شهرام پرورش روز شنبه در گفتوگو با ایرنا با تاکید برخطر استفاده خوراکی از قارچ های وحشی گفت: با توجه به فصل رویش قارچ های وحشی در طبیعت، مصرف این نوع قارچ ها احتمال مسمومیت های شدید را می تواند به همراه داشته باشد.
وی اضافه کرد: با توجه به افزایش نزولات آسمانی، رشد انواع قارچها در طبیعت وجود دارد و استفاده ناآگاهانه خانوادهها از قارچهای وحشی خطرناک است.
پرورش اظهار داشت: از طریق ویژگیهای ظاهری، بو و رنگ قارچ نمیتوان به طور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد و کوچکترین اشتباهی در تشخیص ممکن است منجر به مرگ یا آسیبهای جدی به اعضای بدن شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان ادامه داد: از میان بیش از یک هزار گونه قارچ کلاهک دار و چتری شناسایی شده در کشور حدود ۵۰ گونه آنها سمی و خطرناک تشخیص داده شده اند، که برای انسان سمی هستند.
پرورش افزود:با توجه به شباهت های بسیار زیاد بین قارچ های سمی خطرناک و غیرسمی، تشخیص این ۲ نوع حتی برای افراد متخصص در خارج از محیط های آزمایشگاهی سخت و غیرممکن است.
وی تاکید کرد: بر این اساس هموطنان باید از لمس کردن و چیدن قارچ های خودرو و وحشی در رویشگاه های طبیعی و مصرف آنها به شدت پرهیز کنند.
پرورش گفت: مصرف کنندگان قارچ های خوراکی می توانند، قارچ مورد نیاز خود را تنها از فروشگاه های معتبر خریداری و مصرف کنند.
نظر شما