۷ فروردین ۱۳۹۸، ۳:۰۴
کد خبر: 83256225
T T
۰ نفر
آوارگان سوری تمایلی به ماندن در كشورهای اروپایی ندارند

تهران- ایرنا- سازگاری فرهنگی و ارتباط آسان اجتماعی از جمله عواملی است كه آوارگان سوری جوامعی همچون تركیه و لبنان را به اروپا ترجیح می دهند.

به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از اندیشكده هلندی كلینگدل، یكی از مهمترین اقدامات در خصوص آورگان سوری كمك به بازگشت آنان به موطن خود و یا حداقل اسكان آنها در كشورهایی چون لبنان و تركیه (با زمینه های فرهنگی و اجتماعی مشابه) بجای ماندن آنها در كشورهای اروپایی است. چنین سیاستی می تواند با اعطای بخشی از كمك های گردآوری شده به آوارگان و كشورهای میزبان آنان در منطقه نیز همراه شود.
بنا به تحقیقاتی كه توسط اندیشكده كلینگدل صورت پذیرفته است، حضور آوارگان سوری در لبنان و تركیه با اشتغال و كارآفرینی نیز همراه شده است. آنان همچنین در مصاحبه با كارشناسان این اندیشكده یادآور شده اند كه بسیاری از آورگان سوری تمایلی به رفتن و ماندن در اروپا ندارند چرا كه چنین چیزی ارتباط فرد را با عقبه فرهنگی و اجتماعی خود قطع می كند.
به این دو دلیل اصلی اروپا باید بخش عظیمی از مبالغ گردآوری شده را به كشورهایی چون لبنان و تركیه اختصاص دهد كه هم برای اسكان و هم برای كمك به بازگشت آوارگان سوری به موطن خود كمك ها و خدمات لازم را ارائه می كنند.
سومین كنفرانس مشترك سازمان ملل و اتحادیه اروپا با موضوع 'حمایت از آینده سوریه و منطقه' روز سه‌شنبه 14 آوریل 2019 (23 اسفند 97) در بروكسل برگزار شد. كریستوس استیلیانیدس كمیسر اتحادیه اروپا در امور كمك‌های بشردوستانه و مدیریت بحران در پایان كنفرانس سه‌روزه «حمایت از آینده سوریه و منطقه» در بروكسل از آمادگی كشورها برای پرداخت مجموع 7 میلیارد دلار برای كمك به آوارگان سوری خبر داد.
وی همچنین از تضمین 2.3 میلیارد دلار كمك برای سال 2020 و مابعد آن خبر داد و افزود كه اتحادیه اروپا برای سال 2019 و 2020 و پس‌ازآن نیزمبلغ 6.75میلیارد یورو در نظر گرفته است كه بیشتر از مبلغ مورد انتظار بوده است.
این كنفرانس سه‌روزه به میزبانی اتحادیه اروپا و با شركت نهادهای مدنی سوری و منطقه‌ای، نهادهای اروپایی، آژانس‌های سازمان ملل و نمایندگان سیاسی دولت‌های همسایه سوریه و كشورهای ارائه‌دهنده كمك در محل پارلمان اتحادیه اروپا برگزار شد. هدف از این كنفرانس جمع‌آوری كمك‌های مالی برای خدمات بشردوستانه و همچنین زمینه‌سازی برای پیشبرد مذاكرات سیاسی به‌منظور تضمین صلح باثبات در این كشور عنوان‌شده بود.
اتحادیه اروپا در این كنفرانس بر موضع خود مبنی بر اینكه كمك به بازسازی سوریه فقط پس از تعیین تكلیف جابجایی قدرت سیاسی در دمشق میسر خواهد بود پافشاری كرد.
در این راستا كمیسر اروپا اظهار داشت كه اكنون باید با سرعت بیشتری حركت كرد و این كمك‌ها را به عمل تبدیل كنیم.
مارك لوكاك هماهنگ‌كننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد نیز از كمك‌های جمع شده ابراز رضایت كرد.
وی بابیان اینكه كمك‌های نجات‌بخش باید افزایش پیدا كند از تلاش كشورهای میزبان آوارگان سوری، به‌ویژه تركیه، لبنان و اردن و همچنین عراق و مصر تشكر كرد.
حالا كه در خلال این كنفرانس چنین مبلغ قابل ملاحظه ای گردآوری شده است باید درباره نحوه صحیح مصرف آن نیز چاره اندیشی كرد.
در جریان بحران سوریه نزدیك به 12 میلیون از 24 میلیون جمعیت این كشور به كشورهای همسایه، افریقایی، اروپایی و شهرهای مختلف سوریه آواره شدند.
در ماه های اخیر حدود 6 میلیون نفر از این افراد به كشور خود بازگشته اند و سوریه تلاش دارد تا برای آغاز سازندگی دوباره همه آواره ها به كشور خود بازگردند.
دولت سوریه از سازمان ملل درخواست كرده است تا به جای كمك به آوارگان سوری در خارج از این كشور در داخل سوریه به آنان كمك كند تا آنان تشویق به بازگشت به كشور خود شوند.
هم اكنون دولت سوریه بر اساس توافق های انجام شده از سوی سه كشور ضامن، شامل ایران، روسیه و تركیه اقدام به ارسال امكانات، بازسازی راه ها، اصلاح شبكه برق و آب و تأمین لوازم بهداشتی درمانی در مناطق آزاد شده از دست تروریست ها كرده تا شرایط برای بازگشت آوارگان سوری مهیا شود؛ اقدامی كه با نظارت پلیس نظامی روسیه صورت می گیرد تا توافق درباره بازگشت آوارگان بدرستی اجرا شود.
شبد**9460**9122