشت: شهيد «رسول حيدري» نخستين شهيد محور مقاومت است كه در بوسني و هرزگوين به شهادت رسيد.
محمدابراهيم مرادي افزود: به همين منظور نرم افزار چند رسانه اي اين شهيد والامقام كه شامل زندگينامه، وصيت نامه، آثار و تصاوير شهيد حيدري است، همزمان با جشن پدران آسماني در سينما فرهنگيان ملاير رونمايي شد.
وي ادامه داد: در اين رابطه نرم افزار رسانه اي سه شهيد شاخص استان همدان همچون شهيد «حاج رسول حيدري»، شهيد «محمد طالبيان» و شهيد «سعيد قهاري سعيد» كه شامل آثار، خاطرات، وصيت نامه و ساير آثار اين شهدا است، در قالب نرم افزار تهيه شده است.
به گزارش ايرنا، شهيد «حاج رسول حيدري» در فروردين ماه ۱۳۳۹ در ملاير به دنيا آمد و تحصيلات ابتدايي خود را در ملاير و تحصيلات متوسطه را در اهواز به پايان رساند و در آنجا با افكار انقلابي و اسلامي آشنا شد و پس از بازگشت به ملاير، در هنرستان فني اين شهر مشغول تحصيل و فعاليت هاي انقلابي و سياسي شد.
شهيد حيدري پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سال ۱۳۵۸ به همدان رفت و به عضويت سپاه پاسداران انقلاب اسلامي درآمد.
او در سال ۱۳۵۹ به كمك جمعي از دوستانش، سپاه ملاير را شكل داد و با به عهده گرفتن مسئوليت اطلاعات، به جذب نيروهاي متعهد و انقلابي و دفع ضد انقلاب مشغول شد.
اين شهيد والامقام با شروع غائله كردستان، به آنجا رفت و به مبارزه با ضد انقلاب پرداخت، غائله هاي پاوه، سريشآباد قروه و باينگان از جمله مبارزاتي بود كه شهيد حيدري نقشي فعال و تاثيرگذار در آنها داشت.
وي سال ۶۲ باز هم به سپاه همدان فراخوانده شد و مسئوليت اطلاعات شهر همدان بر عهده او سپرده شد كه اين مسئوليت تا خرداد ۶۳ ادامه داشت.
پس از شروع جنگ تحميلي شهيد «حاج رسول حيدري» غرب كشور را انتخاب كرد، جايي كه رزمندگان علاقه زيادي به جنگيدن در آنجا نداشتند و ترجيح مي دادند در عمليات هاي جنوب كشور شركت كنند، اما شهيد حيدري هم غرب كشور را خوب مي شناخت و هم روحياتش به جنگ هاي نامنظم نزديكي بيشتري داشت.
شهيد حيدري تا پايان جنگ داخل خاك عراق به مبارزه و عمليات شناسايي پرداخت و سال ۶۳ تا ۶۴ مسئول اطلاعات قرارگاه رمضان، ۶۴ تا ۶۵ فرمانده گردان برون مرزي قدس و از ۶۵ قطعنامه فرمانده تيپ نامنظم قدس را بر عهده داشت.
وي در سال ۱۳۶۰ با «معصومه برزگر» ازدواج كرد كه ثمره آن سه فرزند بود.
شهيد «حاج رسول حيدري» پس از پايان جنگ تحميلي، به ادامه تحصيل در رشته علوم سياسي دانشگاه امام حسين(ع) پرداخت كه سال آخر تحصيلات وي با آغاز حملات صربها عليه مسلمانان بوسني همزمان شد.
او تحصيلات را ناتمام رها كرد و در سال ۱۳۷۱ به عنوان ديپلمات جمهوري اسلامي ايران، براي دفاع از مردم مظلوم بوسني به اين كشور سفر كرد.
وي پس از هشت ماه خدمت به مظلومان بوسني، در خردادماه ۱۳۷۲ به همراه رزمنده بوسنيايي «محمد آوديج» در جاده بين شهري ويسكو- زنيتسا، در كمين شبه نظاميان كروات(HVO) افتاد و به شهادت رسيد.
شهيد «حاج رسول حيدري» نخستين شهيد ايراني در بوسني هرزگوين بود كه مزار مطهرش در شهرستان ملاير است.
شهرستان ملاير يك هزار و 100 شهيد والامقام را تقديم انقلاب اسلامي كرده است.
7528/2087
همدان- ايرنا- نرم افزار چند رسانه اي شهيد «حاج رسول حيدري» به عنوان نخستين شهيد محور مقاومت عصر يكشنبه در همايش پدران آسماني در ملاير رونمايي شد.