علي كنعاني روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: تعاوني زنبورداران خوي با سه هزار و 29 نفر عضو بزرگترين تعاوني در كشور است كه فعاليت هاي چشمگيري در امر توليد، بازاريابي و صادرات اين محصول دارد.
وي بيان كرد: وجود مراتع، مزارع آفتابگردان و تراكم بيشتر گل ها در طبيعت اين شهرستان به برداشت با كيفيت ترين نوع عسل از زنبورستان هاي آن منجر شده است.
وي افزود: طبيعت مناسب و آب و هواي مساعد زمينه توليد عسل مرغوب را در اين شهرستان فراهم كرده است.
وي گفت: زماني كه در ساير شهرهاي كشور، فصل گل دهي به پايان مي رسد، در شهرستان خوي، گل دهي گل آفتابگردان و كدو شروع مي شود كه اين امر افزايش فعاليت زنبورعسل را در پي دارد و از علل مرغوب بودن عسل اين شهر است.
كنعاني به استفاده نكردن صحيح از صنعت عسل در امر توسعه اشاره كرد و گفت: ضعف تبليغات و بازاريابي، پايين بودن سطح علمي زنبورداران، فقدان انسجام تشكلهاي زنبورداري و عرضه عسل هاي غيراستاندارد از ساير نقاط كشور به بازار توسط سودجويان از عواملي است كه صادرات اين محصول در خوي را تحت تاثير قرار مي دهد.
رييس تعاوني روستايي خوي با بيان اينكه فعاليت در صنعت زنبورداري نقش مهمي در اقتصاد خانوارها و به خصوص خانواده هاي روستايي شهرستان دارد، بيان كرد: توجه بيشتر به زنبورداران و ايجاد امكانات و تسهيلات براي آنان، نقش موثري در افزايش كيفيت و ميزان توليد اين محصول با ارزش دارد و در زمينه ايجاد اشتغال نيز تاثيرگذار است.
به گزارش ايرنا 27 درصد عسل كل كشور در آذربايجان غربي توليد مي شود، اين استان با دارا بودن يك ميليون و 43 هزار كندوي مدرن و 76 هزار كندوي بومي، رتبه اول كشور را از نظر تعداد كندوي مدرن در اختيار دارد.
از هر كندوي مدرن 20.5 كيلوگرم و هر كندوي بومي 6.4 كيلوگرم عسل استحصال مي شود.
شهرستان خوي با داشتن بيش از 390 هزار كندو و با توليد بيش از 12 هزار تن عسل مقام اول استان را در توليد اين ماده غذايي مقوي به خود اختصاص داده است.
8135/7129
اروميه - ايرنا - رييس اداره تعاون روستايي خوي با اشاره به اينكه طبق جديدترين سرشماري 400 هزار كندو در اين شهرستان وجود دارد، گفت: زنبورداران اين شهرستان سالانه 12هزار تن عسل توليد و به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي كنند.