به گزارش ایرنا، این استان به دلیل قرار گرفتن در حوضه آبریز فلات مركزی ایران همواره تامین كننده آب مورد نیاز استانهای همجواره بوده است.
این حوضه آبریز بودن به منزله این نیست كه چهارمحال و بختیاری همواره با تامین آب شرب مواجه باشد ، چرا كه خشكسالی یك دهه اخیر در چهارمحال و بختیاری بیشترین كاهش منابع آبی را به همراه داشته است.
خشكسالی اگر چه چهارمحال و بختیاری را به یك كویر كوهستانی مبدل كرده بود ، اما در زمستان 97 شرایط بارشی باعث شد، بخشی از كم آب در دوره های خشكسالی در حد بسیار اندكی جبران شود.
این بارندگی ها در روزهای پایانی اسفندماه سال 97 نیز تداوم داشت به گونه ای كه دما در روزهای پایانی سال در كوهرنگ تا منفی 14 درجه نیز رسید.
انبوه بارش های برف در ارتفاعات تا 3 متر و ریزش توده های هوای سرد در غرب چهارمحال و بختیاری ، باعث بروز برخی از مشكلات برای مردم شد.
از جمله این مشكلات ، سخت شدن تردد جاده ای در گردنه شاه منصوری و چری در یكی دو روز مانده به پایان سال و یخ زدن لوله انتقال آب مسیر كوهرنگ به شهركرد شد.
خط لوله انتقال آب كوهرنگ به شهركرد كه در مسیر خود تعدادی شهر و روستا را نیز سیراب می كند در زمستان امسال چند بار یخ زد و روند آبرسانی را با كُندی همراه كرد.
این فرایند یخ زدن آب در روز پایانی سال 97 به اوج خود رسید، به گونه ای كه برخی از نقاط شهروندان در شهركرد و روستاها یا شهرهای مسیر خط لوله انتقال با كم آبی مواجه شدند.
این كاهش میزان آب در لوله ها ، با گلایه هایی نیز از سوی مردم همراه شد و مردم از طریق ارسال پیام در شبكه های اجتماعی یا تماس با رسانه ها از جمله ایرنا ، خواستار رفع این مساله از سوی اداره آب و فلاضلاب استان شدند.
نماینده مردم شهرستان های شهركرد، سامان و بن در خصوص پیگیری ها خود درباره مساله بوجود آمده در تامین آب در روزهای پایانی سال 97 گفت : بنده از 10 روز پیش مدام پیگیر مساله كاهش ورودی آب مركز استان شدم.
اردشیر نوریان روز پنجشنبه در حاشیه دیدار از ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی استان در گفت و گو با ایرنا افزود: توضیح مسوولان اداره آب و فاضلاب استان درباره كاهش آب برخی از مناطق شهركرد مبنی بر آن بود، كه به علت برودت هوا و یخ زدگی سرچشمه و مسدود شدن خط انتقال ، این مشكل بروز كرده است.
به گفته وی، با این حال از مسوولان شركت آب و فاضلاب استان خواستم تا هر چه سریعتر این مساله كمبود آب در برخی از نقاط مركز استان و شهرها و روستاهای در مسیر خط انتقال آب را رفع كنند.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب شهری چهارمحال و بختیاری در این زمینه می گوید :آب شرب شهركرد نزدیك به دو ماه است كه به دلیل برودت هوا در سرچشمه و بارش برف با مشكل روبرو شد كه پدیده ذوب نشدن برف و جاری نشدن آب كوهرنگ را به همراه داشت.
قدرت الله بیگلری روز پنجشنبه در حاشیه دیدار استاندار چهارمحال و بختیاری از ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی استان در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: حدود 50 درصد از آب شرب مورد نیاز مركز استان از چشمه كوهرنگ تامین می شود.
به گفته وی، در تابستان با وجود تبخیر و كاهش دبی آب ، باز هم 300 لیتر بر ثانیه آب وارد مخزن می شود ، ولی در عید امسال به دلیل مشكلات برودتی و یخ زدن چشمه دبی ورودی مخازن كاهش یافت.
وی با بیان اینكه دبی آب چشمه كوهرنگ به شهركرد 600لیتر بر ثانیه است افزود: میزان ورودی آب در مخازن شهركرد به دلیل برودت هوا و یخ زدگی در روز پایانی سال به 100لیتر بر ثانیه كاهش یافت.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب شهری چهارمحال و بختیاری ادامه داد : اكنون میزان دبی خط انتقال آب كوهرنگ به شهركرد 200لیتر است كه باید 36 روستا و تعدادی در مسیر را نیز سیراب كند.
به گفته وی ، در شهرستان كوهرنگ دبی آب 400لیتر بر ثانیه است كه این مقدار كمی نیست كه بتوان آن را با چند حلقه چاه تامین كرد.
بیگلری ، با بیان اینكه برخی مواقع میزان مصرف آب شرب خانگی تا 200نفر لیتر بر روز می رسد ، افزود : در روز پایانی سال و افزایش مصرف آب شرب خانگی، این میزان تا حدود 400 نفر لیتر بر روز افزایش یافت.
به گفته وی، در این شرایط دبی ورودی آب به مركز استان به یك سوم رسید ولی میزان مصرف نسبت به روزهای عالی سال دو برابر شد.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری با عذرخواهی از مردم كه در روزهای پایانی با كمبود آب مواجه شدند، افزود: امسال دسترسی به چشمه به راحتی امكان پذیر نشد و ذوب برف نیز وجود نداشت تا بتوان آب ذوب شده را وارد لوله خط انتقال كرد.
به گفته وی، با افزایش مصرف آب در روزهای پایانی ، میزان مخازن به حداقل رسید، اما با توجه به كاهش مصرف در روز اول فروردین انتظار است تا روز جمعه (فردا) این مشكل در مناطق بالادست شهركرد و طبقات فوقانی منازل نیز تحت پوشش آب شرب قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، هم اكنون 217 هزار مشترك با جمعیتی افزون بر 530 هزار نفر در 43 شهر چهارمحال و بختیاری از آب شرب سالم بهره مند هستند.
كوهرنگ در 90 كیلومتری مركز چهارمحال و بختیاری قرار دارد و ارتفاع برف در كوهستان های این شهرستان به ویژه در محل چشمه كوهرنگ به بیش از 3متر رسیده است.
2097
شهركرد - ایرنا - چهارمحال و بختیاری سرچشمه دو رود بزرگ كارون و زاینده رود و بخشی از دز است اما گاهی این سرچشمه با بی آبی و خشكسالی سخت نیز مواجه می شود.