به گزارش ایرنا، این مراسم با حضور 'غلامحسین مظفری مدیرعامل منطقه آزاد كیش' ، محمد مهدی مظاهری رئیس موسسه فرهنگی اكو، سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی كیش، ' احمد قربانف ' سفیر تركمنستان، 'رفعت مسعود سفیرپاكستان، 'آراز بار ' سفیر قزاقستان در كشورمان و جمعی از مسئولان كیش برگزار شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد كیش در حاشیه این مراسم، گشایش دفتر مؤسسه فرهنگی اكو در كیش را گامی مهم در تقویت گردشگری بین المللی منطقه آزاد كیش دانست .
غلامحسین مظفری در گفتگو با ایرنا، از گفتمان فرهنگی سازمان همكاریهای اقتصادی اكو به عنوان ظرفیتی مغتنم برای فعالیت های مشترك با جزیره كیش نام برد و افزود: اعتبار معنوی اكو در برگزاری رویداد ها، پتانسیلی ارزشمند برای جزیره كیش است و از طریق تعامل با كشورهای حوزه اكو می توانیم از ظرفیتهای منطقه ای و جهانی برای توسعه و تقویت صنعت گردشگری و توریسم بین المللی جزیره كیش استفاده كنیم.
در حاشیه این مراسم 'محمد مهدی مظاهری' رئیس مؤسسه فرهنگی 'اكو ' با بیان اینكه دیپلماسی فرهنگی و عمومی اكو در اختیار تعاملات منطقه آزاد كیش خواهد بود گفت: گشایش رسمی دفتر مؤسسه فرهنگی اكو در كیش اقدامی عملی در اجرای تفاهمنامه سازمان منطقه آزاد كیش و این مؤسسه و به كارگیری ظرفیتهای منطقه و بین المللی در تقویت همكاریهای فرهنگی بویژه حوزه گردشگری جزیره كیش است .
وی حوزه های فرهنگی، ادبی، ورزش، كتابخانه ای، صلح و خانواده را از دیگر حوزه های همكاری مؤسسه فرهنگی اكو و سازمان منطقه آزاد كیش اعلام كرد و افزود: طبق تفاهمنامه امضا شده بین این موسسه و سازمان منطقه آزاد، تقویت همكاریهای مشترك در تمامی حوزه های فرهنگی مد نظر است و در این خصوص برنامه ریزی شده است.
*چگونگی ایجاد دفتر و همكاری بین سازمان منطقه آزاد كیش و مؤسسه فرهنگی اكو اسفند سال 97 در نشست غلامحسین مظفری و محمد مهدی مظاهری رئیس مؤسسه فرهنگی اكو مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست مدیرعامل منطقه كیش پیشنهاد داد كه اولین جشن ولادت حضرت محمد (ص) درسطح بین المللی با همكاری موسسه فرهنگی اكو و بهره گیری از ظرفیتهای متقابل در این جزیره برگزار شود.
همچنین در نشست مذكور، برقراری پرواز های كیش ایر به مقصد پایتخت كشور های حوزه اكو و برپایی شب های فرهنگی كشورهای عضو این سازمان در كیش به عنوان اقدامی مناسب در جهت توسعه گردشگری مطرح و در دستور كار قرار گرفت.
* سازمان همكاری اقتصادی ( Economic Cooperation Organization)، بطور مخفف اكو یك سازمان اقتصادی منطقهای است. سه كشور ایران، پاكستان و تركیه در سال 1341 (1962) نخستین بار این سازمان را پایهریزی كردند.
پس از فروپاشی شوروی، در سال 1372 كشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، تركمنستان، قرقیزستان، ازبكستان و تاجیكستان نیز به سازمان اكو پیوستند. این سازمان هماكنون با ده عضو، حدود 330 میلیون جمعیت و 8،620،697 كیلومتر مربع وسعت كشورها، امكانات نفت، گاز و صنعت در اختیار دارد.
مؤسسه فرهنگی اكو یكی از 8 مؤسسه زیر مجموعه این سازمان است، تشویق و ترویج همكاری های نزدیك تر میان مردم منطقه بطور كلی و میان رسانه های گروهی، اندیشمندان و هنرمندان بطور خاص، انجام پژوهش هایی در زمینه میراث فرهنگی مشترك كشورهای منطقه، انتشار نتایج مطالعات و پژوهش ها در قالب كتاب، رساله و نشریات ادواری به زبان انگلیسی و دیگر زبان های منطقه و همكاریهای فرهنگی، هنری و آموزشی از جمله اهداف این مؤسسه است.
7198/6048
بندرعباس - ایرنا - دفتر همكاریهای مشترك سازمان منطقه آزاد كیش و مؤسسه فرهنگی ' اكو ' روز پنجشنبه با رویكرد به تقویت همكاریهای فرهنگی بویژه حوزه گردشگری بین المللی در این جزیره گشایش یافت و فعالیت رسمی خود را آغاز كرد.