۲۶ اسفند ۱۳۹۷، ۲۱:۳۶
کد خبر: 83247030
T T
۰ نفر
نمایشگاه نوروزی صنایع دستی در شاهرود آغاز بكار كرد

شاهرود - ایرنا - آیین نوروزگاه و نمایشگاه نوروزی صنایع دستی شاهرود شامگاه یكشنبه با حضور جمعی از مردم و مسوولان شهرستانی و استانی آغاز بكار كرد.

حمیدرضا حسنی رییس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شاهرود در حاشیه
این آیین به خبرنگار ایرنا گفت: معرفی جاذبه های گردشگری، عرضه صنایع دستی و سوغات شهرستان به مسافران نوروزی و همچنین رونق بیشتر آنها از اهداف این نمایشگاه است.
وی خاطرنشان كرد: نمایشگاه دارای 45 غرفه بوده و برنامه هایی مانند برپایی سیاه چادرهای عشایری، شترسواری و پخت آش تازه در حاشیه آن برپا می شود.
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان شاهرود با اشاره به این كه پخت نان محلی ، اجرای موسیقی زنده ، شترسواری و عرضه محصولات و تولیدات دست ساز از دیگر بخش های نوروزگاه و نمایشگاه است افزود: امید است در سال جدید نوروزی متفاوت برای مسافران رقم زده شود.
حسنی گفت: امسال پنجمین سال متوالی است كه آیین نوروزگاه در طول ایام تعطیلات نوروز با هدف آشنا كردن مسافران و گردشگران با فرهنگ مردم شهرستان شاهرود به ویژه آداب و رسوم مربوط به نوروز برپا می شود.
وی با بیان این كه فعالیت این نمایشگاه تا 16فروردین ادامه خواهد داشت خاطرنشان كرد: در نمایشگاه سال گذشته حدود 10 میلیارد ریال محصولات و صنایع دستی بفروش رفت .
نمایشگاه نوروزی شاهرود در ورودی این شهر از سمت دامغان و در میدان الغدیر برپا شده است.
در شهرستان شاهرود نزدیك به 2هزار صنعتگر در42 رشته صنایع دستی فعالیت می كنند.
سفال و سرامیك، جاجیم بافی، دست بافته های سنتی، نمدمالی، معرق و منبت چوب، قلم زنی، مسگری و گره چینی از رشته های برجسته هنری این خطه است.
استادان بنامی در زمینه هنر سفال و سرامیك در شاهرود مشغول به فعالیت بوده و بسیاری از كارهای آنان موفق به دریافت مهر اصالت یونسكو شده است.
حدود یك هزار بانوی كلاته خیج كه آن را شهر دست بافته های سنتی نیز می خوانند به تولید انواع دست بافته ها اقدام می كنند.
نمدمالی در روستای ابرسیج، جاجیم بافی و بافت كلاه پشمی در مجن و بافت گلیم هایی با پشم شتر در طرود و خارتوران و سوزن دوزی در این منطقه هم بنام هستند.
فرستادن صنعتگران شاهرودی به نمایشگاه های داخلی و خارجی برای عرضه صنایع دستی خود و راه اندازی یك فروشگاه از جمله كارهایی هستند كه از سوی اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری برای رونق كار آن ها انجام می شود.
شهرستان شاهرود دارای 148 اثر تاریخی در فهرست میراث ملی است كه از این تعداد، 63 اثر مربوط به بناها و محوطه های تاریخی، 73 تپه تاریخی و 11 اثر معنوی است.
این شهرستان یك شهر ، هشت روستا و هشت منطقه نمونه گردشگری دارد.
7359/6167