به گزارش خبرنگار ايرنا، موضوع اين جشنواره آزاد است و محورهاي مورد تاكيد در چهاردهمين دوره اين رويداد هنري شامل وفاق و انسجام اجتماعي، ترويج نشاط اجتماعي و روحيه اميدواري، موضوعات شهروندي و معضلات شهري، محيط زيست، منابع طبيعي و ثروتهاي ملي (با تأكيد بر حفظ جنگلها) است.
ترويج هنر ديني و آموزش مفاهيم ارزشي و شناسايي استعدادها با تأكيد بر زندگي و سيره پيامبر گرامي اسلام (ص)، ترويج فرهنگ صلح و دوستي و احترام متقابل بين ملتها و آگاهيبخشي و دانشافزايي درباره آسيبهاي اجتماعي ناشي از اعتياد، بيكاري، طلاق و تلاش در پيشگيري از اين آسيبها از ديگر محورهاي اين جشنواره است.
چهاردهمين جشنواره بينالمللي تئاتر خياباني مريوان (تئاتر خياباني و ديگرگونههاي اجرايي) در هشت بخش شامل مسابقه ايران، ديگرگونههاي اجرايي، نمايشهاي آييني و سنتي، مسابقه تئاتر ملل، تئاتر كودك و نوجوان، مهمان (برگزيده جشنوارههاي سراسري تئاتر خياباني)، پژوهش و كارگاههاي آموزشي برگزار مي شود.
بخش مسابقه ايران به صورت رقابتي برگزار ميشود و سقف پذيرش نهايي آثار در آن 16 نمايش است و تنها آثاري شركت داده مي شود كه پيشتر در جشنواره اي شركت داده نشده باشد.
** شرايط شركت در اين جشنواره
آثار متقاضي اين بخش بايد پيش از اين در هيچ جشنوارهاي شركت نداده باشند و تنها آثاري ميتوانند در اين بخش شركت كنند كه تا پيش از مهلت ارسال آثار، حداقل پنج اجراي عمومي را پشت سر گذاشته باشند.
در بخش ديگرگونههاي اجرايي سقف پذيرش آثار، چهار نمايش است و آثار متقاضي حضور در اين بخش ميبايست صرفا براي اجرا در جشنواره چهاردهم توليد شده باشند.
بخش نمايش هاي آييني و سنتي به صورت رقابتي برگزار مي شود و بر اساس انتخاب هيات داوران در هر كدام از بخش هاي تحقيق و پژوهش آيينها، كارگرداني، طراحي فضاي نمايشي و موسيقي به برگزيدگان جوايزي اهدا خواهد شد. سقف پذيرش اثر در اين بخش پنج نمايش و حداكثر تعداد اعضاي هر گروه 12 نفر است.
مسابقه تئاتر ملل نيز به صورت رقابتي برگزار مي شود و گروههاي نمايشي ايراني هم ميتوانند آثار خود را براي شركت در اين بخش به دبيرخانه ارسال كنند و سقف پذيرش گروههاي ايراني براي اين بخش نيز سه اثر است.
در بخش تئاتر كودك و نوجوان دبيرخانه جشنواره، پذيراي نمايش هاي توليد شده متقاضيان خواهد بود كه به صورت نسخه تصويري ارائه شوند و سقف پذيرش اثر در اين بخش هم سه نمايش است.
در بخش مهمان (برگزيده جشنواره هاي سراسري تئاتر خياباني) ستاد برگزاري جشنواره در نظر دارد با هماهنگي دبيرخانه جشنوارههاي اداره كل هنرهاي نمايشي و رايزني با دبيران جشنوارههاي سراسري تئاتر خياباني كشور، از ميان آثار معرفي شده، از پنج اثر برتر نمايش خياباني، دعوت و دو اثر برتر را به جشنواره بينالمللي تئاتر فجر معرفي كند.
علاقهمندان به حضور در بخش پژوهش مي توانند مقالات تخصصي خود را با موضوعات مرتبط با تئاتر خياباني به دبيرخانه جشنواره ارسال كنند.
مقالات ارسالي ميبايست تاكنون به چاپ نرسيده باشند و ترجمه مقالات تخصصي حوزه تئاتر خياباني نيز در اين بخش پذيرفته مي شود.
همچنين ستاد برگزاري جشنواره به منظور ارتقاي بنيه علمي اين حوزه از تئاتر، كارگاههاي آموزشي تئاتر بيروني را با حضور اساتيد داخلي و خارجي برگزار ميكند.
مهلت ارسال لوح فشرده آثار بخش مسابقه ايران، ديگرگونههاي اجرايي، آييني و سنتي، تئاتر ملل، كودك و نوجوان و اصل پژوهشها (مقالات تخصصي) تا بيست و پنجم تير 1398 است و اسامي نمايشهاي برگزيده دهم مرداد 98 اعلام خواهد شد.
اين جشنواره به همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كردستان، اداره كل هنرهاي نمايشي، انجمن هنرهاي نمايشي ايران، انجمن هنرهاي نمايشي كردستان و كانون تئاتر خياباني در شهريور 98 برگزار خواهد شد.
9936 / 3034
سنندج - ايرنا - فراخوان چهاردهمين جشنواره بينالمللي تئاتر خياباني مريوان در هشت بخش منتشر شد.