به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، فلفل تند دارای تركیبی به نام كپسایسین (capsaicin) است. این ماده علت طعم تند فلفل است و در فلفلهای تند سبز و قرمز یافت میشود. مطالعات اخیر محققان دانشگاه مارشال در آمریكا نشان میدهد این تركیب از گسترش و متاستاز سرطان ریه جلوگیری میكند. سلولهای سرطان ریه و سرطانهای دیگر معمولا از طریق گردش خون یا سیستم لنف به نقاط دیگر بدن سرایت كرده و در این صورت درمان را با مشكل مواجه میكنند. بر اساس این مطالعات تركیب كپسایسین درمان جدیدی برای مبارزه با متاستاز سرطان ریه است.
در ادامه این مطالعه آمده است، كپسایسین با مهار فعالیت پروتئینی به نام Src متاستاز سلولهای سرطان ریه را متوقف میكند و محققان امیدوارند با تركیب این ماده با داروهای دیگر به روشی موثر برای درمان سرطان ریه دست یابند.
سرطان ریه، كشندهترین شكل سرطان است و تعداد قربانیان آن از مجموع سرطان های سینه و پروستات بیشتر است. سالانه حدود 1.8 میلیون مورد سرطان ریه در سراسر جهان تشخیص داده میشود كه از این میان 1.5 میلیون نفر جان خود را از دست میدهند. از هر چهار مرگ ناشی از سرطان، یك مورد به دلیل سرطان ریه است. مطالعات نشان می دهد تشخیص و درمان سریع بیماری موثرترین روش در افزایش طول عمر بیمار است.
سرطان ریه معمولا در افراد سالمند دیده می شود. از هر سه بیمار مبتلا به سرطان ریه، دو مورد بالای 65 سال سن دارند و كمتر از دو درصد مبتلایان كمتر از 45 سال سن دارند. میانگین سن مبتلایان 70 سال است. از هر 14 مرد، یك نفر به سرطان ریه مبتلا می شود و این آمار در میان زنان، یك از 17 زن است.
علمی**9259**1485
تهران – ایرنا – مطالعات اخیر نشان میدهد تركیبات موجود در فلفل تند از گسترش و متاستاز سرطان ریه جلوگیری میكند. متاستاز سرطان ریه مهمترین عامل مرگ بر اثر این بیماریست.