۲۸ اسفند ۱۳۹۷، ۷:۵۰
کد خبر: 83248291
T T
۰ نفر

جاده اي كه دختري را از پدرش جدا كرد

۲۸ اسفند ۱۳۹۷، ۷:۵۰
کد خبر: 83248291
جاده اي كه دختري را از پدرش جدا كرد

سمنان- ايرنا- صداي ناله هاي دخترك است، دختركي كه تاب دوري پدر را ندارد و از فرط بيقراري شيون سر مي دهد، جاده اي كه دخترك را از نعمت داشتن پدر محروم كرد.

به گزارش ايرنا، پدر ستاره راننده بود و از اين راه گذران زندگي مي كرد و خرج يك خانواده چهار نفره را تامين مي كرد؛ تا اين كه يك روز سرد زمستاني پدري در نقطه اي حادثه خيز جان خود را از دست داد و از آن روز ستاره كوچولو ديگر نخنديد و همواره در حسرت لحظه اي آغوش پدر است و در فكر آن است كه اي كاش مي شد لحظه ها به عقب بازگردند و پدر كنارش باشد اما حيف كه زمان برگشتني نيست و مي تازد.
درست است كه نقاط حادثه خيز جاده ها يكي از عوامل اصلي تصادف است اما اي كاش همه رانندگان بدانند كه خستگي و خواب آلودگي همتراز با نقاط حادثه خيز جاده حادثه آفرين است.
اي كاش پدرها در هنگام رانندگي شتاب نكنند و هنگام گذر از سرعت مطمئنه و انجام سبقت هاي غيرمجاز به ياد چشم هاي منتظر پشت در فرزندان شان مثل ستاره كوچولو بيفتند و با عجله اي بي مورد، ستاره هاي شهر را تا ابد چشم انتظار و خاطره اي تلخ از عيد نورز در ذهنشان به جا نگذارند.
دير رسيدن بهتر از هرگز نرسيدن است و نبايد كمبود وقت را با سرعت گرفتن جبران كنيم اين شعاري است كه به گوشمان آشناست ولي اي كاش بيشتر در اين شعار تامل كنيم.
دخترك به دليل غفلت هرچند كوچك و كوتاه پدر در رانندگي در كسري از ثانيه ديگر يتيم شده و حالا مادرش بايد براي اين دختر و برادر 6 ساله اش هم پدر باشد هم مادر و ديگر آينده ستاره كوچولو و برادرش بي پدر مي گذرد.
اكنون تعداد خودروها افزايش يافته، اما نقاط حادثه خيز همچنان وجود دارد همان جاده هاي قديم البته ناگفته نماند كه بايد فرهنگ بخشش در جاده ها بين رانندگان به منظور كاهش تصادفات تقويت شود.
بر اساس تحقيقات هزينه كشور براي يك فرد 40 ساله داراي تحصيلات عاليه و اثرگذار در جامعه در حدود 10 ميليارد ريال است و متاسفانه ميانگين سني افراد جان باخته در سوانح رانندگي 35 تا50 سال است؛ پس رعايت اصل «هر 2 ساعت رانندگي 15 دقيقه استراحت رانندگان» و رانندگي با سرعت مطمئنه راهكار كاهش حوادث دردناك و تلخ است.
براساس آمار در هر 33 دقيقه يك هموطن در حوادث جاده ‌اي كشور جان خود را از دست مي ‌دهد، واژگوني خودرو در نقاط حادثه خيز، با بيش از 40 درصد، پرشمارترين سانحه منجر به فوت در جاده هاي كشور است كه اين رقم در استان سمنان تا 65 درصد هم مي‌ رسد.
براساس آمار بيش از 50 درصد از جاده هاي استان سمنان در بخش شريان اصلي، فرعي و هم چنين شهري و روستايي نيازمند نوسازي است و براي كاهش سوانح رانندگي در محورهاي ارتباطي در نظر گرفتن اعتبار و تخصيص به موقع اعتبار اجتناب ناپذير است.
اكنون بيش از 2 هزار و 500 كيلومتر آزادراه و بيش از 15 هزار كيلومتر بزرگراه در كشور وجود دارد و در مجموع بيش از 75 درصد ترافيك عبوري در محورهاي برون شهري در 34 هزار كيلومتر محورهاي شرياني انجام مي شود.
استان سمنان بيش از هشت هزار و 612 كيلومتر بزرگراه، آزادراه و جاده اصلي و فرعي و راه روستايي دارد، بيش از 600 كيلومتر از مسير بيش از 900 كيلومتري محور تهران- مشهد از استان سمنان عبور مي‌كند كه به دليل تردد سالانه حدود 20 ميليون نفر از جاده هاي سمنان، يكي از محورهاي پرترافيك كشور به شمار مي رود.

