به گزارش عصر یكشنبه خبرنگار علمی ایرنا از پایگاه خبری یونایتدپرس، مطالعات قبلی نقش پتاسیم را در كنترل فشار خون تایید كرده است و مطالعات جدید نشان میدهد افزودن مقدار كمی چغندر یا نیترات غذایی به غذا در كنترل فشار خون بسیار موثر است.
براین اساس بسیاری از سبزیجات از قبیل كرفس، كاهو و اسفناج حاوی نیترات هستند كه می توانند تاثیر غذاهای شور را بر فشار خون خنثی كنند.
فشار خون نیرویی است كه توسط جریان خون به دیواره رگها وارد می شود تا خون در سراسر رگ ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا كند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشكلات زیادی روبرو میشود. به طور متوسط از بین هر سه فرد میانسال، یك نفر به این عارضه مبتلاست. فشار خون مهمترین عامل بروز بیماریهای قلبی و بیماریهای قلبی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است.
بدن به نمك نیاز دارد. یونهای سدیم به حمل و انتقال آب در بدن كمك میكنند و نقش كنترل پالسهای عصبی را برعهده دارند. با این وجود، مصرف بیش از اندازه نمك بدن را با مشكلات جدی مواجه میكند.
زمانی كه نمك زیادی مصرف میشود، بدن به منظور شستن نمك، آب بیشتری در خود نگه می دارد كه همین امر منجر به افزایش فشار خون می شود. دلیل ورم كردن دست و پا و صورت نیز پس از مصرف نمك همین موضوع است.
باوجودیكه مركز كنترل و پیشگیری از بیماریها مصرف روزانه كمتر از دو هزار میلیگرم نمك را توصیه میكند، اكثر افراد بیش از سه هزار و چهارصد میلیگرم نمك مصرف میكنند. مصرف نمك مهمترین عامل افزایش فشار خون است. محققان به تولیدكنندگان محصولات شور از قبلی انواع سس توصیه میكنند كه در محصولات خود از عصاره سبزیجات حاوی نیترات استفاده كنند تا اثر نمك بر فشار خون را خنثی كند.
نتایج این مطالعه در Hypertension منتشر شده است.
علمی ** 9259 ** 1355
تهران – ایرنا – مطالعات جدید محققان دانشگاه كالیفرنیا نشان میدهد افزودن مقدار كمی چغندر به غذا در كنترل فشار خون موثر است.