به گزارش ايرنا دو كشور در مورد گفت و گوهاي پكن اطلاع رساني دقيقي نكرده و ترجيح داده اند همچنان مسايل را به طور محرمانه مورد رايزني قرار دهند موضوعي كه بيانگر ناكامي در رسيدن به يك توافق بزرگ و نهايي است.
شايد در همين راستا و در ارتباط با اين اختلافات بود كه روزنامه مردم، ارگان حزب حاكم چين هشدار داد كه پكن هرگز به خاطر فقط رسيدن به توافق با آمريكا، موافقنامه امضا نخواهد كرد.
اين نشريه مي نويسد ما در مقطعي قرار داريم كه بايد نهايت درايت خود را بكار گيريم و معقولانه با مساله برخورد كنيم اگر توافقي خوب روي ميز بود مي توان آن را امضا كرد اما اگر اينطور نيست ضرورتي و اجباري براي رسيدن به آن وجود ندارد.
روزنامه مردم نوشت كه دولتمردان چين تنها توافقي را كه مورد قبول همه ملت باشد امضا مي كنند آنها توافقي را كه امنيت و منافع ملي كشور را به خطر بيندازند، امضا نخواهند كرد.
'لري كودولف' مشاور اقتصادي كاخ سفيد هم بر چنين گزارشي صحه گذاشته و گفته است: مذاكرات تجاري آمريكا و چين شايد هفته ها و ماه ها به طول بينجامد.
وي مي افزايد كه اصلا نبايد اين گفت و گوها را به زمان وابسته كرد بده و بستان هايي در جريان است بايد ديد كه طرفين در كجاها كوتاه مي آيند و چه خواسته هايي دارند.
از سوي ديگر استيون منوچن، وزير خزانه داري آمريكا پس از مذاكرات پكن توئيت كرد كه گفت و گوهاي دور بعدي براي رسيدن به توافق، يك هفته ديگر در واشنگتن برگزار خواهد شد و واشنگتن در انتظار هيات چيني است.
او مي گويد مذاكرات خوب و سازنده اي ميان طرفين در پكن صورت گرفته و خبرگزاري شينهوا هم در خبري كوتاه تنها به همين مضمون بسنده كرده است.
'جانگ جه شين' از موسسه مطالعات بين المللي شانگهاي در چين مي گويد: بيش از دو روز طرفين در پكن گفت و گو كردند و مسايل خيلي زيادي براي بحث وجود داشته است.
وي افزود: شايد طرفين گفته اند كه مي خواهند به توافقي بزرگ دست يابند اما به همان نسبت آنها داراي اختلافات بزرگي هستند و همين كار را دشوار كرده است.
در سوي ديگر روزنامه 'اس سي' هنگ كنگ مي نويسد كه اختلافات ميان طرفين بر اساس اطلاعات منابع مطلع حل نشده است و مساله سرقت فناوري و موضوعاتي چون حفاظت از حق مالكيت معنوي و فعاليت شركت هاي آمريكايي در چين، هيات ها را دچار شكاف كرده است.
'يوان جينگ' از آكادمي علوم اجتماعي چين مي گويد: اشتياق براي هر دو طرف براي رسيدن به توافق وجود دارد اما بايد ديد كه آنها چطور به حل مسايل رضايت مي دهند.
وي مي افزايد هر دو كشور با فشارهاي بسيار زيادي روبرو هستند و شايد اگر اين شرايط ادامه پيدا كند دونالد ترامپ رييس جمهوري آمريكا مجبور شود از شي جين پينگ رييس جمهوري چين رسما براي سفر به واشنگتن دعوت كند.
چين هنوز يك مازاد تجاري هنگفت در برابر آمريكا دارد اين رقم در سال 2017 ميلادي نزديك به 350 ميليارد دلار بود اما در سال 2018 ميلادي كسري تجاري آمريكا در برابر چين به 419 ميليارد دلار نزديك شد و طبيعي است كه واشنگتن از اين وضعيت خوشحال نباشد.
'جو شيايو چوان' رييس سابق بانك مركزي چين در تازه ترين اظهاراتش در مجمع آسيايي بوآئو در جنوب چين هشدار داد اگر دو كشور نتوانند به يك توافق مطلوب برسند آن زمان اقتصادهاي آمريكا، چين و كل جهان با مصايب و دشواري هاي زيادي روبرو خواهد شد.
در همين حال راديو بين المللي چين هم مي نويسد: چين بدون شك با صداقت و صميميت هميشگي براي تحقق توافقنامه با منافع متقابل و برد - برد تلاش مي كند حتي در صورتي هم كه نتيجه مذاكره مطلوب نباشد، پكن با آرامش برخورد مي كند و كار لازم را انجام خواهد داد.
اين گزارش مي افزايد: پس از غلبه بر يك سال فراز و نشيب، اقتصاد چين قابليت انعطاف پذير بيشتري دارد و نگرش و موضع مردم چين نيز راحت تر و پخته تر شده است.
آساق**231**1904**
پكن- ايرنا- همانطور كه تصور مي شد آمريكا و چين در تازه ترين دور گفت و گوهاي خود براي پايان دادن به جنگ تجاري و اقتصادي دو كشور در پكن، اين بار هم ناكام ماندند و چشمانشان را به دور بعدي مذاكرات دوخته اند.