۱۲ فروردین ۱۳۹۸، ۱۶:۴۴
کد خبر: 83262083
T T
۰ نفر
اعتبارات سیل باید در جای خود هزینه شود

بجنورد- ایرنا- استاندار خراسان شمالی گفت: سهم اعتبارات استان برای جبران خسارات سیل باید در جای خود هزینه شود و به هیچ مدیری اجازه داده نمی شود كه از این نمد برای خود كلاه بدوزد.

به گزارش ایرنا محمدعلی شجاعی روز دوشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان اظهار داشت: اولویت نخست استان بعد از حوادث اخیر، ساخت راه روستایی، ابنیه و بهسازی و بازسازی بافت تخریب شده روستایی است.
وی افزود: بررسی های انجام شده مشخص كرد برخی از اعتبارات جبران خسارت سیل و زلزله در سال های گذشته درست و در محل خود هزینه نشده و همین برای استان مشكل آفرین شده است.
شجاعی گفت: حدود نیمی از جمعیت استان در روستاها زندگی می كنند اما این بخش جمعیت از بسیاری از امكانات و زیرساخت ها محرومند و به روستاییان استان واقعا ظلم شده است.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به سیل اخیر گفت: هر اعتباری كه دستگاه ها در این خصوص دریافت می كنند تجمیع و با دستور ستادی كه در این مورد تشكیل می شود، بر اساس اولویت ها، ریال به ریال هزینه خواهد شد.
وی گفت: هیچ دستگاهی حق گرفتن پیمانكار بدون اطلاع این ستاد را نخواهد داشت و ستاد تصمیم می گیرد سرجمع اعتبارات نوسازی و بازسازی در كجاها و توسط كدام پیمانكار و بخش خصوصی قوی هزینه شود تا مشكلاتی كه هم اكنون با آن مواجهیم به وجود نیاید.

* ضرورت آمادگی كامل مدیران
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی از مدیران و فرمانداران خواست تا بخصوص در روزهای 12 و 13 فروردین توجه كاملی به مناطق پرخطر روستایی مانند روستاهای در معرض رانش زمین و سیل داشته باشند.
شجاعی افزود: تا 2 روز آینده از هیچ منطقه، حتی مناطقی كه گمان می رود خطری آنها را تهدید نمی كند، غافل نشوید.
وی با اشاره به پیش بینی هواشناسی و احتمال تهید استان از ناحیه توفان و بارندگی، تأكید كرد: مسئولان در صورت احساس خطر، تنها به توصیه به مردم بسنده نكنند و بلكه باید آنان را ملزم به كار كرده و به آنها اطلاع رسانی كنند كه به كجاها نباید بروند.

* وضعیت 2 روستای استان نگران كننده است
استاندار خراسان شمالی با اظهار نگرانی از وضعیت روستاهای دچار رانش زمین، اظهار كرد: وضعیت 2 روستای نرگسلو و گلی نگران كننده است و باید برای تخلیه ساكنان این 2 نقطه اقدام شود.
شجاعی افزود: ضروری است در این مورد تصمیم جدی گرفته و به اجرا درآید و البته لازم است كه محیطی مناسب برای اسكان موقت آنان فراهم شود.

* ارسال كمك به دیگر استان ها ممنوع
شجاعی تأكید كرد: دستگاه های اجرایی استان حق ندارند بدون اجازه استانداری، چیزی از استان برای كمك به دیگر استان ها ارسال كنند.
وی با تاكید بر اینكه تلاش داریم باری بر دوش دولت نباشیم، افزود: دولت به استان های دیگر كمك كند، ما اعلام كردیم كه كمك نمی خواهیم اما نگفتیم كه تجهیزات استان ما به دیگر استان ها برود.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی گفت: هیچ مدیری مجاز نیست امكانات استان را، حتی در صورت اعلام ملی، بدون اجازه مدیریت ارشد استان به استان های دیگر بفرستد.

* شناسایی بناهای ساخته شده در حریم رودها
استاندار خراسان شمالی افزود: فرمانداران باید تمام ساخت و سازهای انجام شده در حریم و بستر رودخانه ها را شناسایی و اعلام كنند تا بر اساس قانون برچیده شده و آسیب تخلفات عده ای متوجه كشاورزان و روستاییان نشود.
شجاعی گفت: سوء مدیریت ها در این بخش موجب برخی ساخت و سازهای غیرمجاز مانند ساخت مدرسه در بستر رودخانه شده است كه باید مدیران نسبت به كوتاهی خود در این مورد پاسخگو باشند.
وی افزود: ادارات كل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس و آموزش و پرورش باید مدارس ساخته شده در محل های خطرناك و در معرض خطر را شناسایی كرده و اعلام كنند تا نسبت به رفع خطر از آنها اقدام شود.

