محمد مهدی آرتیمانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: 22 هزار سازه بزرگ و كوچك آبخیزداری در این استان وجود دارد كه در بارندگی یازدهم و دوازدهم فروردین سالجاری علاوه بر حفاظت خاك، موجب تغدیه سفره های آب زیر زمینی و پر آب شدن چاه ها و قنوات در مناطق پائین دست شدند.
وی با بیان اینكه سال گذشته اعتبار خوبی به آبخیزداری این استان از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافت اضافه كرد: اگر طرح های آبخیزداری را جدی بگیریم و به آنها توجه كنیم می توان آب موجود را مدیریت و از بحران كم آبی و خشكسالی عبور كرد.
معاون آبخیزداری اداره كل منابع طبیعی همدان بیان كرد: میزان بارش باران در فروردین امسال مطلوب بود كه با توجه به پوشش گیاهی استان میتوان این میزان آب را به سمت سفرههای زیرزمینی هدایت كرد.
آرتیمانی اظهار داشت: سازه های آبخیزداری نقش مهم و تاثیر گذاری در حفظ آب و خاك و جلوگیری از رسوب و فرسایش دارند و رویكرد اصلی این اداره كل در سالجاری نیز توسعه طرح های آبخیزداری با مشاركت مردم است.
وی افزود: در بارش های اخیر سالجاری طرح های آبخیزداری علاوه بر كنترل روانآب های ناشی از بارندگی، از طغیان بیش از حد رودخانه ها و مسیل ها نیز جلوگیری كردند.
آرتیمانی با بیان اینكه طرح های آبخیزداری 80 تن فرسایش آبی را سال گذشته كنترل كرد گفت: از دیگر مزایای مهم انجام عملیات آبخیزداری در سال 97 می توان به كنترل 5.5 میلیون مترمكعب كنترل روان آب و 1.6 میلیون مترمكعب استحصال آب اشاره كرد.
7526/2090
همدان- ایرنا- معاون آبخیزداری اداره كل منابع طبیعی همدان گفت: سازه های آبخیزداری استان سه میلیون مترمكعب روان آب های ناشی از بارش ها و نزولات جوی و حجم وسیعی از سیلاب ها را كنترل كردند.