بهروز جعفري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين پرندگان همه ساله در فصل آذرماه براي اتراق و استراحتگاه از سرزمينهاي دور و سرد كوچ زمستانيشان( سيبري) به سمت اين مناطق كه در مقايسه با آنجا گرمتر است كوچ خود را آغاز ميكنند.
وي گفت: اين گونه پرنده ها شامل انواع حواصيل، انواع به انواع اردك، فوتكا، لك لك سياه، بوتيمار، خروس كولي، آب چليك، پاشلك، باكلان و غيره است كه در سطح آبگيرها، تالاب ها و رودخانه ها و سد بارزو و گليل شيروان زندگي مي كنند.
جعفري بدون اشاره به تعداد پرندگان مهاجر اين شهرستان افزود: هم اكنون اين پرندگان با توجه به گرم شدن هوا در اين منطقه از خراسان شمالي، براي زادآوري به مناطق سيبري مهاجرت مي كنند كه تعداد كمي شايد دوجفت اردك و يا پرنده كه محيط را براي زندگي مناسب مي بينند در منطقه گليل ماندگار و زادآوري مي كنند.
رئيس اداره نظارت بر امور حيات وحش اداره كل محيط زيست خراسان شمالي با بيان اينكه كوچ پرنده هاي مهاجر چالش محسوب نميشود گفت: مردم به طور جدي از شكار پرنده ها خودداري كنند زيراكه اين پرنده ها به عنوان مهمان از استان ما گذر مي كنند و در چرخه اكولوژي حائز اهميت هستند.
جعفري افزود: در واقع كوچ پرندگان مهاجر يك فرصت است كه افراد دوستدار طبيعت از آن خوشحال مي شوند و علاقه مندان به كارهاي تحقيقاتي نيز در اين فصل دست به كار مي شوند.
تاكنون 40 گونه پرنده آبزي و كنارآبزي در زيستگاه هاي شهرستان شيروان شناسايي شده اند.
در خراسان شمالي 56 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در كشور زيست دارد و 150 گونه پرنده از 532 گونه موجود در كشور، 68 خزنده از 228 گونه موجود كشور ، چهار گونه دوزيست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهي و آبزي از مجموع 160 گونه آبزي موجود در كشور زيست مي كنند كه برخي از اين گونه ها نظير يوزپلنگ، پلنگ، بالابان و كركس مصري در طبقه بندي اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت(IUCN) در ردههاي بحراني و در حال انقراض قرار دارند.
7186/ 6042
بجنورد- ايرنا- رئيس اداره نظارت بر امور حيات وحش اداره كل محيط زيست خراسان شمالي گفت: پرندگان زمستان گذر سد بارزوي شهرستان شيروان در چند روز گذشته به سيبري مهاجرت كردند.