* خراسان شمالی اعتبار ویژه سیل دارد
استاندار با بیان اینكه خراسان شمالی جزو 3 استان كشور است كه ردیف اعتباری برای سیل دریافت خواهد كرد، افزود: همه دستگاه ها برای دریافت اعتبار از وزاتخانه های خود اقدام كنند و رونوشت مكاتبات خود به وزیران را به استانداری بفرستند.
شجاعی از معاونان استاندار خواست تا روز شنبه آینده میزان نهایی خسارات سیل را با آمار دقیق احصا و اعلام كنند و افزود: هم اكنون زمان این است كه خسارت هایی كه به بخش های صنعت، معدن، كشاورزی، راه و دیگر بخش ها وارد شده را جمع بندی و برای جذب اعتبار پیگیری كنیم.
وی اظهار داشت: كمیته امداد حضرت امام (ره) و اداره كل بهزیستی استان نیز به تفكیك شهرستان ها، مددجویانی را كه مسكن آنها آسیب دیده شناسایی و اعلام كنند تا نسبت به
نوسازی آن اقدام شود.
وی با بیان اینكه گروه ویژه بانكی تشكیل می شود تا در مسیر پرداخت تسهیلات زمان از دست نرود، افزود: بانك ها باید پای كار باشند تا با تلفیق همه وام هایی كه می شود، با حساب و كتاب كارها ردیف و فوری و فوتی رو به جلو گام برداریم.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به وضعیت سایت های عشایری گفت: 5 هزار خانواده عشایر استان، مكان مناسبی ندارند و این بار كه ساخت سایت عشایر ممكن شود، تلاش خواهیم كرد تا با مصالح خوب و به صورت مقاوم ساخته شود.
وی اظهار داست: ضروری است به بحث بیمه های روستایی و عشایری نیز توجه شود و دامپزشكی نیز برای دفن بهداشتی دام هایی كه تلف شده اند با توجه به شرایط بحران به سرعت وارد عمل شود.

* راه 80 روستا بازگشایی شد
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی نیز گفت: با به كار گیری 200 دستگاه ماشین آلات سنگین و با كمك دستگاه های اجرایی راه دسترسی 80 روستای استان كه بر اثر سیلاب مسدود شده بود، باز شده است.
رضا رجب زاده، از بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خواست تا بازسازی نخستین واحدهای تخریب شده در استان را به سرعت و تا چند روز آینده در هر یك از شهرستان های سیلزده آغاز كند تا بارقه های امید در دل مردم سیلزده روشن شود.
وی افزود: لازم است طرح های مطالعاتی راه های روستایی و مهار آب های سطحی و رانش زمین در همه شهرستان های استان انجام شود.

* بانك های عامل باید تعیین شوند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه با بیان اینكه باید بانكهای عامل در بازسازی مسكن سیلزدگان استان از همان ابتدا معین شوند، افزود: برای تسریع روند كار تعیین و سیاست گذاری برای بانك ها لازم است.
مجید پورعیسی افزود: كمبود نیرو و منابع و امكانات دراستان وجود دارد و بخشی از هزینه های پنهان نیز باید احصا و برای دستگاه های اجرایی دیده شود.

* سیل، كمبودهای استان را رو كرد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی نیز با تقدیر از هماهنگی و انسجام مدیران در ساماندهی و مدیریت بحران سیل، گفت: در حادثه ای كه رخ داد، نقاط آسیب پذیر و كمبودهای استان در بخش های مختلف مانند راه روستایی و ابنیه و لایروبی رودها و بازگشایی مسیل ها مشخص شد.
ولی الله حیاتی افزود: میدان داری و پای كار بودن مردم و مدیران و حضور آنها در كنار دستگاههای خدمات رسان ستودنی است و جای تقدیر دارد.

* آزادسازی بستر رودها مطالبه مردم است
دادستان عمومی و انقلاب بجنورد نیز دراین نشست گفت: آزادسازی بستر و حریم رودها مطالبه مردم است و بخشی از خسارت هایی كه سیل به استان وارد كرد به دلیل تصرف غیرقانونی بستر رودها بوده است.
مسلم محمدیاران اظهار داشت: ما به عنوان نماینده دستگاه قضا، باید در اموری مانند تخریب ابنیه و پل هایی كه مدت كوتاهی از ساخت آنها می گذرد، وارد خواهیم شد.
وی افزود: این جای سئوال است كه چرا با گذشت مدت كوتاهی از اجرای یك پروژه، آن پروژه تخریب می شود و آیا در این مورد دستگاه ها ضمانتی از پیمانكار نمی گیرند و این پل ها و ابنیه تحویل موقت شده اند یا نه؟
وی با بیان اینكه موارد این چنینی بررسی خواهد شد افزود: در این مورد مماشات نخواهیم كرد و به همه دادستان های دیگر استان نیز دستور داده شده تا به این موضوع ورود و قاطعانه برخورد كنند و از دستگاه های اجرایی نیز انتظار همكاری داریم.
دادستان بجنورد در مورد كمك های مردمی به سیل زدگان نیز اظهار داشت: لازم است برای جلوگیری از سوء استفاده ها، كمك ها ساماندهی و با توجه به ظرفیتی به نام هلال احمر، این كمك ها به این سمت هدایت شود.
وی در مورد سهمیه قیر استان و نحوه استفاده از آن نیز گفت: در شرایطی كه بسیاری از روستاهای ما در حوزه راه ارتباطی مشكل دارند باید برای استفاده از این سهمیه تدبیر شود و اكنون بهترین فرصت استفاده از سهمیه تخصیصی قیر است.
بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب در هشت روز نخست فروردین امسال خسارات بسیاری به بخش های مختلف كشاورزی، راه و تاسیسات زیربنایی خراسان شمالی وارد كرد.
مدیركل مدیریت بحران خراسان شمالی، 2 روز پیش، میزان این خسارات را 6 هزار و 900 میلیارد ریال اعلام كرده بود اما گویا بررسی های تكمیلی از افزایش میزان این خسارات حكایت دارد.
ب/5132