**رفع نقاط حادثه خيز به هم افزايي بين دستگاهي
فرمانده پليس راه استان سمنان گفت: رفع نقاط حادثه خيز، نقاط داراي سابقه تصادف و كاهش سوانح رانندگي جاده هاي اين استان نيازمند برگزاري نشست هاي اثر گذار و هم افزايي دستگاه هاي اجرايي است و با برگزاري نشست هاي بي اثر و كاغذ بازي هاي اداري كاهش نمي يابد.
سرهنگ تقي كبيري در گفت و گو با ايرنا افزود: اكنون گردنه آهوان، محور آرادان- گرمسار، محور گرمسار- ايوانكي، محور ميامي- سبزوار- عباس آباد و محور دامغان- سمنان از محورهاي پرتصادف استان سمنان است.
وي خاطر نشان كرد: محور دامغان- معلمان- جندق، منطقه ري آباد شاهرود، منطقه كالپوش و جاده نظامي از راه هاي ارتباطي فرعي استان سمنان براي كاهش سوانح رانندگي نيازمند بازسازي هستند.
كبيري اضافه كرد: اكنون 43 نقطه داراي تصادف و 19 نقطه حادثه خيز در جاده هاي استان سمنان وجود دارد كه بازسازي اين نقاط نيازمند اعتبار است.
فرمانده پليس راه استان سمنان گفت: واژگوني خودرو در محورهاي ارتباطي استان سمنان نيازمند عزم ملي است و براي كاهش سوانح رانندگي، طرح هاي كاربردي و عملياتي در استان اجرايي شود.

**افزايش 10 درصدي تصادفات منجر به فوت در سمنان
مديركل پزشكي قانوني استان سمنان گفت: تعداد جان باختگان حوادث رانندگي در 11 ماهه سال 96 در استان سمنان 268 نفر بود كه اين آمار براي مدت مشابه سال جاري 10 درصد افزايش يافته است.
مهدي نوروزي افزود: 278 نفر بر اثر سوانح رانندگي از ابتداي فروردين تا پايان بهمن 97 در جاده هاي استان سمنان جان باختند.
وي خاطرنشان كرد: 222 نفر از ابتداي فروردين تا پايان بهمن 96 در محورهاي برون شهري استان سمنان جان باخته بودند كه اين رقم در مدت مشابه امسال 244 نفر بوده است.
مديركل پزشكي قانوني استان سمنان ادامه داد: ميزان تلفات جاده اي در بخش برون شهري در بخش جاده روستايي 75 درصد، در بخش جاده فرعي 56 درصد و جاده اصلي پنج درصد به نسبت مدت مشابه سال 96 افزايش يافته است.

** جان باختن 34 نفر در تصادفات درون شهري سمنان
مديركل پزشكي قانوني استان سمنان با بيان اينكه از فروردين تا بهمن سال گذشته 43 نفر براثر سوانح رانندگي درون شهري در اين استان جان باختند، گفت: اين رقم براي امسال 34 جان باخته بود.
وي افزود: همچنين امسال پنج هزار و 174 نفر به دليل سوانح رانندگي در جاده هاي استان مجروح شدند كه اين رقم از ابتداي فروردين تا بهمن سال گذشته چهار هزار و 922 نفر بود.

** فرهنگ سازي ركن اصلي كاهش تصادفات
مديركل پزشكي قانوني استان سمنان ادامه داد: فرهنگ سازي و رفع مشكلات زيرساختي اركان اصلي و اساسي كاهش تلفات جاده اي در استان است.
مديركل پزشكي قانوني استان سمنان گفت: در بخش كاهش تصادف هاي رانندگي درون شهري در استان اقدام هاي خوبي انجام شده و فرهنگ سازي اصولي براي كاهش تصادف عابران پياده و راكبان موتورسيكلت انجام شده است.
7342/6103/7408