۱۴ فروردین ۱۳۹۸، ۸:۱۰
کد خبر: 83263493
T T
۰ نفر
مكمل اسید فولیك از نقص مادرزادی نوزاد پیشگیری می كند

تهران- ایرنا- یك متخصص زنان و زایمان گفت: مصرف مكمل اسید فولیك در دوران بارداری ضروری است و از نقص مادرزادی نوزاد پیشگیری می كند.

فریبا طالب لو چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: نیاز به اسید فولیك در دوران بارداری افزایش می یابد و بهتر است مصرف این مكمل از سه ماه یا حداقل یك ماه قبل از بارداری شروع شود و برای زنان بارداری كه از قبل تصمیم به بارداری نداشته اند به محض اطلاع از بارداری مصرف روزانه 400 میكرو گرم از این مكمل ضروری است.
وی اظهار داشت: مصرف منابع غذایی غنی از اسید فولیك مانند سبزی های سبز تیره از جمله اسفناج، میوه ها مثل مركبات و حبوبات در برنامه غذایی روزانه توصیه می شود.
طالب لو ادامه داد: با توجه به اینكه بخش عمده ای اسید فولیك بر اثر پخت سبزی های از بین می رود، توصیه می شود از سبزی های تازه و سالاد شامل كاهو، خیار در برنامه غذایی روزانه استفاده شود، مصرف كافی منابع غذایی این ویتامین به تنهایی نیاز به بدن زنان باردار به اسید فولیك را تامین نمی كند و نمی تواند جایگزین مكمل اسید فولیك شود.
این پزشك اضافه كرد: در دوران بارداری نیاز به مكمل آهن نیز 2 برابر قبل از بارداری افزایش می یابد، این میزان افزایش نیاز به آهن برای رشد جفت و جنین به حدی است كه به هیچ وجه از طریق مصرف مواد غذایی به تنهایی تامین نمی شود.
وی تصریح كرد: مصرف روزانه یك عدد قرص آهن از پایان ماه چهارم بارداری و تا 3 ماه پس از زایمان برای پیشگیری از كمبود آهن و كم خونی ناشی از آن و عوارض نامطلوبی كه بر رشد، تكامل جنین و سلامت مادر از جمله مرگ و میر مادران، زایمان زودرس، رشد ناكافی جنین و افزایش خطر مرگ و میر جنین دارد، ضروری است.
این استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران تاكید كرد: بر اساس دستورالعمل كشوری وزارت بهداشت، زنان باردار باید از پایان ماه چهارم بارداری یك عدد قرص آهن (فرو سولفات) در روز مصرف كرده و تا سه ماه پس از زایمان ادامه دهند.
طالب لو گفت: در صورتی كه زن باردار دچار كم خونی شدید باشد باید براساس تجویز پزشك، دوز درمانی یعنی 5-4 میلی گرم به ازای كیلوگرم وزن بدن مصرف كند و دوز درمانی باید به مدت 2 تا 3 ماه ادامه یابد تا ذخایر آهن بدن اصلاح شود.
وی افزود: در درمان كم خونی اكتفا به افزایش هموگلوبین كه معمولا چند روز پس از مصرف مكمل آهن ایجاد می شود كافی نیست و باید اطمینان حاصل شود كه ذخیره فریتین سرم نیز به مقدار طبیعی رسیده و پس از درمان كم خونی، مكمل آهن با دوز پیشگیری (یك قرص در روز) باید تا 3 ماه پس از زایمان ادامه یابد.
این پزشك یادآور شد: مصرف قرص آهن ممكن است عوارضی مانند تهوع، درد معده، اسهال یا یبوست به دنبال داشته باشد به همین دلیل توصیه می شود قرص آهن بعد از غذا میل شود تا عوارض جانبی به حداقل برسد و بهترین زمان برای مصرف مكمل آهن شب قبل از خواب است.
طالب لو تاكید كرد: زنان باردار باید بدانند هیچگاه نباید مصرف قرص آهن را قطع كنند زیرا بعد از گذشت چند روز این عوارض قابل تحمل شده یا به طور كلی برطرف خواهند شد.
وی افزود: توصیه می شود از مصرف همزمان شیر و فرآورده های لبنی، چای و قهوه و قرص آهن خودداری شود زیرا كلسیم در جذب آهن اختلال ایجاد می كند.
این فوق تخصص زنان ادامه داد: همچنین در دوران بارداری نیاز به ویتامین ها و املاح معدنی افزایش می یابد و باید اطمینان حاصل شود كه برنامه غذایی روزانه، مواد مغذی مورد نیاز زن باردار را تا حد زیادی تامین كند به خصوص در شرایطی كه تركیب برنامه غذایی وی از تعادل و تنوع كافی برخوردار نیست یا به علت حاملگی های مكرر و به ویژه با فاصله كم، ذخایر بدنی كافی ندارد، مصرف مكمل های مولتی ویتامین توصیه می شود.
طالب لو اظهار داشت: زنان باردار از پایان ماه چهارم تا سه ماه بعد از زایمان باید روازنه یك عدد كپسول مولتی ویتامین ساده یا مولتی ویتامین مینرال مصرف كنند.
اجتمام *9022 * 3063
۰ نفر