۷ فروردین ۱۳۹۸، ۹:۵۹
کد خبر: 83256430
T T
۰ نفر
ساخت و ساز در بسیاری از روددره های پایتخت انجام شده است

تهران- ایرنا- «مجید فراهانی» عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح كرد: برخلاف قانون توزیع آب مصوب سال 61 مجلس كه هرگونه دخل و تصرف در مسیر رودخانه ها و مسیل ها را ممنوع می كند در بسیاری از روددره های شمال پایتخت ساخت و ساز انجام شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا ،وی در نامه ای با عنوان«تهران شهر بی‌دفاع در مقابل سیل و بلایای طبیعی» خطاب به پیروز حناچی شهردار تهران به ساخت‌وسازهای غیر اصولی در روددره‌های پایتخت اشاره كرده و آسیب‌ شناسی جدی برای پیشگیری از بحران طی سال‌های آینده را خواستار شده است.
وی در این نامه تصریح كرد: این ساخت و سازها این رود دره‌ها را در زمان سیل به دره مرگ تبدیل می‌كند؛ در یك مورد در بازدید از روددره ولنجك چهار فروشگاه تغذیه با مجوز شهرداری منطقه داخل روددره و روی رودخانه زیر بستر پل در حال ساخت مشاهده كردم كه با پیگیری بعدی، عملیات ساخت و ساز متوقف و سازه‌ها جمع‌آوری شد.
فراهانی اظهار داشت: شهرداری تهران برای ساخت برخی بزرگراه‌ها همچون نیایش و امام علی (ع) و برخی بوستان‌ها همچون نهج‌البلاغه و جوانمردان همان اشتباه ساخت جاده و بوستان بر روی 'مسیل دروازه قرآن شیراز' را تكرار كرده است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: برای ساخت بزرگراه نیایش عملاً مسیل فرحزاد مسدود و با خاك پر شده و بخشی از اتوبان نیایش بر روی مسیل مسدود شده احداث شده است؛ همچنین احداث بوستان‌های نهج‌البلاغه در منطقه 2 داخل رود دره فرحزاد و بوستان جوانمردان در منطقه 22 داخل رود دره كن كه كاملاً قابل پیش بینی است با وقوع هر گونه سیل و سیلاب در بالادست این بزرگراه‌ها و بوستان‌ها جان و مال شهروندان رهگذر در خطر جدی خواهد بود.
وی خاطرنشان كرد: روز یكشنبه چهار م مرداد سال 66 سیل بزرگ تجریش باعث شد بیش از 300 نفر از شهروندان تهرانی كشته و بیش از یكهزار نفر مجروح شوند؛ جاری شدن سیلاب در رود دره‌های دربند و گلاب دره عملاً بیش از یكصد تن گل و لای و سنگ را در مسیر رودخانه گلابدره، دربند و جعفرآباد به سمت میدان تجریش به حركت درآورد و خسارات جانی و مالی فراوان به مردم، خانه‌ها و خودروهای ایشان وارد كرد.
وی به تلفات ناشی از سیل چهار سال قبل نیز اشاره و اضافه كرد: این حوادث نشان می‌دهد تا چه حد گسترش ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم شهر تهران با عنوان سفره خانه و رستوران می‌تواند خسارت آفرین باشد؛ رستوران‌های غیرمجاز و بدون پروانه كه تخت‌های استراحت خود را بعضا تا لب آب گسترانیده‌اند چگونه دعوت كننده و میزبان رهگذران خود در سیلابی ناخواسته‌اند؟
فراهانی تاكید كرد: شركت خاكریزآب ذیل معاونت فنی و عمران شهرداری تهران متولی احداث شبكه جمع‌آوری و اجرای زیرساخت‌های مربوط به كنترل سیلاب و مدیریت و هدایت آب‌های سطحی در شهر تهران است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: امروز كه بیش از 25 سال از فعالیت این شركت می‌گذرد به دلیل مشكلات اعتباری و تخصیص بودجه كمتر از 15 درصد از پروژه‌های لازم برای هدایت سیلاب و آب‌های سطحی بر مبنای نقشه جامع مذكور ساخته شده و بدیهی است با تكمیل نشدن این شبكه، هر زمان و هر نقطه تهران می‌تواند دستخوش سیلاب و آب گرفتگی شود.
وی تصریح كرد: بر اساس نقشه جامع مسیرها و كانال‌های جمع‌آوری و كنترل سیلاب در شهر تهران لازم است مجموعاً 530 كیلومتر كانال زیرزمینی در قالب 210 پروژه كوچك و بزرگ با اعتباری بیش از سه هزار میلیارد تومان برای تحقق این نقشه جامع اجرا شود.
فراهانی افزود: رفع حصر تهران از حصار بی تدبیری‌های موروثی است كه حاصل نگرش‌های كوتاه مدت و پوپولیستی مدیران گذشته شهری بوده و وضع شهر تهران را به اینجا كشانده كه به جز عبارت 'شهر بی‌دفاع' عبارت بهتری را برای تهران نمی‌تواند یافت.
وی در این نامه از شهردار تهران خواست ضمن بهنگام‌سازی گزارش آسیب شناسی ریسك‌ها، پیشگیری، برنامه‌ریزی و مدیریت ریسك را جایگزین واكنش‌های مقطعی و مدیریت بحران شود.
تهرام/7244/ 1008
۰ نفر