به گزارش ايرنا، محمد نوذري روز شنبه در نشست كارگروه اجتماعي فرهنگي و شوراي مبارزه با مواد مخدر با حضور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اظهار داشت: آسيب هاي اجتماعي در هر جوامعي با شدت، ضعف، داراي پيچيدگي و چندوجهي هستند و راه حل آنها نيازمند روش هاي علمي و طولاني است.
وي با بيان اينكه چهار آسيب اصلي در جامعه اعتياد، طلاق، اقدام به خودكشي و حاشيه نشيني است، گفت: در زمينه اعتياد استان ايلام رتبه 26 كشور را دارد كه نرخ اعتياد در كشور 5/4 و در ايلام 1/9 است و تعداد مراكز درماني در اين حوزه نيز 50 مركز است.
وي يادآور شد: مهم ترين اقدامات در اين زمينه شامل اقدامات مقابله اي و پيشگيرانه جمعيت مبارزه با كشت خشخاش، گسترش و توسعه مراكز درماني در سطح استان و اختصاص اعتبار استاني براي ساماندهي معتادان است.
نوذري افزود: طلاق در استان رتبه 30 كشور را دارد و ميانگين كشوري اين آسيب از 3/5 واقعه ازدواج يك مورد به طلاق منجر مي شود و اين ميانگين در ايلام از 5/1 واقعه ازدواج يك مورد به طلاق منجر مي شود كه در اين راستا كلاس هاي مشاوره پيش از ازدواج و توانمندسازي متقاضيان طلاق از اقدامات مهم در اين زمينه است.
معاون سياسي امنيتي استاندار ايلام گفت: استان در حوزه اقدام به خودكشي رتبه اول و در حوزه اقدام به خودكشي منجر به فوت رتبه دوم كشور دارد.
وي افزود: اقدام به خودكشي سال 96 يك هزار و 89 مورد بوده كه اين ميزان در سال 97 به 959 نفر كاهش يافته و همچنين در سال 96 خودكشي منجر به فوت 81 نفر و اين تعداد در سال 97 به 73 نفر كاهش يافت.
نوذري مهم ترين اقدامات در زمينه پيشگيري از اين آسيب را برگزاري كارگاه هاي پيشگيري از خودكشي، استفاده از ظرفيت سمن ها، انجام طرح هاي پژوهشي، تشكيل ستاد پيشگيري از خودكشي، تدوين سند توسعه اجتماعي و فرهنگي، برگزاري نشست هاي تخصصي، تشكيل اتاق هاي انديشه ورز و تشكيل 6 كميته پيشگيري از خودكشي و 16 كارگاه آموزشي پيشگيري از خودكشي عنوان كرد.
وي در خصوص حاشيه نشيني نيز گفت: 20 درصد جمعيت كشور حاشيه نشين هستند كه اين ميزان در ايلام هفت درصد است و اقدامات صورت گرفته در اين حوزه برگزاري 150 كارگاه توسط سازمان هاي مردم نهاد در مناطق حاشيه نشين و ايجاد 2 دفتر تسهيل گري در اين مناطق براي اولين بار با اعتبار 470 ميليون تومان است.
رئيس دانشگاه علوكم پزشكي ايلام نيز در اين نشست گفت: سال گذشته 98 جلسه پيشگيري از خودكشي براي عامه مردم در ايلام برگزار شد كه 15 هزار نفر در اين جلسات شركت نموده و سه كار پژوهشي مشترك تشكيل و 11 كارگاه بهداشت و روان نيز برگزار شده است.
دكتر كريم همتي افزود: 10 مركز دولتي، 31 مركز خصوصي در ايلام فعال هستند و چهار هزار و 230 نفر با داروهاي مختلف تحت درمان هستند كه خوشبختانه از اين تعداد چهار هزار نفر معتادان غير تزريقي هستند.
وي يادآور شد: سال گذشته 79 بازديد از مراكز ترك اعتياد صورت گرفت كه كافي نيست و بايد اين بازديدها افزايش يابند.
7180/6119
ايلام - ايرنا - معاون سياسي، امنيتي استاندار ايلام گفت: ايلام كم جمعيت ترين استان با 580 هزار نفر است كه نسبت جمعيت جوان آن 27 درصد است در حاليكه جمعيت جوان در كشور 25 درصد است.