۱۲ فروردین ۱۳۹۸، ۲۳:۲۴
کد خبر: 83262522
T T
۰ نفر
شهردار لندن از گستردگي اسلام ستيزي در حزب «مي» انتقاد كرد

لندن - ايرنا - شهردار مسلمان لندن از ابعاد گسترده اسلام‌ستيزي در حزب «ترزا مي» انتقاد و تصريح كرد كه اين رفتار به گسترش نفرت عليه مسلمانان در جامعه انگليس دامن زده است.

به گزارش دوشنبه شب ايرنا، صادق خان در يادداشتي كه در نشريه گاردين منتشر شد، نوشت: «مي» و حزب محافظه‌كار براي مقابله با معضل اسلام‌هراسي و اسلام‌ستيزي در داخل حزب و در سطح جامعه كوتاهي مي‌كنند. درحالي‌كه جرائم ناشي از نفرت و افراطي‌گري كه در جامعه رو به افزايش است، افراد متخلف نبايستي ناديده گرفته شوند.
وي ادامه داد: كمي بيشتر از دو هفته پيش مردم سراسر جهان از اينكه 50 انسان بي‌گناه به دليل عقايد مذهبي در يك حمله تروريستي در نيوزيلند كشته شدند، در وحشت فرورفتند. اين حمله تروريستي باانگيزه اسلام‌ستيزي صورت گرفت كه متأسفانه در سال‌هاي اخير در رسانه‌ها و مباحث سياسي رخنه كرده است.
خان با بيان اينكه اسلام‌ستيزي در حزب محافظه‌كار قابل‌انكار نيست، عنوان كرد: هفته گذشته 15 تن از اعضاء شوراي شهر حزب محافظه‌كار كه به اتهام اسلام‌ستيزي از كار تعليق شده بودند، دوباره به كار خود بازگشتند و دسامبر گذشته كميته تحقيقاتي حزب محافظه‌كار يادداشت بوريس جانسون (وزير خارجه اسبق انگليس) در نشريه ديلي تلگراف كه زنان برقع پوش را به سارق بانك تشبيه كرده بود، تبرئه كرد.
شهردار لندن همچنين از حملات هواداران حزب محافظه‌كار عليه خود شكايت كرد و يادآور شد فردي به نام «شاون بيلي» نامزد پيشين شهرداري لندن، تصويري از وي را در فضاي منتشر كرده و او را «ملاي احمق لندني ها» خوانده است. حتي به گفته او «مايكل فبريكنت» نماينده مجلس عوام از حزب محافظه‌كار، تصوير موهني را از او در فضاي مجازي به اشتراك گذاشت كه هيچ‌كدام مورد بازخواست قرار نگرفتند.
خان نوشت: تأثير اين تحولات صرفاً متوجه من نيست و مشكل بزرگ‌تري را ايجاد مي‌كند. زماني كه حزب دولت حاضر نيست به معضل اسلام‌هراسي در داخل بپردازد اين پيام را به جامعه ارسال مي‌كند كه برخورداري از گرايش ضد اسلامي كاملاً قابل‌قبول است.
او در همين رابطه اشاره كرد كه هفته گذشته در نامه‌اي خطاب به نخست‌وزير از او خواسته تا تعريف فرا حزبي اسلام‌هراسي را در حزب محافظه موردپذيرش قرار دهد. خان يادآور شد كه اين تعريف پس از ماه‌ها مشورت توسط نمايندگان، كارشناسان و نهادهاي اسلامي از سوي گروه فراحزبي مسلمانان بريتانيا به تصويب رسيد و اينك احزاب كارگر، ليبرال دمكرات، پليد كيمرو و شوراهاي شهر موردپذيرش قرارگرفته است.
خان در پايان عنوان كرد كه نژادپرستي، نفرت و شكاف اجتماعي از تمام انواع در انگليس و سراسر جهان رو به افزايش است.
وي تصريح كرد كه به‌عنوان شهردار لندن با تمام اشكال نژادپرستي و حتي يهودستيزي مقابله كرده و اينك زمان آن رسيده كه نخست‌وزير هم اقدام مشابهي را صورت دهد و با زهر اسلام‌هراسي در حزب محافظه‌كار مقابله كند.
وضعيت اسلام‌ستيزي در انگليس پس از رأي مردم اين كشور به خروج از اتحاديه اروپا به‌صورت بي‌سابقه‌ تشديد شده است. آمار پليس نشان مي‌دهد كه در سال‌هاي اخير تعداد حملات عليه مسلمانان روند صعودي داشته است.
«مسعود شجره» رئيس سازمان حقوق بشر اسلامي انگليس به‌تازگي در گفت‌وگو با ايرنا اظهار داشت كه اسلام‌هراسي در اين كشور ديگر از مرحله «هراس» و ترس از اسلام گذشته و به مرحله نفرت از مسلمانان رسيده است.
وي گفت: خروج انگليس از اتحاديه اروپا آن‌چنان‌كه ادعا مي‌شود ربطي به مسائل اقتصادي نداشته و در اصل يك جنبش ضد مهاجر، ضد اقليت و نژادپرستانه است.
شجره معتقد است كه بي‌تفاوتي سياستمداران به حملات عليه مسلمانان و قوانين ضد تروريستي، به بيگانه سازي مسلمانان و افزايش تعداد حملات نسبت به آنان كمك كرده است.
شبد**اروپام ** هـ ن **1379