مختار اسفندیاری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مقدار خسارت مربوط به جاده های كوچ رو و ایل راه های عشایر استان در شهرستان های سمیرم، فریدون شهر، شهرضا، دهاقان و جرقویه برآورد شده است.
وی اظهار كرد: كار بازسازی و ترمیم جاده های كوچ رو و پل های این مسیرها كه در اثر سیل آسیب دیدند پس از تعطیلات نوروزی آغاز می شود تا عشایر بدون نگرانی به اصفهان بازگردند.
مدیركل امور عشایر اصفهان زمان تعیین شده برای ورود عشایر به استان را 30 اردیبهشت اعلام كرد و از آنان خواست زودتر از این به محل وارد نشوند.
وی ادامه داد: برخی از عشایر استان كه برای گرمسیر به استان های جنوبی سفر كردند در پی بارش های سنگین و سیل دچار خسارت شدند اما هنوز میزان دقیق زیان های وارد شده به آنها مشخص نیست.
طبق آمار اداره كل امور عشایر استان اصفهان، 9 هزار و 605 خانوار عشایری در استان اصفهان زندگی می كنند كه این تعداد شامل ایلات قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه هستند.
عشایر بختیاری و قشقایی برای كوچ گرمسیری به خارج از استان و مناطق جنوب به ویژه استان فارس می روند در حالی كه عشایر عرب جرقویه فصل قشلاق به منطقه جرقویه كوچ می كنند و در مراتع مشغول دامداری می شوند كه مردان جدا از خانواده در مراتع دامداری و چوپانی می كنند و زنان به همراه فرزندان در منطقه نصر آباد مستقر می شوند.
ایل عرب ساكن جرقویه حاصل مهاجرت عشایر در حدود 200 تا 300 سال قبل به این منطقه بوده است اما به زبان عربی تكلم نمی كنند.
اداره كل مدیریت بحران استانداری اصفهان میزان خسارت سیل و توفان به تاسیسات زیربنایی، واحدهای مسكونی و بخش كشاورزی این استان را پنج هزار میلیارد ریال اعلام كرد.
در مرحله نخست جاری شدن سیل در این استان 2 هزار و 750 میلیارد ریال خسارت به تاسیسات زیربنایی، راهها، واحدهای مسكونی شهری و روستایی و بخش كشاورزی 13 شهرستان اصفهان وارد شد.
/6026/2093
اصفهان - ایرنا - مدیركل امور عشایر اصفهان گفت: بارش های سنگین و به دنبال آن جاری شدن سیل حدود 400 میلیارد ریال به تاسیسات زیربنایی سكونتگاه های عشایری این استان خسارت وارد كرد.