۱۰ فروردین ۱۳۹۸، ۱۶:۵۱
کد خبر: 83259790
T T
۰ نفر
كنترل مسيرهاي خطرساز سيلاب در تكاب پهنه بندي شد

مهاباد - ايرنا - فرماندار تكاب با اشاره به اتخاذ تمهيدات لازم براي مقابله با خسارت هاي ناشي از سيلاب، گفت: به منظور كنترل و مديريت حوادث احتمالي، مسيرهاي خطرساز جاري شدن سيلاب در مناطق مختلف اين شهرستان شناسايي و پهنه بندي شد.

به گزارش ايرنا، علي مكرمي روز شنبه در جلسه اضطراري ستاد مديريت بحران اين شهرستان افزود: بر اساس تدابيري كه براي كنترل سيلاب در اين شهرستان بكار گرفته شده است، مسيرهاي خطرساز سيلاب در حوضه رودخانه «ساروق» شامل 3 پهنه شهر تكاب، روستاي «قراقيه» و رودخانه ساروق تعيين و اقدامات لازم براي كاهش خسارت ها و هدايت مسير سيل در اين پهنه ها انجام شد.
وي با بيان اينكه پهنه بندي مسيرها به منظور كنترل سيلاب و اقدام سريع در زمان وقوع حادثه انجام شده است، گفت: علاوه بر استقرار ماشين آلات و تجهيزات لازم، سه اكيپ امدادي و خدماتي با مشاركت ناحيه مقاومت بسيج سپاه هلال احمر، شبكه بهداشت و درمان، پليس راه، راهداري و دبيرخانه ستاد مديريت بحران تكاب نيز در سه پهنه سيلابي رودخانه حاجي بابا و شهر تكاب، قراقيه و بخش تخت سليمان و سرشاخه اصلي رودخانه ساروق مستقر خواهند شد تا در زمان وقوع سيلاب احتمالي در حداقل زمان ممكن اقدام هاي اساسي در زمينه مديريت بحران و امداد رساني را آغاز كنند.
مكرمي با اشاره به آمادگي كامل ادارات براي مديريت بحران ناشي از وقوع سيلاب احتمالي در اين شهرستان، بيان كرد: با توجه به شدت بارش ها در سه روز آينده وضعيت سد ساروق و ساير سدها و رودخانه هاي دايمي شهرستان به طور مستمر كنترل مي شود.
فرماندار تكاب با بيان اينكه ادارات ذيربط از ساخت و ساز در مناطق خطرساز و حريم رودخانه ها جلوگيري كنند، ادامه داد: بيمه كردن اراضي كشاورزان و منازل مسكوني شهري و روستايي با مشاركت و اطلاع رساني بخشداري ها و دهياران روستاها در دستور كار قرار گيرد و موارد خطرساز و هشدارهاي لازم به ساكنان مناطق سيل خيز و بحراني به طور سريع از سوي ادارات اعلام شود.
مكرمي گفت: امكانات، تجهيزات و ماشين آلات معادن و بخش خصوصي براي همكاري با دستگاه هاي اجرايي عضو ستاد مديريت بحران براي اقدام سريع در زمان وقوع سيلاب آماده سازي شود و براي اريال سريع به مناطق حادثه خيز در دسترس باشد.
وي با تاكيد بر تعامل بين بخشي و اقدام هماهنگ و يكپارچه ادارات و دستگاه هاي اجرايي عضو شوراي هماهنگي مديريت بحران افزود: مردم و به خصوص كشاورزان و روستاييان براي مديريت صحيح و به موقع بحران هاي ناشي از وقوع سيلاب احتمالي همكاري و مشاركت كرده و به توصيه ها و هشدارهاي نهادهاي مسوول توجه كنند.
مكرمي افزود: حفظ آرامش در شهر، پرهيز از رفتارهاي هيجاني و ناهماهنگ، اطلاع رساني يكپارچه، دقيق و سريع و آگاه سازي شهروندان در خصوص هشدارها از موارد مهم در مديريت بهينه بحران است كه بايد مورد توجه جدي مديران و روساي ادارات و نهادهاي مسوول و تمام شهروندان و روستاييان قرار گيرد.
به گزارش ايرنا در اين جلسه معاون فرماندار، سرپرست شهرداري، رييس اداره امور منابع آب به عنوان مسوولان هماهنگي كنترل و عمليات در پهنه هاي سيلابي تكاب و دبيرخانه شوراي هماهنگي مديريت بحران به عنوان رابط اين تيم هاي عملياتي از سوي فرماندار اين شهرستان انتخاب شدند.
سامانه فعالي كه امروز وارد آذربايجان غربي مي شود تا اواخر روز سه شنبه هفته جاري اين استان را تحت تاثير بارش هاي خود قرار مي دهد.
تكاب از شهرهاي سردسير و كوهستاني جنوب آذربايجان غربي است كه زمستان هايي طولاني و طاقت فرسا دارد؛ بارش هاي برف و باران فراوان در پاييز و زمستان گذشته و ورود سامانه قوي بارشي به منطقه از امروز/شنبه/ اين شهرستان را مستعد جاري شدن سيلاب كرده است.
7514/6185/3072