شهروندان از مصرف قارچ هاي وحشي و خودرو خودداري كنند

اروميه - ايرنا - رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: شهروندان در راستاي جلوگيري از مسموميت و عوارض ناشي از آن از مصرف قارچ هاي وحشي كه فصل رويش آنها شروع شده است خودداري كنند.

به گزارش ايرنا رسول جليلي روز چهارشنبه در جلسه كارگروه مديريت بحران و پدافند غيرعامل كشاورزي آذربايجان غربي افزود: با توجه به فصل رويش قارچ هاي وحشي در طبيعت، مصرف اين نوع قارچ ها احتمال مسموميت هاي شديد را مي تواند به همراه داشته باشد.
وي با بيان اينكه تعداد كمي از قارچ‌ها سمي است، اظهار اشت: به دليل شباهت‌هاي ظاهري، تشخيص قارچ‌هاي سمي از غيرسمي امكان ‌پذير نيست و به همين دليل ممكن است قارچ‌هاي سمي به ويژه در فصل بهار و پاييز، مورد استفاده خوراكي قرار گرفته و منجر به مسموميت افراد و عوارض جدي و حتي مرگ شود.
وي با اشاره به افزايش نزولات آسماني، رشد انواع قارچ‌ها در طبيعت و استفاده ناآگاهانه خانواده‌ها از قارچ‌هاي وحشي اضافه كرد: از طريق ويژگي‌هاي ظاهري، بو و رنگ قارچ نمي‌توان به طور قطعي سمي و غير سمي بودن آن را تشخيص داد و كوچكترين اشتباهي در تشخيص ممكن است منجر به مرگ يا آسيب‌هاي جدي به اعضاي بدن شود.
رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي اضافه كرد: با توجه به گسترش مسموميت هاي ناشي از مصرف قارچهاي خودرو (وحشي) در روزهاي اخير در كشور و ادامه فصل رويش اين گونه قارچ ها در عرصه هاي جنگلي و مرتعي كشور تا اواخر خردادماه سال جاري و عدم امكان تشخيص قارچ هاي خودرو سمي و غيرسمي، توصيه مي شود همه مصرف كنندگان، قارچ خوراكي مورد نياز خود را به صورت بسته بندي شده برچسب دار و داراي پروانه بهره برداري از وزارت جهادكشاورزي كه در مراكز و فرشگاه هاي معتبر كشور عرضه مي شوند، تهيه كنند.
رييس اداره مديريت بحران و كاهش مخاطرات بخش كشاورزي آذربايجان غربي نيز در اين جلسه اظهار كرد: رصد، پايش، شناسايي، تشخيص، هشداردهي، پيشگيري ، كنترل و مقابله با تهديدات زيستي و توسعه زير ساختها و ظرفيت هاي نرم افزاري لازم در اين زمينه و همچنين توسعه توانمندي ها و ظرفيت هاي لازم براي پيشگيري و كاهش تبعات ناشي از تهديدات زيستي بايد در اواويت كارهاي اجرايي قرار بگيرد.
پرويز امجد با تاكيد بر ساماندهي و ارائه برنامه اجرايي پيشگيري از وقوع مسموميت هاي ناشي از مصرف قارچ هاي سمي در استان، اضافه كرد: انسان، دام، نباتات، آب آشاميدني، محيط زيست و منابع طبيعي و غذا، دارو و صنايع مرتبط با آن در حوزه تهديدات زيستي قرار مي گيرند و بايد راهكار هاي لازم براي مقابله با اين تهديدات تبيين و ارائه شود.
به گزارش ايرنا 12 واحد توليدي پرورش قارچ خوراكي با ظرفيت توليد 2 هزار تن در سال در سطح استان فعاليت مي كنند.
7125/7129